Ulkomaat

Koronavirus levisi Afrikkaan - WHO:n huolena se, miten köyhät maat selviävät tilanteesta

Lentomatkustaminen on yksi nopeimmista tavoista, joilla koronavirus pääsee leviämään. Lentoyhtiöt eri puolilla maailmaa ovat peruneet Kiinan-lentojaan. KUVA: RAJAT GUPTA
Ulkomaat 15.2.2020 9:29
Minna Akimo

Koronaviruksen on saanut maailmanlaajuisesti yli 66 000 ihmistä. Kiina määräsi maahan palaavat ihmiset karanteeniin.

Kiinan pääkaupunkiin Pekingiin palaavat ihmiset on määrätty neljäntoista päivän karanteeniin koronaviruksen vuoksi. Karanteenista kieltäytyminen johtaa jonkinlaiseen rangaistukseen.

BBC:n mukaan määräys annettiin sen jälkeen, kun Egypti ilmoitti Afrikan ensimmäisestä koronaviruksesta.

Egyptin terveysministeriön kertoman tiedon mukaan tartunta oli todettu ulkomaalaisella henkilöllä, joka ei toistaiseksi ole kärsinyt vakavista oireista. Terveysministerin mukaan tartunnan saanut on erityksissä sairaalahoidossa.

Koronavirustartunnan on maailmanlaajuisesti saanut yli 66 400 ihmistä.

Viimeisimpien tietojen mukaan Wuhanin kaupungissa koronavirukseen on kuollut 1500 ihmistä. Kiinan viranomaiset ovat kertoneet tuhansista kuolemantapauksista eri puolelta maata.

Maailmanlaajuinen hätätila - huolena, miten köyhät maat selviävät

Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut koronaviruksen maailmanlaajuiseksi hätätilaksi. Taustalla on erityisesti pelko siitä, etteivät köyhimmät maat selviä koronaviruksen aiheuttamista ongelmista.

Tämä näkyy erityisesti Afrikassa, jonka terveysjärjestelmät ovat heikkoja ja kuormittuneita.

WHO on BBC:n mukaan lähettänyt laboratorioihin apua, jotta mahdolliset koronavirustapaukset voidaan tunnistaa niissä paremmin.

– Julistuksen pääasiallinen syy ei ole se, mitä tapahtuu Kiinassa, vaan se, mitä tapahtuu muissa maissa. Suurin huolemme on viruksen mahdollisuus levitä mihin, joissa terveysjärjestelmät ovat heikoimpia, Etiopiasta kotoisin oleva WHO:n päällikkö Tedros Adhanom Ghebreyesus totesi.

Yhdysvallat rajoittaa lentämistä

Yhdysvallat pyrkii rajoittamaan lentämistä viruksen leviämisen estämiseksi. Maassa aiotaan aloittaa myös flunssaoireista kärsivien ihmisten testaamiset koronanviruksen takia.

Yhdysvalloissa on todettu yhteensä 15 koronavirustapausta ja karanteenissa on noin 600 ihmistä.

Yhdysvallat on asettanut tilapäisen maahantulokiellon hiljattain Kiinassa käyneille ulkomaalaisille.

Koronavirus on levinnyt noin 24 maahan ja alueelle Manner-Kiinan ulkopuolelle.

Pahimmin virus on vaikuttanut Japaniin, joka vahvisti maan ensimmäisen kuolemantapauksen torstaina. Virukseen menehtyi noin 80-vuotias nainen, joka asui lähellä pääkaupunki Tokiota.

Perjantaina Japani vahvisti neljä uutta koronavirustapausta, joita on nyt Japanissa kaikkiaan 254, kertoo televisioyhtiö CNN.

Suurin osa on saanut tartunnan Diamond Princess -risteilyaluksella, joka on karanteenissa Jokohaman satamassa Japanissa.

Finnair perui lentoja

Suomessa Finnair kertoi peruneensa kaikki lennot Pekingin Capital-lentoasemalle ja Shanghaihin talvikauden loppuun asti eli 28. maaliskuuta saakka.

Syynä päätökselle on yhtiön mukaan se, että koronavirustilanne vaikuttaa lentomatkustuksen kysyntään Kiinan ja Euroopan välillä.

Finnair myös peruu Hongkongin reitiltään yhden päivittäisen vuoron kyseiseltä ajalta. Yhtiö lentää Hongkongiin päivittäin yhden vuoron normaalin kahden vuoron sijaan.

Finnair on jo aiemmin kertonut Nanjingin, Peking Daxing-lentoaseman ja Guangzhoun lentojensa perumisesta maaliskuulta vähentyneen kiinalaisten ryhmämatkakysynnän vuoksi.

Peruttujen lentojen asiakkaat voivat siirtää matkustuspäiväänsä tai saada lipun hinnan takaisin ottamalla yhteyttä Finnairin asiakaspalveluun.

