Ulkomaat

Kolumni: Jos Sauli Niinistö olisi kaikkien maiden johtaja, maailma olisi parempi paikka elää

Ulkomaat 30.11.2019 8:00
Ilari Tapio

Yhdysvalloissa vuonna 1828 perustettu demokraattinen puolue on maailman vanhin aktiivinen puolue. Sen tunnuseläin on aasi.

Nyt demokraattien ykköshaaste on kääntää suurvallan suunta. Sen pitäisi tapahtua voittamalla marraskuun 2020 vaalit ja syrjäyttämällä istuva republikaanipresidentti Donald Trump, 73, joka tuntuu mellastavan Valkoisessa talossa kuin puolueensa tunnusnorsu kansallismuseossa.

KUVA: Kari Mankonen

Tavoite ei taida toteutua. Aasipuolueella ei ole ehdokasta, joka kykenee haastamaan itsevarman showmiehen. Toisesta miljardööristä Michael Bloombergista, 77, ei siihen ole, eikä ole myöskään entisestä varapresidentistä Joe Bidenista, 77. Naiskandidaattien mahdollisuudet ovat vielä heiveröisemmät.

Röyhkimyksille jää tilaa, kun kykypoliitikot puuttuvat

Jos 330 miljoonan asukkaan valtiosta ei löydy sopivaa alle 70-vuotiasta ehdokasta, kyse on erittäin vakavasta osaajavajeesta. Kyynärpäät edellä rynnivien röyhkimysten on helppoa ottaa estradi haltuunsa.

Vaje vaivaa muitakin maita. Brexit olisi Britanniassa ex-brexit ja passé, jos työväenpuolue Labourilla olisi johtajanaan valovoimainen visionääri, jolla olisi äänestäjille selkeä sanoma: ”Lopetetaan tämä pelleily.”

Labourilla ei ole sellaista. Jeremy Corbyn, 70, on vaikeaselkoinen vasemmistoveteraani ja vahinkopuheenjohtaja. Hän taitaa itsekin olla siinä määrin pihalla puolueensa päämääristä, että konservatiivipääministeri Boris Johnsonille ei ole todellista vastavoimaa.

Poliitikko on pohjalla ammattien arvostusmittauksissa

Ongelma ei ole uusi. Todelliset lahjakkuudet ovat karttaneet politiikkaa jo vuosikymmeniä.

Se on ymmärrettävää. Liike-elämän johtopaikoilla pääsee vähemmällä stressillä paremmille palkoille. Valtaakin on enemmän. Lisäksi poliitikko on ammattina pohjasakkaa kaikissa arvostusmittauksissa.

Suomen loppuvuoden ja viime päivien hektistä politiikkaa seuratessa ei ole voinut välttyä ajatukselta, että ministeritason vaikuttajien täytyy olla jonkin sortin masokisteja. Heiltä edellytetään täydellisyyttä, mutta he ovat korkeintaan keskinkertaisia.

Täydellinen ministeri tai puoluejohtaja on älykäs, rento, edustava, sivistynyt, karismaattinen, osaava, rehellinen, kovanahkainen ja uskottava. Hän on strategisesti taitava, eteenpäin katsova ja aatteessaan vahva auktoriteetti. Hänellä on sana ja sanoma hallussa. Hän on yhtä aikaa samanlainen ja erilainen.

Ei sellaisia ole. Suomessa vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson täyttää useimmat kriteerit ja onkin huomattavasti puoluettaan suositumpi. Demaripääministeri Antti Rinteen tilanne on päinvastainen.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on puolestaan yksilönä poikkeus, joka vahvistaa kaikki säännöt.

Yksi on erittäin hyvä, ellei täydellinen

Mutta hei, onhan meillä Sauli Niinistö!

Niinistö on supersuosittu supermies. Hänelläkin on ikää 71 vuotta, ja hän on melko vallaton presidentti, mutta hän täyttää jokaisen edellytyksen.

Ideaalissa maailmassa jokaisella maalla olisi oma Sauli Niinistönsä. Maailma paranisi.

"Jos 330 miljoonan asukkaan valtiosta ei löydy sopivaa alle 70-vuotiasta presidenttiehdokasta, kyse on erittäin vakavasta osaajavajeesta."

