Ulkomaat

Ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­to­jen määrä laski Kiinassa – asian­tun­ti­joi­den mukaan tartuntojen määrä voi vielä lähteä kasvuun Kiinan ulkopuolella

Risteilyalus Diamond Princess on eristettynä Japanissa. Keskiviikkona aluksella vahvistettiin 39 uutta koronavirustapausta, mikä nostaa aluksella sairastuneiden määrän 175 ihmiseen. KUVA: FRANCK ROBICHON
Ulkomaat 12.2.2020 15:22
Ida Kannisto, Reuters

Asiantuntijat ovat erimielisiä siitä, milloin epidemian huippu on odotettavissa. Vaikka tartuntojen määrä lähtisi laskuun Kiinassa, epidemia voi olla vasta alkamassa Kiinan ulkopuolella.

Uusia koronavirustapauksia ilmoitettiin Kiinassa keskiviikkona pienin määrä sitten tammikuun.

Tiistaina kiinalainen epidemologian Zhong Nanshan ennusti, että epidemian huippu saatetaan nähdä jo helmikuussa ja että tilanne saattaa hellittää huhtikuuhun mennessä.

Kun uusien tapausten vähäisestä määrästä uutisoitiin keskiviikkona, huippuasiantuntijan ennustus sai lisää painoarvoa. Asiantuntijat eivät kuitenkaan ole yksimielisiä siitä, onko vielä aika huokaista helpotuksesta.

Asiantuntijat varoittivat keskiviikkona, että vaikka epidemian huippu nähtäisiin Kiinassa jo tässä kuussa, virus on todennäköisesti levinnyt myös muualle maailmaan. Sitä, miten laajasti virus on levinnyt Kiinan ulkopuolelle, ei välttämättä vielä tiedetä. Tapaukset saattavat olla vasta puhkeamassa.

WHO:n alaisuudessa toimivan GOARN:n (Global Outbreak Alert and Response) johtaja Dale Fisher kertoi Reutersin mukaan, että esimerkiksi Singaporessa koronaviruksen levinneisyys alkaa vasta selvitä.

Singaporessa on tähän mennessä vahvistettu 47 tartuntatapausta, mikä on herättänyt pelkoa siitä, että tapausten määrä voi vielä kasvaa.

Singaporen suurin pankki DBS evakuoi 300 henkilökuntansa jäsentä keskiviikkona sen jälkeen kun rakennuksessa, jossa pankin pääkonttori sijaitsee, vahvistettiin koronavirustapaus.

Terrorismin kaltainen uhka

Koronavirukseen kuolleiden lukumäärä nousi tiistaina Kiinassa 1 113 ihmiseen. Sosiaalisessa mediassa on kuitenkin herännyt epäilyksiä siitä, miten luotettavia Kiinan ilmoittamat luvut ovat.

Kiinassa tartuntatapauksia oli terveysviranomaisten mukaan keskiviikkoon mennessä havaittu yli 44 600. Tiistaina uusia tapauksia vahvistettiin 2 015, mikä oli pienin määrä tammikuun lopun jälkeen.

Maailman terveysjärjestö WHO on varoittanut, että epidemia edustaa terrorismin kaltaista maailmanlaajuista uhkaa. WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus sanoi tiistaina, että "maailman on herättävä ja nähtävä koronavirus vihollisena numero yksi". Hänen mukaansa rokotteen valmistumiseen on vielä matkaa.

Kymmenissä muissa maissa eri puolilla maailmaa on ilmoitettu yhteensä satoja tartuntatapauksia. Manner-Kiinan ulkopuolella vain kaksi ihmistä on kuollut virukseen, yksi Hongkongissa ja yksi Filippiineillä.

