Ulkomaat

Kiinassa ko­ro­na­vi­ruk­seen kuolleita on jo yli 40, tartunnan saaneita lähes 1300 – Wuhaniin lennätetty 450 Kiinan armeijan lää­kin­tä­hen­ki­löä

epa08149198 Passengers wearing protective masks walk inside Hankou Railway Station in Wuhan, Hubei province, China, 21 January 2020 (issued 22 January 2020). A new type of coronavirus has infected hundreds of people in the city. EPA/YUAN ZHENG CHINA OUT BY: ALL OVER PRESS / EPA-PHOTO CODE: EPAXX8 KUVA: YUAN ZHENG / EPA
Ulkomaat 25.1.2020 8:10 | Päivitetty 25.1.2020 10:49
STT

Kiina on ottanut käyttöön uusia matkustuskieltoja koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Matkustuskiellot vaikuttavat nyt arviolta 56 miljoonaan ihmiseen. Koronavirustartunnat alkoivat levitä Kiinan Wuhanista. Kiina on turvautunut kokonaisten kaupunkien eristämiseen ja matkustusrajoituksiin tartuntojen hillitsemiseksi.

Maa on kertonut tehostavansa valvontaa myös joukkoliikennevälineissä viruksen havaitsemiseksi.

Kuolemantapauksia on Kiinassa viranomaisten mukaan nyt 41.

Yksittäisiä tartuntoja on todettu myös useissa muissa maissa. Virus on levinnyt jo muun muassa Japaniin, Hongkongiin, Etelä-Koreaan, Taiwaniin, Thaimaahan, Yhdysvaltoihin ja Ranskaan.

Loppuiko sairaaloista tila?

Varhain lauantaina Kiinan valtion uutistoimisto Xinhua kertoi, että Wuhaniin on lähetetty 450 armeijan lääkintähenkilökuntaan kuuluvaa ihmistä.

Lääkintähenkilöstö sijoitettiin sairaaloihin, joissa on paljon virukseen sairastuneita potilaita. Osalla lääkintähenkilöstöstä on aiempaa kokomusta sarsiin tai ebolaan sairastuneiden hoidosta ja virusten leviämisen torjunnasta, Xinhua kertoo.

Lisähenkilöstön lähettämistä pidetään Kiinan keskushallinnon uutena, merkittävänä askeleena osallistumisessa viruskriisin torjuntaan.

Kiina kertoi aiemmin viikolla rakentavansa Wuhaniin pikavauhtia jopa tuhatpaikkaista sairaalaa viruksen saaneille. Sairaalan on määrä valmistua kymmenessä päivässä.

Hongkongissa ilmestyvä South China Morning Post -lehti puolestaan kertoo, että kaikki koronavirustartuntaa epäilevät ihmiset eivät ole päässeet sairaaloihin testattaviksi. Lehden haastattelema Wuhanissa asuva nainen kertoi kiertäneensä sairaan miehensä kanssa sairaaloita jo viikon, mutta mies ei ole päässyt testeihin yhteenkään niistä.

Ranskassa todettu kolmas tartunta

Esimerkiksi Ranskassa on tullut ilmi jo kolme todennettua tartuntaa.

Aiemmin perjantaina maan viranomaiset kertoivat kahdesta tartunnasta. Kaikki kolme tartunnan saanutta on hiljattain matkaillut Kiinassa. Yhden ihmisen tartunta todettiin Bordeaux'ssa ja toisen Pariisissa. Kolmannen tartunnan saaneen kerrotaan olevan sukua toiselle heistä. Kaikkia tartunnan saaneita hoidetaan nyt eristyksessä.

Ranskan terveysministerin mukaan viranomaiset yrittävät nyt selvittää, keiden kaikkien kanssa tartunnan saaneet ovat olleet tekemisissä.

Yhdysvalloissa tartuntoja on todettu kaksi.

Australiassa mediat kertoivat maan ensimmäisestä varmistuneesta tartunnasta aamuyöllä Suomen aikaa. Victorian osavaltion viranomaisten mukaan sairastunut on Kiinan kansalainen, joka saapui Melbourneen lentokoneella viikko sitten. Hän oli ennen lentoaan oleskellut kaksi viikkoa Wuhanissa. Asiasta kertoo esimerkiksi uutiskanava SBS.