Finnairin lisäksi lentonsa Kiinaan ovat peruuttaneet useat lentoyhtiöt ympäri maailmaa, sillä lentomatkailu on yksi nopeimmista tavoista, joilla virus voi päästä leviämään.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Nythän kannattaisi lähettää Suomenkin vanhukset valtion kustantamalle hoivamatkalle Kiinaan! Nopeammin loppuisi kärsiminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kyllä millään tartu suomalaisiin, sen verran sisukasta ja katajaista kansaa ollaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talkoille. Kausi-influenssapiikille, jottei turhan vuoksi kallista koronatestausta. Eikä vilustuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kairon alue on maailman tiheimpiä asuttuja kaupunkeja, ei ole paljoa toivoa jos virus lentää lentokoneelle Kairoon ja tarttuu muutamaan sataan ihmiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Autoliikkeitten pitää panostaa myös desifiointiainein kera kun koeajot suoritetaan autoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa on onneksi vielä homekouluja jäljellä, jotta ne voidaan ottaa karanteenikäyttöön saattohoidossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luonto karsii yliasutettua maapalloa. Antaa levitä vaan niin ilmastonmuutos hidastuu huomattavasti nopeammin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitettavasti maailman väestönkasvu on sitä luokkaa että vaikka kyseinen virus olisi jo levinnyt kaikkialle maailmaan, väestönkasvu on suurempaa kuin kuolleisuus tähän yhteen sairauteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos pahimmat skenaariot toteutuu niin 60% tähän sairastuu, 2%:n kuolleisuudella "vain" n. 100 miljoonaa kuolee. Maailman väkiluku kasvaa n. 80-90 milj. vuosittain. Ei oo tästä ilmastomuutoksen pelastajaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paitsi jos em. määrässä (n. 100 milj. kuollutta) olisi paljon lisääntymisikäisiä, niin olisihan sillä jonkinlainen vaikutus väkiluvun kasvuun?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virus muuntuu todennäköisesti, mitä laajenmalle ja suurempiin ihmisjoukkoihin se leviää. Voi kehittyä tappavammaksi, elikkä se tulee saada pysähtymään mahdollisimman nopeasti. Aatteleppa Nykänen sitä, jos se sattuu omalle kohalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Afrikkaan vaan niin ilmastotalkoot ois menossa sitten rankemmalla käjellä ja naurettava huulipuna hallitus suomessa ehkä näkisi totuuden ettei suomi voi pelastaa koko maailmaa, tosin tähän en usko vaikka sanoisivatkin sen etuskunnassa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt jätän yhden tapahtuman Euroopassa väliin kevään aikana, en halua tartuntaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuo lukemat on ihan arvioita. Suomessakin oli norovirus 2017. Moni sairasti ihan vaan kotona ja tuskin niitä oli tilastoitu mitenkään, koska lääkärissä ei tarvinut käydä. Oireet ovat siinä niin selvät. Tuon 66 tuhatta saa kertoa heti luvulla 10.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väestönkasvu erityisesti afrikan maissa on tämän päivän suurin ongelma. Antaa luonnon korjata ihmisen virheet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

11:34
Ostitko tältä mieheltä television, pyykkikoneen tai puhelimen? Lauri Ylipaavalniemi on tehnyt kauppaa lähes 60 vuotta ja innostuu yhä asiakkaasta, joka sanoo ei Tilaajille
11:18
PS-nuoret kokoontuivat päättämään sääntömuutoksesta hautakivi rekvisiittana – "Järjestö kaatuu tai siitä tulee kuori entisestä"
10:22
Koronavirus leviää uusiin maihin – epidemiapesäkkeet kasvavat Kiinan ulkopuolella ja talouselämä kärsii
10:16
Autovaras törmäsi pakomatkan jälkeen poliisiautoon ja loukkaantui Kemissä – piikkimattoa asentamassa olleille poliiseille ei tullut vammoja
9:19
Selvitys: 90 prosenttia Kiinassa toimivista eurooppalaisyrityksestä kärsinyt merkittävästi koronaviruksesta – Suomen talous erittäin riippuvainen Kiinasta
9:00
"Setämiesvalmentaja" siisti suutaan ja jätti huulenheiton vapaa-ajalle – Håkan Wahlman on pohtinut paljon, miten valmentaja voi käyttäytyä Tilaajille
8:07
Vanhoista käsityötaidoista on hyötyä vielä tänäkin päivänä – "Käsityöihminen ei ole koskaan työtön"
52
Sisäministeri Maria Ohisalo: Suomi on nyt varautunut paremmin turvapaikanhakijoihin kuin vuonna 2015
51
Minua hävettää tunnustaa olevani oululainen eli kaupungista, jossa puistometsästä tehdään peltoa, jonka tarve on kyseenalainen Lukijalta
25
Selvitys: 90 prosenttia Kiinassa toimivista eurooppalaisyrityksestä kärsinyt merkittävästi koronaviruksesta – Suomen talous erittäin riippuvainen Kiinasta
14
Selvitys ehdottaa Suomeen vesiveroja, tavoitteena käytön tehostaminen – suurimpia maksajia olisivat metsäteollisuus ja ydinvoimalat
8
Koirien kiinnipitoaika alkaa sunnuntaina – lailla taataan rauha luonnoneläimille pesiä ja kasvattaa poikasia
8
Vanhoista käsityötaidoista on hyötyä vielä tänäkin päivänä – "Käsityöihminen ei ole koskaan työtön"
8
HUSissa on varmistunut toinen koronavirustartunta – työikäinen nainen sai tartunnan Pohjois-Italiasta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Oletko kylmäpäinen sijoittaja?🤧🤒🥵

Ei näytä ainakaan puunkasvu hidastuvan coronataudista... Lue lisää...
Puu kasvaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image