Japanissa on ollut jo yli viikon karanteenissa risteilyalus Diamond Princess, jossa on jumissa noin 3 700 matkustajaa. Japanin viranomaiset vahvistivat keskiviikkona 39 uutta tartuntatapausta aluksella. Sairastuneita on nyt aluksella yhteensä 175.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Miten se vakiofraasi menikään? "Ei koske Suomea". Suomi on niin kylmä ja harvaanasuttu maa, että ei täällä riitä ruokaa tappajaviruksille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiina / Aaasia sakkaa syvälle. HKD t ja CNY t on aika vaihtaa USD ja kultakantaan jos vähänkään välittää nykyisestä varallisuudestaan. Europpa sakkaa mitättömällä viiveellä perässä ja USA talous amapiseen kasvuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Kalevan ammattikommentoijat nyt tämänkin asian tietävät paremmin kuin kaiken maailman THL:t ja muut harrastelijat.
Oikeasti lopettakaa noiden kummallisten salaliittoteorioidenne kehittäminen. Trendi Kiinassa on viruksen suhteen selvä, jo viikon verran tartunnat laskussa, mutta sitähän ei kukaan varmaksi osaa sanoa kuinka moni on oikeasti sairastunut, mutta esim. Sairastanut taudin kotonaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiinan on saatava hinnalla millä hyvänsä taas taloutensa toimimaan. Kommunistisen johdon määräyksestä uskotaan myös pytyttävän pysäyttämään viruksen leviäminen hetkellisesti ( tilastollisesti ). Veikkan että kuukauden sisällä talouden ongelmat Aasiassa syvenevät nykyisestään kun esimerkisi Hong Kong pysyy avoimena muulle maailamalle ja liikematkustamista ei tulla tämän jälkeen rajoittamaan .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kotimaanmatkailu nyt kaikille suositeltavinta. Ja kiinasta honkongista ei yhtään lentoa suomeen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittämätöntä, miten kerrotaan viruksen tarunta määrien laskeneen. Todellisuudessa tartuntojen määrä on noussut määrään 45 208 ja kuolleita 1 118. Selvinneitä on raportoitu vasta 4 849. Sairastuneista kriittisessä tilassa on 8 216, joka on kaksinkertaistunut ja vastaa luluvultaan 21% ja tämä oli vasta vähän aikaa sitten 10%:ssa. Joten onko coronavirus muuttunut pahemmaksi pistää miettimään. Helmikuussa uusia tartuntaan sairastuneita entiseen malliin oli paljon luvultaan 2 048. Levinneisyydellään on tyypillistä, että heittelyä syntyy koska osalla voi kestää pitempään kun oireita tulee esiin. Huolestuttavintaa on coronaviruksen määrien kasvaminen muissa maissa tapausten määrien pikku hiljaa lisääntyen. Wuhanissakin tiputtelemalla oli aluksi vähän ja sitten räjähti määrä suureksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika monesta lähteestä on kerrottu että Kiina salaa todellisia lukeja. WHO pääjohtajan varoituskaan ei jätä mitään epäselvää siitä että koronavirus on uhka. Toivottavasti Suomen hallitus ja THL ovat valmiita estämään viruksen leviämisen kustannuksista välittämättä. Ensimmäiseksi Finnairin pitäisi lopettaa Hongkongin lennot koska virus on jo hongkongissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