– Oleellista on painottaa, ettei kansalaisilla ole syytä huolestua. Potilas on eristettynä ja saa hoitoa, eikä muita tartuntoja tässä vaiheessa epäillä, osavaltion terveysasioista vastaava ministeri Jenny Mikakos sanoi.

Suomessa tartuntaepäily osoittautui aiheettomaksi

Suomessa koronavirustartuntaa epäiltiin kahdella kiinalaismatkailijalla perjantaina Ivalossa, mutta epäily osoittautui aiheettomaksi.

Koronavirus on Suomessa tavallinen hengitystieinfektioita aiheuttava virus, joka aiheuttaa sairastumisia etenkin talvikaudella. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Taneli Puumalainen sanoi aiemmin STT:lle, että Wuhanin viruksesta tekee poikkeuksellisen se, että se voi olla aikaisempien sars- ja mers-tautien kaltainen, eläimestä ihmiseen tarttunut virus. Se voisi aiheuttaa vakavamman taudinkuvan kuin tavallinen koronavirus.

Esimerkiksi sars-virus aiheutti satojen ihmisten kuoleman Kiinassa ja muualla maailmassa 2000-luvun alussa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ylilääkäri Puumalaisen lausuntoa ajatellen tämä koronavirusflunssa on kehittynyt Kiinan slummeissa. Kiinasta on siis tulossa useampia epidemian aiheuttajia. Puhtaus on tärkeä !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koronavirus on pääuutisaihe, sille on annettu liian suuri painoarvo. Toimittajien täytyy miettiä minkälaisia vaikutuksia kirjoittamilleen uutisartikkeleille haluaa lukijoiden keskuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti noin 50 parantunut ja 50 kuollut.
Sairaita jokunen tuhat. Kaikki kuolleet ei tietenkään vielä kirjoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedotusvälineiden ansiosta koronaviruksen aiheuttama kuumetauti on pelästyttänyt ihmiset kaikkialla. Täytyy pysähtyä miettimään ja tarvittaessa soittaa terveyskeskukseen lääkärille ja pyytää asiallista tietoa viruksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koronavirus "voitetaan" helposti: monipuolista ravintoa, hedelmiä kuorittuina, puhdasta vettä ja ulkoilua, asunnon tuuletus. Influenssa on viruksen aiheuttama, siihen ei antibiootit tehoa, tavallinen flunssaan sopiva hoitokäytäntö riittää. Perusterve ihminen selviää siitä helposti, pelätä ei tarvitse ja turhat lääkkeet pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo ja lappiin vaan sairastelemaan. Lentokoneella toiselta puolelta maailmaa. Ja suomalaisten verot tappiin. Jee jee...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiinassa 1,4 miljardia ihmstä ja 40 kuollut"virukseen". Moniko tuolla kuolee päivässä normaalisti? Sitten kun tuolla kuolee 10 miljoinaa kuussa, niin uskon jotain olevan pielessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi uskomisillasi ei ole tässäkään asiassa niin yhtikäs mitään merkitystä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työntekijät loppuu sairaaloista.Armeija lähettää lisää osaavaa hoitohenkilöstöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

18 kaupunkia, 56miljoonaa ihmistä on nyt "karanteenissa".

Uhrimäärien lukua ei varmasti kukaan tiedä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseessä olevan Koronaviruksen inkubaatioaikana pidetään 14 vuorokautta. Viruksella voidaan katsoa olevan 2 viikon etumatka tiedonkulussa verrattuna siihen mitä me nyt taudinkantajien määrästä tiedämme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiinnostaisi tietää millainen suunnitelma Suomella on jos todella vakava Pandemia alkaa levitä Suomessa. Eihän siinä enää eristykset auta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulostaa jo paikalliselle katastrofille. Paras saada aisoihin ennen kuin leviää ympäriinsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallinen maailmanlajuinen katastrofi, levinnyt jo ympäriinsä. Vain Suomeen leviämisen mahdollisuus on yksi miljoonasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image