Ulkomaat

Koronavirus levisi Eurooppaan ja Lähi-itään – Kiinassa koronavirus on vaatinut yli 130 kuolonuhria

Usean muun lentoyhtiön tapaan British Airways ilmoitti keskiviikkona keskeyttävänsä kaikki lennot Manner-Kiinaan. KUVA: ANDY RAIN
Ulkomaat 29.1.2020 20:59 | Päivitetty 29.1.2020 22:42
Ida Kannisto

Koronavirustapauksia on havaittu EU-alueella Suomessa, Saksassa ja Ranskassa.

Kadut olivat keskiviikkona autioituneet useissa Kiinan kaupungeissa. Starbucks-ketjun kahvilat velvoittivat asiakkaitaan mittaamaan kuumeen ja käyttämään maskia, kertoi uutistoimisto Reuters.

Koronavirustapauksia oli keskiviikkona vahvistettu Kiinassa jo noin 6 000, ja virukseen kuolleita oli Kiinassa keskiviikkona jo yli 130.

– Vaikka Kiinassa on todettu yli 6 000 tapausta, pitää muistaa, että suhteutettuna väestöön se on yhä kohtuullisen pieni määrä, sanoi terveysturvallisuudesta vastaava johtaja Mika Salminen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) keskiviikkona.

Koronavirusta on Reutersin mukaan havaittu 15 maassa Kiinan ulkopuolella, muun muassa Yhdysvalloissa, Singaporessa, Japanissa ja Vietnamissa. Virus on levinnyt myös EU-alueelle. WHO:n tuoreimman arvion mukaan Kiinan ulkopuolella tartuntoja oli vahvistettu 68 keskiviikkoiltaan mennessä.

– Hyvä uutinen on ollut se, että näihin on liittynyt äärimmäisen vähän jatkotartuntoja, kertoi THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen keskiviikkona.

THL:n mukaan Suomen havaitun yhden tapauksen lisäksi Ranskassa ja Saksassa kummassakin on varmistunut neljä tapausta. Näistä niin sanottuja seuraavan tartuntapolven tapauksia on ollut hyvin vähän. Niillä viitataan tapauksiin, joissa tartunta on tapahtunut Kiinan ulkopuolella.

Myös Lähi-idässä vahvistettiin keskiviikkona tiettävästi ensimmäiset koronavirustapaukset, kun Wuhanista Arabiemiraatteihin matkustaneen nelihenkisen kiinalaisperheen havaittiin saaneen tartunnat.

Perhe oli saapunut maahan tammikuun 16. päivä. Eräs perheenjäsenistä hakeutui hoitoon huonovointisuuden takia. Koko perhe tutkittiin ja kaikkien havaittiin saaneen tartunnan.

Ulkomaat evakuoivat kansalaisiaan

Tartuntatapausten kasvava määrä on saanut myös muut maat reagoimaan.

Alkuviikon aikana yhä useampi maa on ilmoittanut evakuoivansa kansalaisiaan Kiinasta. Yhdysvallat ja Japani lennättivät kansalaisiaan pois keskiviikkona.

Yhdysvallat lennätti noin 210 ihmistä, jotka aiotaan tutkia tarkasti perillä. Samoin Japani vei noin 200 kansalaistaan kotimaahan.

Britannia aikoo lennättää noin 200 ihmistä Kiinan Wuhanista torstaina.

Niin ikään Intia ja Bangladesh kertoivat tiistaina harkitsevansa kansalaistensa evakuoimista Wuhanista. Satojen kaupunkiin loukkuun jääneiden joukossa on opiskelijoita Intiasta ja Bangladeshista.

Intian valtion lentoyhtiö Air India on valmiudessa evakuoimaan Wuhanissa olevia intialaisia, joita on Reutersin mukaan noin 250. Intiassa ei vielä tiistaihin mennessä ollut yhtään vahvistettua koronavirustapausta, kertoi maan terveysministeri tiistaina.

Viranomaiset tarkastivat ihmisiä useissa maan kaupungeissa. Lisäksi kaikkia sairaaloita oli ohjeistettu pitämään epäillyt tartunnan saaneet eristyksissä. Intian seitsemällä isoimmalla lentokentällä kaikki Kiinasta Intiaan tulevat matkustajat tarkastetaan.

