Ulkomaat

Kysely: Nato-jäsenyyden kannatus kasvanut Ruotsissa

Ulkomaat 28.11.2017 12:28 | Päivitetty 28.11.2017 13:00
STT

Yhä useampi ruotsalainen kannattaa tuoreen kyselyn mukaan maan Nato-jäsenyyttä. Frivärld-ajatuspajan teettämässä kyselyssä jäsenyyden hakemista kannatti 44 prosenttia vastaajista. Vuoden 2014 vastaavassa kyselyssä heitä oli 37 prosenttia.

Ruotsin Nato-jäsenyyden vastustajia on yhä enemmistö eli 53 prosenttia vastaajista. Vain neljä prosenttia ei osannut sanoa kantaansa.

Erityisen paljon, 14 prosenttiyksikköä, on kolmessa vuodessa noussut naisten tuki Nato-jäsenyydelle. Myös vasemmiston ja vihreiden tukijoissa on selvästi aiempaa enemmän (27 prosenttia) jäsenyyden kannattajia, vaikka suuri enemmistö onkin yhä Ruotsin Natoon menoa vastaan.

Porvariopposition niin kutsutun Allianssin kannattajista Nato-jäsenyyttä puolestaan kannattaa vahva enemmistö, 65 prosenttia vastaajista.

Ruotsin turvallisuuden kannalta tärkeimpänä vastaajat pitävät oman puolustuskyvyn vahvistamista sekä läheistä puolustusyhteistyötä Suomen kanssa. Molempia kannattaa neljä viidestä vastaajasta.

Demoskop-yhtiön tekemään kyselyyn haastateltiin marraskuun puolenvälin jälkeen tuhatta ruotsalaista.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Samaan aikaan NATO kannatus Suomessa hiipuu, koska suomalaiset ovat peremmin perillä NATO,n todellisesta olemuksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

27
Urheiluseuran kausikortin voi lainata kirjastosta jo useissa kaupungeissa – Oulun Kärpät ei innostu ilmaisten kausikorttien jakamisesta
21
Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite luovutetaan eduskunnalle – keräsi yli 60 000 nimeä
20
Iso urheilukortteli alkaa nousta Hiukkavaaraan – kuntosalin ja padelhallin käsittävä kuntokeskus saattaa olla pystyssä jo vuoden päästä
20
Suomi ehdottaa: Lehdistönvapauden rikkominen voisi jäädyttää jäsenmaan EU-varat
18
"Venäläiset ovat kauhean kiinnostuneita, missä sakon voi maksaa heti" – Virolaisille Suomessa rapsahtaneet sakot jäävät enimmäkseen maksamatta
18
Björn Wahlroos antaa kyytiä Rinteen hallitukselle: "Yhtään julkista menoa ei leikata, eikä yksikään ammattiyhdistykselle epämieluisa työmarkkinauudistus etene"
16
Linnanmaan uimahallin rakentamista ei saa lykätä – on vaikea kuvitella, mikä julkinen investointi olisi parempi Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Maataloustuet.

118 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vihreä sisäministeri ?

Nykyhallituksessa on pelottavan paljon henkisesti lapsen tasolle jääneitä ministereitä. Lue lisää...
Todella huolestuttaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image