Ulkomaat

Kon­ser­va­tii­vi­läh­teet Guardianille: Pääministeri May ei aio erota

Ulkomaat 9.6.2017 0:06 | Päivitetty 9.6.2017 11:14
STT

Britannian pääministeri Theresa May ei aio erota, kertovat konservatiivilähteet Guardianille. Lähteiden mukaan puolue suunnittelee uuden hallituksen muodostamista, todennäköisimmin liittoutumalla pohjoisirlantilaisen Demokraattisen unionistipuolueen DUP:n kanssa.

Konservatiivit eivät onnistuneet saamaan enemmistöä parlamentin alahuoneessa. Konservatiivilähde toteaa, että puolue onnistui kuitenkin saamaan eniten paikkoja ja eniten ääniä.

Oppositiojohtaja Jeremy Corbyn puolestaan sanoo työväenpuolueen olevan valmis palvelemaan maata. BBC:n mukaan Corbyn sanoi toimittajille, että puolueen menestys vaaleissa ja äänestysprosentin nousu kertoivat siitä, että ihmiset halusivat äänestää toivon puolesta.

Corbyn myös toisti vaatimuksensa siitä, että pääministeri Mayn tulisi erota.

Britannian vaalien ääntenlasku on lähes valmis. BBC:n vaaliennusteen mukaan konservatiivit saavat 318 ja työväenpuolue 267 paikkaa. Tämä tarkoittaisi konservatiiveille 13 paikan menetystä ja työväenpuolueelle 35 uutta paikkaa.

Liberaalidemokraateille brittiäänestäjät suovat ennusteen mukaan 11 ja Skotlannin kansallispuolue SNP:lle 24 paikkaa. Itsenäisyyspuolue Ukip olisi jäämässä ilman edustajaa, eli menettämässä ainokaisen paikkansa.

May jatkoi puhetta vakaudesta

May puhui lyhyesti yöllä ääntenlaskennan edetessä Maidenheadissa, missä hän voitti alueen äänestäjien tuen.

Puheessaan May korosti maansa tarvitsevan ensisijassa vakautta. Vakaus ja varmuus olivat myös Mayn kampanjan avainsanoja.

May sanoi, että mikäli hänen konservatiivipuolueensa voittaa eniten ääniä ja parlamenttipaikkoja vaaleissa, puolueen velvollisuus on varmistaa, että Britannia saa kaipaamaansa vakautta.

Sisäministeri voitti vaalipiirissään täpärästi

Britannian sisäministeri Amber Rudd on pitänyt vaalipiirinsä hyppysissään, vaikka voitto menikin erittäin täpärälle. Konservatiivien Rudd oli hävitä työväenpuolueen ehdokkaalle vaalipiirissään Hastings & Ryessa. Täpärästä tuloksesta järjestettiin uudelleenlaskenta.

Ruddin voitosta kertoi Guardian.

Vaalitulos kolaus Skotlannin itsenäisyydestä haaveileville

Britannian parlamenttivaalien tulos on pettymys Skotlannin itsenäisyyttä ajavalle Skotlannin kansallispuolue SNP:lle. Puolue menettää BBC:n viimeisimmän arvion mukaan brittiparlamentissa 22 paikkaa jääden 34 paikkaan.

Paikkansa menetti muun muassa puolueen entinen johtaja Alex Salmond, joka hävisi konservatiiviehdokkaalle.

SNP on vaatinut uutta äänestystä Skotlannin itsenäisyydestä. Parlamenttivaalien alla julkaistuissa mielipidemittauksissa itsenäistymisen kannatus oli hiipunut alle 40 prosentin.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image