Ulkomaat

Lähteet: Tsarnejev yritti ampua itsensä

Ulkomaat 21.4.2013 10:32 | Päivitetty 21.4.2013 11:32
STT

Bostonin pommi-iskuista epäillyn Dzhohar Tsarnajevin tila on vakava, mutta vakaa. Hän ei ole vielä pystynyt puhumaan.

Tsarnajev, 19, haavoittui poliisin takaa-ajossa. CBS-uutisten mukaan tutkijat epäilevät, että hän myös saattoi ampua itseään ennen pidätystä. Tietoa ei ole vahvistettu.

Dzhoharin epäillään olleen veljensä Tamerlanin kanssa Bostonin pommi-iskujen takana. Veli kuoli tulitaistelussa poliisin kanssa toissa päivänä.

Iskujen motiivi on edelleen hämärän peitossa.

New York Timesin mukaan Dzhohar on Yhdysvaltain kansalainen, mutta hänen isoveljensä ei ollut. Lehden mukaan Tamerlan haki kansalaisuutta viime vuonna, mutta hänen hakemuksensa oli edelleen viranomaisten tutkittavana.

Viranomaislähteiden mukaan tutkinta aloitettiin, koska Tsarnajev oli ollut vuonna 2011 FBI:n haastateltavana yhteyksistä tshetsheeniterroristeihin.

Osa kongressin republikaaneista vaatii, että Dzhoharia käsiteltäisiin "ulkomaalaistaistelijana", kuten Guantanamon vankileirin vankeja. Linjaus rajoittaisi hänen oikeuksiaan, ja hänet saatettaisiin tuomita sotaoikeudessa siviilikäsittelyn sijaan.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mikä lienee lopullinen totuus, mutta jos hänellä oli ase, vie se minusta pohjan vanhempien syyttömyys puheilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä kommentti, Osamakin teoitettiin ilman oikeudenkäyntiä ja Guantanomossa on porukka kiven sisällä myös ilman oikeudenkäyntejä.
Kumma kun Amerikan ihmisoikeuksien polkemisesta ei pidetä metakkaa samalla tavalla kuin esim. Kiinan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vaikuttaa siltä, että henkilö on jo kuollut, ja pitää keksiä peitetarina,itsemurha, tällekin teloitukselle ennen oikeudenkäyntiä...tuskin oli tarkoituskaan saada hengissä sillä juttuhan on jo "selvitetty"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko sana "terrorismi" on termi sellaisiin tilanteisiin, joissa halutaan ottaa käyttöön omankädenoikeus ja tehdä tekoja joille ei ole olemassa pienintäkään juridista mandaattia. Pelottavaa sinänsä, että suomalaiset kärkipoliitikot ja päättäjätkin ovat kilpaa julistamassa jotain tekoa terrorismiksi, nähtävästi täysin ymmärtämättä minkälaista toimintamallia he ovat samalla ajamassa.

En ole salaliittoteoreetikko, mutta yleisen mielipiteen muokkaaminen ja valtaväestön tuki on aina todella helppoa saavuttaa näillä terroristipuheilla. Todennäköisesti Osamallakin olisi ollut paljon sellaista kerrottavaa, mitä ei haluttu julkisuuteen mistään hinnasta. Tarpeeksi pitkään kun jauhetaan mediassa jotain yksipuoleista tietoa, niin useimmilta ihmisiltä katoaa uutismassan seurauksena objektiivisuus kokonaan.

Se nyt vaan on niin että tarkoitus ei pyhitä keinoja. Terrorismin vastaisesta viranomaisesta tulee itsestään terroristi siinä vaiheessa, kun joku henkilö saatetaan ajasta ikuisuuteen vailla minkäänlaista oikeudenkäyntiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän se USA kuitenkin ole oikeusvaltion kirjoissa. Tuskin siellä kuitenkaan kuolleita pannaan syytteseen kuten Venäjällä. Siellä on nyt vankilassa kuoliaaksi kidutettu mies syytteessä veropetoksesta, kun eläessään rohkeni puhua valtiolta kavallettujen rahojen viemisestä Kyproksen pankkeihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Guantanamo Bay:n vankileiri on esimerkki oikeusvaltiosta..USA ei vaan syytä kuolleita..Muuten meno kuin Neuvosto....ei kuin Venäjällä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image