Myös Bangladeshissa keskustellaan kansalaisten evakuoimisesta kotimaahansa, kertoi ulkoministeri Abdul Momen Reutersin mukaan. Bangladeshissa ei vielä ole yhtään varmistettua tapausta, mutta viranomaiset ovat valmistautuneet mahdollisesti ilmeneviin tartuntatapauksiin.

Useat lentoyhtiöt ovat keskeyttäneet lennot Kiinaan.

Juttua päivitetty 29.1.2019 klo 22.35. Lisätty tuoreita lukuja.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Nyt viimeistään on laitettava ihmisten turvallisuus bisneksen edelle ja kerrottava asioista rehellisesti! Herätys THL!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sairastunut kiinalaisnainen tuli perheenjäsenten kanssa Suomeen. Ovat ehtineet tartuttaa mahdollisesti satoja,myös suomalaisia,jotka levittävät taudin kotipaikkakunnilleen. Jos haluatte tietoa,lukekaa WHO:n ja ECDC:n sivustoja. THL:n tiedotus on vähättelyssään edesvastuutonta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koronavirus vaatinut jo yli 170. Tartunta viruksen itämisaikaa katsoen niin uusi koronavirus on pahempi kuin aikaisempi SARS.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koronaviruksen aiheuttama flunssa on hoidettavissa kotikonstein. Heikot ihmiset, joilla on esim. krooninen sairaus ovat aina riskialttiita tavalliselle flunssallekin. Kiinan koronaviruksen "mahtia" liioitellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jaa levisi, kun rantautui suomeen joka on 12 tunnin matkan takana todellisuutta. mikähän THL:n porukassa mättää kun eivät halua tiedottaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että jotkin Kiinalaiset ovat peruneet matkustamista suomeen,ymmärtävät onneksi että voivat tartuttaa täällä ihmisiä,vaikka koko ajan vaan toitotellaan ettei ole vaarallinen tauti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä vaan kerrotaan ettei ole vaarallinen tauti, kun ei tiedetä taudista mitään. Jos tauti vastaa melkein täysin SARS:ia niin kyseessä on vaarallinen tauti. Koronavirus on jo nyt ohittanut nopealla tartunta levinnäisyydellään SARS:in ja kuolleisuuskin on ennätyksellisen nopeaa ollut, että tilastot eivät kerkiä mittaamaan oikeaa kuolleisuus prosenttia kun määrä moninkertaistunut parissa päivää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No onneksi Kiinassa valtio ajattelee kansalaistensa puolesta eli kaikki ryhmämatkat on peruttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hölmöläisten hommaa lennättää nyt tautialueelta porukkaa EU:n alueelle kun niistä kuitenkin monilla on virus mukanaan tuliaisina! Pian koronavirus leviää EU:n alueella yhtä vauhdikkaasti kuin nyt Wuhanin seudulla! Parempi olisi jättää porukat tuomatta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

24.2.
Janne Kuokkanen joutui kauppatavaraksi – Oulunsalon kasvatti vaihtaa maisemaa päittäin Sami Vatasen kanssa
24.2.
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
24.2.
Tshernobyl näkyy yhä Perämeren pohjassa: raskasmetallien pitoisuudet ovat laskeneet jo montakymmentä vuotta – "Jotakin ollaan merialueilla tehty oikein" Tilaajille
24.2.
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
24.2.
Hildur Larsson ikuisti Lappia upeisiin kuviin yli sata vuotta sitten – tekoälyn ansiosta ne loistavat nyt myös väreissä Tilaajille
24.2.
Jesse Puljujärven esimerkki houkuttaa – jääpallo ja jääkiekko sopivat yhteen ja tekivät yhteistyötä Oulussa pidetyssä turnauksessa Tilaajille
24.2.
Sodankylässä on kolmannes koko maan malminetsinnästä – etsintäinvestoinnit ovat 20–25 miljoonaa euroa ja maanomistajakorvaukset yli miljoona euroa Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

211 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lentoaseman vastuu koronaviruksen tarttumisessa

tuo korona virus hysteria ampuu yli ja kovasti enemmän tappaa normaali infulenssa kausi ihmisiä.pitäs kävellä suojain s... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image