Ulkomaat

Korean niemimaan ydin­a­se­rii­sun­nan neuvottelut tulehtumassa - Yhdysvallat vaatii öljyn vientikieltoa Pohjois-Koreaan

Ulkomaat 12.7.2018 19:33 | Päivitetty 12.7.2018 21:15
STT

Yhdysvallat on pyytänyt YK:n turvaneuvostoa määräämään välittömän öljyn vientikiellon Pohjois-Koreaan, paljastuu uutistoimisto AFP:n torstaina näkemistä asiakirjoista. Yhdysvaltojen mukaan Pohjois-Korea on rikkonut räikeästi aiempia rajoituksia.

Pohjois-Koreaan vietävän öljyn määrä on rajoitettu 500 000 barreliin vuodessa, mutta Yhdysvaltain tiedustelupalvelujen mukaan maa on tuonut jo yli 750 000 barrelia tammikuun ja toukokuun välillä.

Öljyntuontirajoituksia on tiedusteluraportin mukaan kierretty menetelmällä, jossa öljylasteja on siirretty pohjoiskorealaisiin aluksiin avomerellä. Alukset ovat käyneet Pohjois-Korean satamissa ainakin 89 kertaa, raportissa kirjoitetaan.

Turvaneuvoston arvellaan harkitsevan asiaa viiden päivän ajan. Kiinan ja Venäjän arvellaan käyttävän veto-oikeuttaan mahdollisen vientikiellon kaatamiseksi.

CNN: Ulkoministerin vierailu sujui "niin huonosti kuin mahdollista"

Yhdysvaltain siirto tapahtui päiviä sen jälkeen, kun maan ulkoministeri Mike Pompeo viime viikon lopulla vieraili Pohjois-Koreassa.

Keskiviikkona Valkoisen talon nimetön lähde kertoi televisiokanava CNN:lle, että vierailu Pohjois-Koreaan sujui "niin huonosti kuin vain mahdollista".

- Pohjoiskorealaiset vain pelleilivät, he eivät olleet vakavissaan neuvotteluissa etenemisen suhteen, lähde kommentoi.

Lähteen mukaan ulkoministeri Pompeolle oli etukäteen luvattu tapaaminen Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-unin kanssa, mutta se jäi toteutumatta.

Torstaina Yhdysvaltain presidentti Donald Trump julkisti Kim Jong-unilta saamansa kirjeen, jossa korealaisjohtaja vakuuttaa uskovansa ratkaisun löytymiseen.

- Hyvin hieno kirje Pohjois-Korean puheenjohtaja Kimiltä, hienoa edistystä tapahtuu, Trump kirjoitti Twitterissä kirjeestä, joka oli lähetetty perjantaina 6. heinäkuuta, samana päivänä kuin ulkoministeri Pompeo laskeutui Pjongjangiin neuvotteluihin.

Korjattu aiempaa uutista: Pompeo vieraili Pohjois-Koreassa viime viikon lopulla, ei tällä viikolla.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Tätähän kaikki Trump vihaajat ovat odottaneet! Tulkoot vaikka ennemmin ydinsota kuin, että Trump onnistuu saaman rauhan. Menkääpä peilin eteen ja miettikää uudelleen kuinka typerä voi olla, jos aidosti iloitsee tällaisesta epäonnesta. Koskee myös Kalevaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansainvälisten uutistoimistojen mukaan Kim Jong Un meni mieluummin tutustumaan paikalliseen perunatilaan, kuin tapaamaan samaan aikaan P.-Koreassa vieraillutta jenkkipoikaa...=D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selvästikkin valeuutinen.Trumpin ja Kim yong-Unin tapaaminen oli mahtava menestystarina,joka ei olisi onnistunut ilman Trumpin liikemies taitoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkä sille voi jos PK valehtelee aina ja heidän lupaukset on vain huulien heiluntaa, niin on tapahtunut ennen ja luultavasti jatkuu edelleen.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Kyllä. Uskallanpa väittää, että ne samat ihmistyypit, jotka täällä tuvassa valittavat ja kitisevät lähes kaikesta ovat ... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image