Ulkomaat

Kurdit syyttävät Turkkia napalmin ja valkoisen fosforin käytöstä – yhä useammalla haa­voit­tu­neel­la on palovammoja

Turkin joukot ovat pommittaneet kohteita Pohjois-Syyriassa. Arkistokuva. KUVA: ERDEM SAHIN / EPA
Ulkomaat 17.10.2019 12:49
STT

Pohjois-Syyrian kurdihallinto syyttää Turkkia ja sen liittolaisjoukkoja kiellettyjen aseiden käytöstä hyökkäyksessään. Kurdihallinnon mukaan hyökkääjät olisivat käyttäneet napalmia ja valkoista fosforia.

Kurdien mukaan Turkki tarttui aseisiin koska se on kohdannut odottamattoman kovaa vastarintaa Ras al-Ainin rajakaupungissa.

Syyrian sotaa tarkkaileva kansalaisjärjestä Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) totesi, että kiellettyjen aseiden käyttöä ei ole voitu varmistaa. Palovammoja saaneiden haavoittuneiden määrä on kuitenkin ollut viime päivinä nousussa. Useimmat heistä ovat olleet Ras al-Ainin alueelta.

Kurdihallinto on jakanut sosiaaliseen mediaan videon, jossa näkyy palovammoja saaneita lapsia.

Valkoinen fosfori on napalmin tapaan helposti syttyvää ja se voi aiheuttaa vakavia palovammoja. Ainetta käytetään taisteluissa savuverhojen aikaansaamiseen ja pommikohteiden merkitsemiseen. Kansainvälisten sopimusten mukaan sitä ei saa käyttää asutuilla alueilla.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Napalmi ja valkoinen fosfori ovat perinteisiä kustannustehokkaita sotaherkkuja jotka otetaan käyttöön silloin kun suinkin voidaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko sodassa väliä yhteisillä säädöksillä ja oikeuksilla? Yhteisistä säädöksistä tulisi pitää kiinni yhteisen hyvän vuoksi. Uutisen lähteen mukaan siviilit ja lapset olivat saaneet palovammoja, mikä on erittäin väärin viattomia siviilejä kohtaan. Sodan osapuolten tulisi ottaa huomioon erilaisten aseiden ja toimenpiteiden haittavaikutukset sota-alueilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erdoganin suosio on hiipunut, Istanbulin pormestariuskin meni opposition edustajalle.
Pitää aloittaa sota ja valloitusretki. Putin hyökkäsi Tsetseniaan ja kaappasi Krimin ja kannatus hipoi jo 90 prosenttia mutta viime aikoinaan pudonnut. Syyriasta sulka hattuun Putinille ja Erdoganille ja Al-Assadille, kaikki käytännössä yksinvaltiaita. Henkilöjuttujahan nämä on, nuo johtajat kokevat olevansa korvaamattomia ja se valta on niin suloista ettei siitä raaski luopua, kaikki nuo ovat pitkäaikaisia johtajia ja poikkeussäännöksin valtakautta pidennetty.
Kaikkein viheliäimpiä ovat juuri nuo polttavat aineet, tahna polttaa kaiken mihin sitä roiskuu joka suunnasta. Kaasua ei voi käyttää jos rintamat lähellä ja tuuli huonosta suunnasta. Mutta eiköhän sekin oteta käyttöön niin ei tarvitse jumiutua asemasotaan vaan pitää saada nopea voitto ja paraati pystyyn ja kannatusluvut huippuunsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maailma alkaa mennä siihen suuntaan, ettei rajoja enää kunnioiteta. Väkivaltaa ja sotaa ihannoidaan, ihmisoikeudet ovat yhtä tyhjän kanssa. Kansa taputtaa rauhattomuuden lietsojille ja diktaattoreille. Rahan tekeminen merkitsee eniten niolle, joilla voisi olla muitakin sanottavaa. Rikollisuus, huumeet ja halpa viihde koukuttaa kansan. Mihin tässä oikein ollaan menossa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noihan on parhaita mahdollisia aseita käyttää kaupunki alueella ku eivät sammu helposti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22.11.
Kärppien voittoputki venyi jo yhdeksään – Lukko hallitsi peliä, mutta Kärpät onnistui maalinteossa
22.11.
Kärpät otti vierasvoiton Lukosta - katso ottelukooste
22.11.
Kuvagalleria: Lumo toi iloa ja valoa marraskuiseen pimeyteen, tältä valofestivaalin teokset näyttävät
22.11.
Kaksi suomalaista mäkihypyn maailmancupin kauden avauskilpailuun – Eetu Nousiainen ja Andreas Alamommo selvittivät tiensä karsinnasta kilpailuun
22.11.
Junttilan tehoilta takasi Kärpille yhdeksännen perättäisen voiton – Rybarille kauden kolmas nollapeli
22.11.
Kalevan entinen päätoimittaja Markku Mantila palaa Vaasaan Ilkka-Pohjalaisen päätoimittajaksi – "En olisi muuten tullutkaan näihin hommiin, jos en luottaisi tulevaan"
22.11.
Kärpät tekee 0-2 maalin Lukkoa vastaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

202 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Kaikissa tilanteissa, nyt ja tulevaisuudessa, AY-liike rakentaa Suomea paremmaksi ja toimii suomalaisten yhteiseksi hyvä... Lue lisää...
Yhdessä enemmän

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.11.

Fingerpori

23.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image