MAINOS

Kommentoi

Hitusen puolueellisen ja vasemmistolaisen sävyinen artikkeli ellen sanoisi. Sillä kansan tahto on USAssa Trump ja asiat paljon paremmin hänen vallassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Älykäs, rento, edustava, sivistynyt, karismaattinen, osaava, rehellinen, kovanahkainen ja uskottava" ja näistä tulee mieleen Li Anderson? Nyt lienee punaiset lasit silmillä. :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikuja Kekkosen ajalta kun Suomen presidentti osasi kaiken.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiintoista pohdintaa siitä, miksi lahjakkaimmat ihmiset eivät aina halua politiikkaan. Somekohut ovat varmasti vähentäneet tätä halua entisestään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovasti olin aikeissa äänestää Niinistöä, kunnes huomasin, etten ollutkaan hänen äänestämisensä arvoinen alamainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan oikein. Niinistö kuuluu ihmemaa OZ,in verhojentakaiseen (sala)seurueeseen, jonka peitsenkantajat hoitavat likaiset, jopa lainvastaiset työt. Viittaan tällä tehtyihin EU-päätöksiin, ja viimeisenä "ohjailuna" agressiivisen NATO,n kanssa allekirjoitettu "isäntämaa sopimus". Suomea johtaa bilderbergiläinen NWO-politiikka, sekä globalistinen korpporatismi, jotka ovat myös Niinistön katekismus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päinvastoin, hän on huolehtinut itsenäisyydestämme Nato-lobbareiden kurimuksessa ja pitänyt välit hyvinä itänaapurin. Länsivaltojen tavoitteena on maailmanherruus kaupallisesti ja sotilaallisesti. Kauppasopimukset yms. aiheuttavat jo itsessään monia sotia ja pitävät CIA:n työllistettynä hämärissäkin operaatioissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun se vaan on niin että mun milestä SN pitäisi olla suomen kansan presidentti eiikä eun nuoleskelija ja vihapuheen ja ilmastomuutoksen puhuja. Jos näiden kolumnien kirjoittajien mieletsä usassa on väärä presidentti niin mun mielestä suomessakin on väärä prsidentti-

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka tahansa joka olisi kaikkien maiden johtaja tuottaisi paremman maailman koska silloin mentäisiin yksillä säännöillä.
Vaikka sitten huonoilla, mutta kuitenkin samoilla ja yhtenäisillä.

Pätee tieosuuskuntan, kyläyhdistyksern, kuntaan, maahan ja maapalloon ihan samalla lailla. Siis että yhdet säännöt patempi kuin jokaisella omat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis, kaikki hyvin jos pahoinvointi olisi kaikilla sama? Saulin motto: Kun ei tee mitään, ei tee virheitäkään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koivistokin - suorastaan toisen maan valtaan antautunut ja siksi ei Karjalastakaan passannut puhua eikä oikein Viron itsenäistymisen hetkilläkään tukea irronnut... Koivistolla oli jotain Vironvihaa. Niinistössä on hiukan samaa piirrettä. Että hyvä kun menis nyt näinkin...

Kekkonen on itse asiassa aika hyvässä kurssissa, hänellä oli kykyä vastustaa ja pitää yllä Suomen edun mukaisia tavoitteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koivistolla oli alitajuinen Neuvostoliiton pelko, ja sen vuoksi hän lopetti inkeriläistenkin kotiuttamisen Suomeen.Viron kohdalla oli sama juttu. Neukkuveneen keikutus oli vaarallista. Koivistohan lopetti myös neuvottelut Karjalan mahdollisesta palauttamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suosittelen muistelemaan Sauli Niinistön vanhempia puheita ja kommentteja niin voi joutua miettimään uudelleen otsikon väitettä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

0:13
Ovensuukyselyt: Konservatiivit ottamassa murskavoiton Britannian parlamenttivaaleissa – ennusteen mukainen vaalitulos tietäisi nopeaa brexitiä
12.12.
Nelostie suljettu liikenteeltä Rovaniemellä Petäjäkosken ja Jaatilan välillä – liikenne ohjataan kiertotielle
12.12.
Auto syttyi palamaan lattiaa hitsattaessa Oulaisissa – ajoneuvo tuhoutui käyttökelvottomaksi, henkilövahingoilta säästyttiin
12.12.
Liikkuvan poliisin perinneyhdistys: peltipoliisien sijoittelulle ei suurelta osin järkeviä perusteita – "Kansan silmissä kameratolpista tullut sakotusautomaatteja"
12.12.
Kärppien tähdet Juho Lammikko ja Jesse Puljujärvi pohjustivat Leijonien nousun ahdingosta jatkoajalle – sitten Tshekki tarjosi kylmän suihkun voittomaalin muodossa
12.12.
Oulun Uinti yllätti naisten viestihopealla SM-altaassa Tampereella
12.12.
Mies uhkasi rikosseuraamustyöntekijää puhelimitse – kertoi tarkoituksenaan olleen valittaa työtehtävien hoidosta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image