Ulkomaat

Korona saavutti Teneriffan ja leviää yhä Italiassa – virus masensi pörssejä maanantaina, miten käy tänään?

Supermarketin hyllyt ammottivat tyhjyyttään maanantaina Pioltellossa lähellä Milanoa. Italialaiset varautuvat nyt koronavirukseen leviämiseen ja sen mahdollisesti aiheuttamiin liikkumisrajoituksiin. KUVA: ANDREA CANALI
Ulkomaat 25.2.2020 8:46 | Päivitetty 25.2.2020 9:31
Virpi Niemistö, Reuters

Kanariansaariin kuuluvalla Teneriffalla lomailleelta italialaiselta lääkäriltä on löydetty koronatartunta. Tartunnan saanut mies on kotoisin Lombardiasta Pohjois-Italiasta.

Hän on tällä hetkellä eristettynä sairaalassa Teneriffalla.

Jo aikaisemmin koronavirustartunta löydettiin niin ikään Kanariansaariin kuuluvalta La Gomeran saaresta. Myös Espanjalle kuuluvalta Välimeressä sijaitsevalta Mallorcan saarelta on tehty yksi vahvistettu koronavirustapaus.

Kanariansaarten viranomaiset ovat sanoneet tiedottavansa koronaviruksen leviämisestä tarkemmin tänään tiistaina iltapäivällä.

Italiassa on todettu jo noin 200 koronatartuntaa. Ne ovat keskittyneet Pohjois-Italiaan Veneton, Lombardian ja Piemonten alueille.

Ainakin seitsemän ihmistä on kuollut Italiassa viruksen seurauksena.

Suomen ulkoministeriö päivitti Italiaa koskevaa matkustustiedotettaan maanantaina.

Korona vaikuttaa suuresti myös italialaisille rakkaaseen jalkapalloon, sillä esimerkiksi Juventuksen ja Interin välinen ottelu sunnuntaina pelataan todennäköisesti ilman yleisöä

Taantuma uhkaa Italiaa?

Myös koronan vaikutukset talouteen maailmanlaajuisesti herättävät huolta.

– Vertailuindeksi, joka edustaa yli 44 prosenttia kaikkien maailmanlaajuisten osakkeiden markkina-arvosta, menetti arvostaan 927 miljardia dollaria pelkästään maanantaina, S&P Dow Jones Indicesin vanhempi analyytikko Howard Silverblatt kertoo Reutersin haastattelussa.

Teknologiayrityksiä listaava Nasdaq laski maanantaina 3,71 prosenttia.

Janney Montgomery Scottin johtavan sijoitusstrategistin Mark Luschinin mukaan kurssit eivät elvy tästä ennen kuin on selkeitä todisteita siitä, että koronaviruksen leviäminen hidastuu.

Sijoittajat seuraavat erityisellä huomiolla tilannetta Kiinan ulkopuolella Etelä-Koreassa, Japanissa, Italiassa ja Iranissa, missä tautitapausten määrä on kasvanut viime päivinä rajusti.

Euroopan unionin sisällä erityisen huolestuttava on Italian lähitulevaisuus. Maanantaina Italian keskuspankin pääjohtaja Ignazio Visco arvioi, että virus saattaa leikata 0,25 prosenttiyksikköä maan talouskasvusta.

Kauppalehti kertoi japanilaisen investointipankin Nomuran ennusteesta, jonka mukaan Italian talous supistuu tänä vuonna 0,1 prosenttia. Tämä tarkoittaisi, että Italia vajoaisi taantumaan neljännen kerran vuoden 2008 jälkeen.

Juttua muokattu kello 9.31: Tarkennettu Kanariansaarten tartuntatapausten määrää.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Kyllähän sitä silloin aletaan toimiin, kun rikkaiden osakkeisiin alkaa koronavirus vaikuttaa. Italian teholta video kuvaa tullut ja siellä näytetään kuinka koronavirusta hoidetaan. Aika nuorilta teholla koneissa olevat vaikuttavat. Joten ei ihan mikään pappa tarvi olla, että joutuu teholla tuon viruksen takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun osakkeet halpenevat, niin rikkailla on rahaa ostaa näitä pohjahinnoissaan olevia osakkeita, joita piensijoittajat paniikissa myy.

Sitten kun hinta palautuu, niin rikkaat ovat entistäkin rikkaampia. Köyhemmillä ei ole varaa tehdä tällaisia sijoitustoimia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö ja hevosen humppaa Ei Coronavirus pakkasessa koska bakteeria säilytettään -200 asteessa joista tehdään Kemialliselle sodankäynnille.Suomikin otti vastaa Riihimäen ongelmanlaitoksesta tappavia supermyrkyjä hävitettäväksi lähi-idästä.Suomessa kukaan viranomainen tiedottanut mitä täälä puhataan.Ei ihme jos super-virukset lähtee liikkeelle...pöhköjä maa pullollaan..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se kauheaa että pörssitkin masentuu. Ei haittaa vaikka koronan ansiosta yritysten arvoista lähtee turhiin odotuksiin perustuvat ilmat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän se masentaa kun suurella vaivalla peritty pörssiomaisuus ottaa negatiivista tuloskehitystä jonkin koronaviruksen takia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