THL.stä löytyy vallan huoletonta porukkaa. Haluanpa kuulla mitä samat herrat parin kuukauden kuluttua sanovat tilanteesta. Vieläköhän silloin ollaan yhtä valoisalla mielellä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei ole minnekkään laskenut,opec käskee kirjoitella ympäripyöreitä,ettei pörssit tai öljyn kulutus laske.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"...the outbreak is evolving rapidly." EU.n tartuntatautiviraston (ECDC) tiedotteesta keskiviikkona. Eli epidemia ei ole laantumassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten voidaan yhden päivän perusteella tehdä johtopäätös, että nyt trendi lähtee laskuun... "Hyvä" tulos saattaa olla puhdasta sattumaa tai sitten aivan tarkoituksellista tietojen pimittämistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupalliset intressit voittavat. Kaikki teollisuus kehittyviin maihin vaan saastuttamaan ja kaikki roina tänne sieltä. Täällä työttömyys ja kurjuus ja Kiina senkun investoi ympäri maailmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hongkongissa alkaa olemaan niin paljon tartunnan saajia että lennot pitäisi lopettaa. Moni yhtiö on jo lopettanut lennot Hongkongiin. Tässä käy pian niin että Finnair tuo koneellisen viruksia Suomeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääomat on vissiin kotiuttanut jo riittävästi valuuttaa, niin voi huokaista jo helpotuksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laskeeko tartuntojen määrä siksi että sairastuneita ei enää pystytä testaamaan? On hyväuskoista ajatella että tauti olisi hellittämässä. Suomessa tuskin tullaan ketään testaamaan,kaikki laitetaan kausi influenssan piikkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todellisuudessa voi olla, että virus on karannut käsistä ja ei enää suurempia määriä raportoida ettei syntyisi hysteriaa. Leviämisen kannalta ei ole hyvä jos ei karanteenia saada pidettyä kurissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiinan valtio salasi ensin korona taudin. No lähti sitten leviämään korona. Kiinan viralliset luvut ovat vain jäävuoren huippu. Nuo luvut kannattaa kertoa 2 tai 3, niin ollaan lähempänä totuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulemma osa tutkijoista maailmalla on sitä mieltä, että vain 1/15 wuhanissa on diagnisoitu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

12:57
Nuori nainen kaahasi henkilöautolla poliisia pakoon Haapavedellä ja törmäsi rajusti vastaantulleeseen ajoneuvoon - kolme henkilöä vietiin sairaalaan
12:33
Liigan ärsyttävimmäksi äänestetty ketju jälleen kasassa – ainoastaan ykkösnyrkki säilyi ennallaan Mannerin muokatessa hyökkäysvitjoja JYP-peliin
12:28
Maustetytöt saivat kultalevynsä Tavastialla – vaalalaistaustaisen kaksikon debyyttilevy ylitti kultalevyrajan
12:11
Yhdysvallat kirjoittamassa sopimusta Afganistanin sodan lopettamiseksi – Ulkoministeri Pompeo saapui Qatariin, jossa ovat myös Talebanin edustajat
12:11
Näyttelijä Timo Reinikan Andrén herkkä kaari isä pieneksi – Oulun teatteri tarttui tärkeään ja hienoon näytelmään, joka puhuttelee ympäri maailmaa Tilaajille
11:34
Ostitko tältä mieheltä television, pyykkikoneen tai puhelimen? Lauri Ylipaavalniemi on tehnyt kauppaa lähes 60 vuotta ja innostuu yhä asiakkaasta, joka sanoo ei Tilaajille
11:18
PS-nuoret kaatoivat emopuolueen ajaman sääntömuutoksen – Halla-aho: Puoluehallitus ratkaisee, mitä tehdään
64
Minua hävettää tunnustaa olevani oululainen eli kaupungista, jossa puistometsästä tehdään peltoa, jonka tarve on kyseenalainen Lukijalta
52
Sisäministeri Maria Ohisalo: Suomi on nyt varautunut paremmin turvapaikanhakijoihin kuin vuonna 2015
25
Selvitys: 90 prosenttia Kiinassa toimivista eurooppalaisyrityksestä kärsinyt merkittävästi koronaviruksesta – Suomen talous erittäin riippuvainen Kiinasta
15
Selvitys ehdottaa Suomeen vesiveroja, tavoitteena käytön tehostaminen – suurimpia maksajia olisivat metsäteollisuus ja ydinvoimalat
9
Vanhoista käsityötaidoista on hyötyä vielä tänäkin päivänä – "Käsityöihminen ei ole koskaan työtön"
8
Koirien kiinnipitoaika alkaa sunnuntaina – lailla taataan rauha luonnoneläimille pesiä ja kasvattaa poikasia
8
HUSissa on varmistunut toinen koronavirustartunta – työikäinen nainen sai tartunnan Pohjois-Italiasta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Oletko kylmäpäinen sijoittaja?🤧🤒🥵

Ei näytä ainakaan puunkasvu hidastuvan coronataudista... Lue lisää...
Puu kasvaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image