Ulkomaat

Lehdet: Al-Qaida kehottaa iskemään suo­ma­lais­jouk­koi­hin

Ulkomaat 1.6.2011 17:56
STT

Ääri-islamilaisen al-Qaida-järjestön johtaja kehottaa iskemään Afganistanissa palvelevia suomalaisjoukkoja vastaan. Asiasta kirjoittaa Turun Sanomat, Väli-Suomen sanomalehdet, Etelä-Suomen Sanomat ja Kaleva.

Abu Sulaiman al-Nasser sanoo blogiviestissään, että suomalaisjoukot ovat heikkoja, välttävät yhteenottoja ja lisäksi Suomesta löytyy vähän kansalaisten tukea joukkojen toiminnalle.

STT:n haastattelema Ulkopoliittisen instituutin tutkija Teemu Sinkkonen ei osaa sanoa, kuinka merkittävä hahmo al-Nasser on, mutta ei kuitenkaan pidä uhkausta kovin merkittävänä.

Abu Sulaiman näyttää Sinkkosen mukaan olevan tietoinen siitä, että Afganistan-operaatio ei saa Suomessa kansalta mitenkään suurta kannatusta.

Sinkkosen mukaan al-Nasser saattaa kuvitella, että uhkailulla suomalaiset voitaisiin saada kääntymään vielä enemmän operaatiota vastaan.

—? Al-Nasserin poliittinen analyysi ei ole ihan kohdillaan, sillä Suomi ei ole mitenkään ratkaisevassa asemassa Afganistanin operaatiossa eikä siksi millään tavalla relevantti maa, Sinkkonen pohtii.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia luoteistuuli on voimakasta aamuyöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli muuttuu huonoksi illasta alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image