Ulkomaat

Koronavirus kurittaa Italiaa – Venetsian karnevaali päätettiin keskeyttää ja Armani tyhjensi muo­ti­näy­tök­sen­sä yleisöstä

Dolce & Gabbana -muotitalon näytökseen Milanossa saapuneet vieraat pukeutuivat kasvoja suojaaviin maskeihin. Italiassa on nyt eniten koronatartuntoja Euroopassa. KUVA: MATTEO BAZZI
Ulkomaat 23.2.2020 21:14
Virpi Niemistö

Italian pohjoisosassa leviävä koronavirus on eristänyt kaupunkeja, aiheuttanut Italian jalkapalloliigan ottelujen perumisia ja säikäyttänyt matkailuviranomaiset.

Sunnuntaina Venetsian kaupungin johto määräsi, että kaupungissa parhaillaan vietettävä karnevaalijuhla keskeytetään koronavirustartuntojen estämiseksi. Karnevaalin oli määrä kestää tiistaihin saakka.

Kanaalikaupunkiin oli saapunut kymmeniätuhansia turisteja juhlimaan karnevaalin loppuhuipentumaa.

Yksi Italian ja Milanon tunnetuimmista muoti-ikoneista Giorgio Armani päätti järjestää ensi talvikauden näytöksensä ilman yleisöä, jotta näytöksen osanottajien hyvinvointi taattiin. Näytöstä pystyi seuraamaan erillisenä lähetyksenä.

Milanon muotiviikko on yksi neljästä suuresta muotiviikkotapahtumasta maailmassa.

Italialaisille rakkaan lajin jalkapallon Serie A:n eli korkeimman liigatason sunnuntain peleistä peruttiin Inter Milanin ja Sampdorian, Veronan ja Cagliarin, Atalantan ja Sassuolon sekä Torinon ja Parman väliset ottelut.

Urheilutapahtumat voivat olla keskeytyksissä aina maaliskuun alkuun saakka.

Milanon yliopistot on suljettu. Kaupungin pormestarin Giuseppe Salan mukaan koulujen sulkeminen on toimiva varotoimenpide koronan leviämisen ehkäisemiseksi.

Yli 15 miljoonaa turistiyöpymistä

Italiassa on todettuja koronavirustartuntoja Euroopan maista nyt ylivoimaisesti eniten. Uutistoimisto Reutersin mukaan koronavirustartuntojen määrä oli Italiassa noussut sunnuntaina jo yli 130:n. Näistä Milanossa todettuja oli yli 50.

Kaksi Italian kansalaista on kuollut tartunnan seurauksena.

Suurin osa tartunnoista on todettu Italian pohjoisosien vaurailla Lombardian ja Venetsian alueilla.

Milanossa kirjattiin vuonna 2018 yli 15 miljoonaa turistien yöpymisvuorokautta, joista kaksi kolmasosaa oli ulkomaalaisten matkailijoiden yöpymisiä. Milanon suurin ulkomaalainen matkailijaryhmä olivat vuonna 2018 kiinalaiset.

– Tämä ei ole Italian "Wuhan". Matkailua ei pidä välttää, se aiheuttaa vain huolestumista, sanoo The Guardianissa haastateltu Italian matkatoimistojen liiton toimitusjohtaja Ivana Jlenic.

Jopa viikkojen karanteenirajoitukset

Brittilehti The Guardian kirjoitti, että hotellivaraukset Venetsiassa ovat pudonneet kolmanneksella viime vuoden suurten tulvien vuoksi. Yöpymisiä Venetsian hotelleissa oli vuonna 2018 hieman vähemmän kuin Milanossa, 12,1 miljoonaa.

– Koronaviruksen voi saada keneltä tahansa. Tartunnalla ei ole enää yhteyttä Kiinaan, sanoo The Guardianissa haastateltu Venetsian aluehallinnon johtaja Luca Zaia.

Hänen mukaansa koronauhka on pahin ongelma, jonka Venetsia on lähihistoriassaan kohdannut.

Italiassa oli viikonloppuna yli kymmenen kaupunkia eristettynä. Kaupungit ovat pieniä, niiden yhteinen asukasluku on noin 50 000.

Italian pääministerin Giuseppe Conten mukaan karanteenirajoitukset voivat kestää viikkoja. Poliisilla ja tarvittaessa asevoimilla on valtuudet varmistaa asetusten täytäntöönpano.

Näin korona jyllää eri maissa

Virukseen on kuollut Manner-Kiinassa noin 2 400 henkilöä.

Iran on vahvistanut 15 uutta tartuntaa. Näin ollen tartuntoja on maassa nyt yli 40. Myös kuolonuhrien määrä on noussut kahdeksaan.

Myös Japaniin ankkuroidulta ja eristetyltä risteilyalukselta on raportoitu kolmannesta kuolonuhrista.

Etelä-Korea kertoi viikonloppuna kuudennesta kuolonuhrista. Maassa on todettu toiseksi eniten koronatartuntoja Kiinan jälkeen.

Euroopan maista Italiassa on todettuja koronavirustartuntoja nyt ylivoimaisesti eniten. Uutistoimisto Reutersin mukaan koronavirustartuntojen määrä oli Italiassa noussut sunnuntaina jo yli 130:n.

Suomessa ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa tartunta todettiin 29. tammikuuta Rovaniemellä. Tartunnan kantaja oli Saariselällä lomaillut ja sittemmin parantunut kiinalaisturisti.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

THL on paljosta vastuussa! Eteenkin Taneli Puumalainen jatkuvalla taudin vähättelyllään. Ihmisiä lähti huoletonna lomille ympäri maailmaa kun viranomaiset sanoivat että tartunnan saaminen on äärimmäisen epätodennäköistä. Parin viikon päästä täälläkin rysähtää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt pitäis kaiken varalta reagoida koko Euroopan. Turhaa matkustamista pitäisi välttää ja rajoittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä koronaviruksesta taitaa kehkeytyä vielä suuri pandemia. Maalimanlopun merkkejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7.4.
Britannian koronavauhti kiihtyy, lähes 800 kuoli vuorokaudessa – tuoreen tutkimuksen maassa voi kuolla jopa 66 000 ihmistä pandemian ensimmäisessä aallossa
7.4.
Muuttolinnut saapuivat Rommakonselälle Lukijalta
7.4.
Suomalaiset luottavat televisioon ja sanomalehtiin koronauutisissa – sanomalehtien suosio vahvaa etenkin nuorten aikuisten keskuudessa
7.4.
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
7.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pienet asiat pitävät yllä kodin siisteyttä – hommia kannattaa jakaa eri päiville
7.4.
Eurooppaa kiertävä kilpaesteratsastaja Mirella Lesonen-Hakola on kaaoksen hallinnasta nauttiva ison perheen äiti – "Karanteeni ei meillä juuri vaikuttanut, koska normaalistikin ehditään hädin tuskin käydä kaupassa" Tilaajille
7.4.
Suomen hoivakodeissa tapahtunut jo ainakin 20 koronakuolemaa – yhdessä yksikössä kahdeksan virukseen menehtynyttä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image