WHO uusin raportti on melko tyly. Raportissa pidetään todennäköisenä että pandemia tulee ja epäilee että tartuntojen leviämistä maasta toiseen ei voida estää. Viruksen leviämisen estämistä pidetään hyvänä asiana koska pandemian hidastamisesta olisi merkittävää hyötyä. Euroopan sairaaloissa ei ole ylimääräistä kapasiteettia jolloin terveydenhoitojärjestelmä tulisi ylikuormittumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa se koronan saisi ihmisiä rauhoittumaan tuohon ilmanaikoiseen matkustamiseen. Matkustaminen on täysin tyrhaa hömpötystä. Pysykää Suomessa niin tuette meidän oman kansan hyväksi eikä kaiken maailman reissaamista ja sieltä tartuntoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laitetaanko tartunta-alueilla lomailleet karanteeniin? Lapset voivat tuoda viruksen kouluihin joissa se leviää helposti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viikon päästä saadaan Suomeen, kunhan lomalaiset palailevat reissustaan. Karanteeniahan ei Suomessa uskalleta panna palaaville.
Toivottavasti Espanja hoitaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korona lannistuu kylmässä. Uskokaa huviksenne, niin monikin "pöpö" lannistuu pakkasissa, pakkasissa joita suomen lappi tarjoilee lomailijoille. Pakkanen on poikaa monessakin asiassa. Ikiroutahan (pakkanen) on kätkenyt sisäänsä monenlaista, tämäkin on tutkittu ja on faktaa.....!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli muutetaan lapiin ja turistit jätetään pihalle pakkaseen.

Aiemmin oli epäilys että corona ei tykkää lämmöstä. Mutta se ajatus lienee kumottu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt jos Italia laittaa taloutensa seis koska ihmisiä pyydetään pysymään kotona, leikkaa Italian BKT:ta pahasti ja jo ongelmissa oleva pankkisektori tulee kokemaan kovia. Jos Italiassa alkaa pankkeja kaatumaan, se leviää nopeasti muihinkin Euro-maihin, etenkin Kreikkaan ja Espanjaan sekä Portugaliin, sekä Saksan Deutsche Bankiin. Taitaa alkaa uusi syvempi eurokriisi Koronan takia kuin 2008 oli... Nyt niistä hatuistanne kiinni!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korona hyytyy pakkasessa. Koronalla ei ole voimaa, ainakaan täyttä) kun se pääsee kylmyyden kanssa tekemisiin. Lämpimässä se leviää tehokkaammin, päästen täysillä voimilla etenemään. Tästä johtuu pohjoisessa vähäiset tartunnat. Moni pöpö kuolee kokonaan, kovissa pakkasissa >>>Kunhan pohdin....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virus tarvitsee aina "isännän" joka on ihminen. Ulkoilmassa virus selviää tunteja, ulkona pakkasessa tuskin sitäkään.

Ihminen on suurimman osa ajastaan sisätiloissa jolloin tauti pääsee leviämään lämpimässä. Sairastunut voi yskiä viruksia pinnoille, esimerkiksi ovenkahvoihin josta muut saavat tartunnan minuuteissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mullapa on Tojota Korona, eikä se oo koskaa hyytyny pakkasilla eikä levinny lämpimilläkää säillä! Täysillä voimilla se tosiaanni kulukee eikä sitä passaa pöpöksi haukkua hyvää autua!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiinassa on jo miljoonia yrityksiä todella kovissa vaikeuksissa koronan vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten Suomessa reagoidaan jälleen hitaasti tähänkin uhkaan, Finnair lentää normaalisti Milanoon.....montako tartuntaa sieltä saadaan, tai on jo saatu Suomeen.
Pörssikurssit reagoivat nopeasti, Suomi odottaa kunnes ongelma räjähtää käsiin....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

7.4.
Britannian koronavauhti kiihtyy, lähes 800 kuoli vuorokaudessa – tuoreen tutkimuksen maassa voi kuolla jopa 66 000 ihmistä pandemian ensimmäisessä aallossa
7.4.
Muuttolinnut saapuivat Rommakonselälle Lukijalta
7.4.
Suomalaiset luottavat televisioon ja sanomalehtiin koronauutisissa – sanomalehtien suosio vahvaa etenkin nuorten aikuisten keskuudessa
7.4.
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
7.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pienet asiat pitävät yllä kodin siisteyttä – hommia kannattaa jakaa eri päiville
7.4.
Eurooppaa kiertävä kilpaesteratsastaja Mirella Lesonen-Hakola on kaaoksen hallinnasta nauttiva ison perheen äiti – "Karanteeni ei meillä juuri vaikuttanut, koska normaalistikin ehditään hädin tuskin käydä kaupassa" Tilaajille
7.4.
Suomen hoivakodeissa tapahtunut jo ainakin 20 koronakuolemaa – yhdessä yksikössä kahdeksan virukseen menehtynyttä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image