Ulkomaat

Lännen Median toimittaja Uumajassa: Paikallisen taksikuskin mukaan kaikki puhuvat nyt pienen kaupungin valtavasta tragediasta

Paikallisen taksikuskin Björn Bäckströmin mukaan kaikki puhuvat nyt tapahtuneesta.
Ulkomaat 15.7.2019 11:46
Hannu Toivonen

Paikka, jossa mitä ilmeisimmin Ruotsin viranomaiset työskentelevät ja mistä on yhteys onnettomuussaareen, on eristetty poliisin nauhoilla. Saareen, jonne kone tippui, ei todennäköisesti pääse maanantaina. Paikallisen taksikuskin Björn Bäckströmin mukaan kaikki puhuvat tapahtuneesta.

Sää on pilvinen ja taivas tumma, mutta vettä ei sada. Paikka, jossa mitä ilmeisimmin Ruotsin viranomaiset työskentelevät ja mistä on yhteys onnettomuussaareen, on eristetty poliisin nauhoilla. Saari, jonne pienkone putosi, näkyy taustalla.

Tämän lähemmäksi pienkoneen tippumispaikkaa ei tällä tietoa pääse. Yhdeksän ihmistä kuoli, kun lentokone putosi sunnuntaina iltapäivällä Uumajan ulkopuolella Ruotsissa. Kyseessä oli pienkone, joka kuljetti laskuvarjohyppääjiä. Kuolleet olivat ruotsalaisia.

Onnettomuuspaikka.

Rannassa on vartiointifirman auto. Paikalla maanantaina aamupäivällä päivystävät ruotsalainen toimittaja ja kuvaaja, jotka epäilevät, että saareen ei ole ollenkaan pääsyä tänään. Asukkaiden täytyy päästä, mutta muilla ulkopuolisilla ei ole sinne asiaa.

Ruotsalainen kuvaaja kertoo, että oli vielä eilen päässyt saareen, mutta poliisi oli ollut "hieman kireä".

"Isä auttoi ponttoniveneellään"

Paikallisen taksikuskin Björn Bäckströmin mukaan kaikki puhuvat nyt tapahtuneesta.

– Tämä on valtava tragedia pienelle kaupungille. Kaikki tuntevat jonkun, joka oli siellä onnettomuudessa mukana.

Tämän lähemmäksi pienkoneen tippumispaikkaa ei tällä tietoa tiedotusvälineitä päästetä. Kone tippui takana näkyvälle saarelle.

Bäckströmin isällä on ponttonivene, jolla tämä oli heti onnettomuuden jälkeen lähtenyt auttamaan viranomaisia.

– Isäni oli ollut veneellä liikkeellä kolmeen asti yöllä. Ilmeisesti hän oli kerännyt koneen osia vedestä.

Bäckströmin mukaan saaressa on ainakin kesämökkejä ja mahdollisesti jonkin verran vakituisia asuntoja.

– Onneksi kone ei osunut mihinkään kesämökkiin, hän toteaa.

Ei mustaa laatikkoa

Expressenin mukaan koneessa ei ollut mustaa laatikkoa, joten tutkijat tutkivat nyt kaikkia puhelimia ja Ipadeja, jotka olivat koneessa mukana, jotta vastauksia onnettomuuteen saataisiin.

SVT puolestaan kertoo maanantaiaamuna, että vielä ei voida vastata, mitä tapahtui.

– Voimme todeta, että siivet olivat jäljellä ja moottori, sanoi TT:lle Peter Swaffer, joka on Ruotsin onnettomuustutkintakeskuksen osaston johtaja.

– Lento-onnettomuuksien syitä voi olla useita, kuten tekniset ongelmat tai se, miten matkustajat istuivat. Toimitamme hylkyjä tutkimuslaitoksillemme ja etenemme askel askeleelta.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

21:41
Puolustajien loukkaantumisten rasittamassa Kärpissä luottorooliin noussut Mikko Niemelä, 29, kellottaa uusia ennätyksiä ja tarjoilee namupasseja
21:12
Stadion Snowcross keräsi 160 kuljettajaa ja ärhäköitä kelkkoja Raksilaan
21:07
Ronaldon käsittämätön maaliputki jatkuu aina vain – vain kaksi pelaajaa pystynyt samaan aiemmin, kaikkien aikojen ennätys enää yhden ottelun päässä
20:44
Henkilöauto suistui katolleen ojaan Kiimingintiellä – kukaan ei loukkaantunut
20:35
Puistonpenkit peittyvät veteen Helsingissä – MTV paikalla helsinkiläispariskunnan kodissa, jota tulvavesi lähenee
20:26
Tuuli voimistumassa osassa maata vaarallisen voimakkaaksi, puita kaatunut ja sähköjä katkennut
20:25
Oululaisen vaatebrändi Paine Clothingin ydin on ekologisissa ja eettisesti kestävissä arvoissa – "Se tuo itsellekin hyvän mielen, että voi vastata suoraan kysymyksiin tuotteen alkuperästä" Tilaajille
179
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
74
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
67
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
57
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
28
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
27
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

248 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Eläkeyhtiöillä on 250 miljaardia sijoituksissa. Tuli mieleen että eläkeyhtiöt voisivat rakentaa Helsinki-Oulu junaraitee... Lue lisää...
Kulutuspinta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image