Ulkomaat

Ko­ro­na­vi­ruk­sen kuolonuhrien määrä nousi yli kah­dek­saan­kym­me­neen – Aasian pörssit ja mat­kai­luo­sak­keet laskivat

Finnairin osake laski maanantainaamuna 3,5 prosenttia. Myös Aasian pörssit ovat laskussa.
Ulkomaat 27.1.2020 10:14
Joonas Kuikka, Reuters

Koronaviruksen virallisten kuolonuhrien määrä nousi nopeasti viikonlopun aikana. Maanantaiaamun tilanne on 81 kuollutta Kiinassa. Finnairin osake putosi pörssin avauksessa 3,5 prosenttia.

Kiinasta maailmalle leviävä koronavirus näyttää osoittautuvan ennakoitua merkittävämmäksi, sillä kuolonuhrien määrä on noussut jo yli kahdeksaankymmeneen Kiinassa.

Kiinassa on tällä hetkellä noin 2 700 varmistettua koronavirustapausta. Sekä kuolonuhrien määrä ja varmistetut tapaukset ovat lisääntyneet nopeasti. Puolet varmistetuista tapauksista on Hubein provinssista, jonka pääkaupunki on Wuhan.

Kiinalaisviranomaisten mukaan virus voi levitä ennen kuin sen oireet ilmenevät, mikä vaikeuttaa leviämisen estämistä. Kiinasta alkanut koronan tapainen Sars-virus ei aikanaan levinnyt vielä itämisvaiheessa.

Levinnyt jo ympäri maailmaa

RNA-pohjainen koronavirus saattaa myös mutatoitua levitessään, mikä voi tehdä entistä siitä vaarallisemman. Useimmat kuolonuhrit ovat tähän mennessä olleet ennakkoon sairaita tai iäkkäitä.

Wuhanissa Kiinassa sotilaat vartioivat liikennettä kaupunkiin ja ulos kaupungista. KUVA: STRINGER

Viruksen epäillään alkaneen ennen vuodenvaihdetta kiinalaiselta ruokatorilta, jossa se olisi tarttunut ihmiseen käärmeistä, jotka puolestaan olisivat saaneet sen lepakolta. Molempia eläimiä myydään kiinalaiskauppahalleissa ja toreilla.

Koronavirus on tällä hetkellä levinnyt muun muassa Ranskaan, Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan ja Japaniin sekä useisiin Aasian maihin. Kiinan ulkopuolella ei kuitenkaan ole kuolonuhreja.

Osakemarkkinat laskivat – Finnair kyykkäsi

Osakemarkkinat reagoivat maanantaiaamuna viikonlopun aikana pahentuneeseen tilanteeseen. Japanin Nikkei-indeksi koki suurimman pudotuksen viiteen kuukauteen, kun se putosi kaksi prosenttia.

Myös matkailuosakkeet kärsivät, kun Kiina on perunut ryhmämatkoja ulkomaille ja sulkenut kokonaisia kaupunkeja maan sisällä. Tämä vaikuttaa sekä maailmanlaajuiseen turismiin että Kiinan kuluttajamarkkinoihin.

Kiinalaisia lentoja ja ryhmämatkoja on peruttu myös Suomeen. Finnairin osake avasi maanantaina 20 sentin ja 3,5 prosentin laskussa. Suunta oli aluksi alaspäin.

Nousussa olivat puolestaan sairaaloissa käytettäviä kasvosuojaimia ja desinfiointiaineita valmistavien yritysten osakkeet.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Nyt on sosiaaliseen mediaan tulevat viestit jo niin rajuja että ei tässä enään oikein mihinkään voi uskoa/luottaa.
Jos viesteihin uskoisi, on todellinen uhriluku satakertainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osaava sijoittaja tekee rahaa tälläkin tilanteella. Nyt shortataan lento- ja matkafirmoja ja ostetaan lääke- ja terveydenhoitoyhtiöitä. Itse aion tällä viikolla lisäillä salkkuuni hautausurakointifirmoja. Jenkkipörsseistä löytyy näitäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei rahamies, mitä tarkoittaa "shortataan"? Englanninkielinen sana "short" tarkoittaa lyhtyttä, niin onko "shorttaaminen lyhentämistä"? Miksi yleensäkään käyttää fingliskaa, kun suomen kielessä on aivan mahdottoman laaja sanavalikoima?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halkituksen pääministerin ja ministereiden pitää jo huolestua ja ottaa tauti epidemiaan varasuunnitelmat kenttäsairaalat hoitohenkilö kunnan saatavuus armeija ja jne..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä on meidän hallitus. Suomi lakossa ja tappavaa tautia tarjolla. Hallitus piilossa ja media antaa olla. Mikä meininki? Marinista ei ole kuulunut mitään muuta kuin reissussa näyttää olevan maailmaan parantamassa. Mites ne kotimaan asiat? Joko työllisyys on 75%. Toimittajat ja oppositio, tehkää nyt jotain. Nehän vain piileskelevät kun pitäisi tehdä hommia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:36
Oululaisen lähiöpubin omistajat harjoittivat alkoholin ohimyyntiä eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
6:00
Kysyimme Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien paikallisyhdistysten uusilta puheenjohtajilta, miten he aikovat toimia luottamustoimessaan Kaupallinen yhteistyö
6:00
Karjasillan asemakaavamuutosta vauhditettava – tilanne on kohtuuton alueella asuville ja sinne kodin haluaville Lukijalta
6:00
Talvilomaksi lumen keskelle? Useassa hiihtokeskuksessa on vielä tilaa, mutta kannattaa olla nopea Tilaajille
24.2.
Janne Kuokkanen joutui kauppatavaraksi – Oulunsalon kasvatti vaihtaa maisemaa päittäin Sami Vatasen kanssa
24.2.
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
24.2.
Tshernobyl näkyy yhä Perämeren pohjassa: raskasmetallien pitoisuudet ovat laskeneet jo montakymmentä vuotta – "Jotakin ollaan merialueilla tehty oikein" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

211 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lentoaseman vastuu koronaviruksen tarttumisessa

tuo korona virus hysteria ampuu yli ja kovasti enemmän tappaa normaali infulenssa kausi ihmisiä.pitäs kävellä suojain s... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image