Ulkomaat

Kiinan armeijan ajoneuvoja kokoontuu Hongkongin rajalle – Puo­li­so­ti­laal­li­sil­la po­lii­si­voi­mil­la pamput ja mel­lak­ka­kil­vet käsissään

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä mielenosoittajat ottivat yhteen mellakkapoliisin kanssa Hongkongin kaupungissa Sham Shui Possa. KUVA: MIGUEL CANDELA
Ulkomaat 14.8.2019 22:53
Jaana Mattila

Satelliittikuvat paljastavat Kiinan armeijan ajoneuvot Hongkongin rajalla.

Tuoreiden satelliittikuvien mukaan Kiinan armeijan ajoneuvoja on kokoontunut Hongkongin rajalle Shenzhenin kaupunkiin.

Iltasanomien mukaan satelliittikuvista kertoivat keskiviikkona muun muassa uutiskanava CNN ja saksalainen Der Spiegel. Ajoneuvoja on nähty lähellä Hongkongin satamaa, Shenzhenin Bay Sports Center -stadionin liepeillä.

Maanantaina Kiinan valtionmediassa julkaistiin videoita panssaroiduista miehistönkuljetusvaunuista. Niillä siirrettiin puolisotilaallisia poliisivoimia Manner-Kiinasta Shenzheniin.

CNN:n mukaan useita kiinalaisia poliisivoimiin kuuluvia jäseniä kulki keskiviikkona Shenzhenin kaduilla mellakkakilvet ja pamput käsissään.

Yksi heistä kertoi CNN:lle, että joukot ovat saapuneet alueelle väliaikaista tehtävää varten. Hän ei kuitenkaan kertonut, miksi he oleilevat rajan lähellä sijaitsevalla stadionilla.

Kiinalainen valtio-omisteinen Global Times -sanomalehti kertoi alkuviikosta, että puolisotilaalliset poliisivoimat kokoontuvat ”suuren mittakaavan harjoituksia varten”.

Kiinalaiset pitävä Hongkongin protestoijia terroristeina

Kiinan Hongkongin asioiden toimisto sanoi keskiviikkona, että hallinnon vastaiset protestoijat olivat kuin "terroristeja". Heidän mukaansa erittäin väkivaltaisista rikoksista tulisi rangaista ankarasti lain mukaisesti.

Kiinan keskushallinnon voimakkaat sanat olivat seurausta väkivaltaisista yhteenotoista mustiin pukeutuneiden mielenosoittajien ja mellakkapoliisien välillä Hongkongin kansainvälisellä lentokentällä. Tiistaina toisena päivänä peräkkäin jouduttiin perumaan satoja lentoja yhdellä maailman vilkkaimmista lentoasemista.

Poliisin ja demokratia-aktivistien välillä on ollut yhä väkivaltaisempia yhteenottoja jo kymmenen viikon ajan.

Protestit alkoivat kun Hongkongissa esiteltiin lakiesitys, joka olisi sallinut rikoksista epäillyn luovuttamisen Manner-Kiinaan.

Lakiesitys on jäädytetty, mutta mielenosoitukset ovat paisuneet yleiseksi vaatimukseksi demokratian lisäämisestä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Sementoitu valta on vaarassa murentua, mikäli vallan vastustamista ei tukahduteta alkuunsa. Toisaalta sementoidun vallan murtuminen on vain ajan kysymys, sillä evoluutiota ei voi ikuisesti pysäyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilanteen pahenemisen voi estää vain Teräsmies, Batman ja kriisien ratkomisen erikoismies, Suomen ulkoministeri. Nämäkin vain yhdessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sotilaskaluston marssia rajalle on seurattu jo noin viikon päivät.

Vielä ei ole vyöryneet rajan yli.

Mutta poliisien johtama väkivalta on rajua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äärivasemmisto eli Kiinan kommunistit valmistautuvat tekemään sitä mitä äärivasemmisto aina tekee eli äärimmäinen väkivalta. Kommunistit pitävät Kiinassa panttivankinaan lähes 20% koko maapallon väestöstä. Kommunistit ovat riistäneet kiinalaisilta vapauden eikä yksikään aikuinen kiinalainen ole äänestänyt vaaleissa kertaakaan elämänsä aikana. Sellainen on äärivasemmistolainen ideologia kommunismi ja sosialismi.

Kukaan ei oikeasti halua äärivasemmistolaisuutta elämäänsä ja siksi nämä roistot ovat riisuneet koko Kiinan kansan - HongKong mukaan lukien - aseista. Tämä on nyt se syy miksi vasemmisto haluaa aina kerätä kansoilta aseet pois. Se on aivan kuin vasemmisto odottaisi sen päivän tulevan kun kansa nousee heitä vastaan. Vasemmisto tietää sisimmässään, että heidän ideansa ovat niin huonoja, että pidemmän päälle aseet nousevat esille ja on paljon parempi eliitin kannalta, että vain heillä on aseet.

HongKong on nyt koko maailman keskusnäyttämö ja se mitä tapahtuu seuraavaksi, tullaan merkisemään historiankirjoihin koko ihmiskunnan yhdeksi merkittävimmistä tapahtumista. HongKongissa valitettavasti veri valuu kaduille, mutta tällä kertaa ihmiset eivät antaudu eliitin edessä. Se on nyt vapaus tai kuolema. Mellakat tulevat leviämään lopulta Pekingiin ja Kiinan kansa syöksee kommunistit pois vallasta aivan kuten teki upea Venäjän kansa 90-luvun alussa ja vapautti itsensä vuosikymmenten teurastuksesta.

Vasemmistolaisuus ja erityisesti sen ääri-ilmiöt sosialismi ja kommunismi tulevat poistumaan ihmiskunnasta ja eliitti lakkautetaan. Hyvillä tyypeillä on suunnitelma joiden joitain osia on mietitty jopa satoja vuosia. Mikään mitä nyt näemme, ei ole vahinko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunhan ei vain olisi taas setä Samulin yllyttäjä asialla laittamassa mellakointia ja kapinaa pystyyn. Siihen kyllä tulee tuolla stoppi heti alkuunsa kun kiinalaiset laittaa kurin ja järjestyksen maahan. Syyriassa laittoi venäläiset ja tuolla kiinalaset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yleensä yllyttäjät ovat olleet vasemmistoa, jotka taas syyttelevät muita yllyttäjiksi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Setä-Samuli on aina paikalla kun rähistään. Tällä kertaa en kuitenkaan usko hänen olevan se alullepaneva voima. Hongkongilaiset ovat saaneet elää vapaata autonomista ja ilmeisen demokraattista elämää tähän asti. He ovat silti täysin tietoisia miten hommat hoidetaan manner-Kiinan puolella. Vastarinnan voimakkuus heijastaa pelkoa joutua Kiinan systeemiin. He ovat valmiiit vaikka uhraamaan henkensä vapautensa puolesta. Pekingissä on verenpaineet korkealla mutta näin internet ja someaikana pitää mennä kieli keskellä suuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakin nämä mellakoijat kantavat setä Samulin kuvia ja tähtilippuja. Puuttuu vain vielä demokratiapommit. Taitaa olla liian iso vastus eivätkä uskalla niitä jaella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

239 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Husu persuihin

Se on joukkoomme liian älykäs, ei oteta. Me erottuisimme muut tolloina. Lue lisää...
PERSU

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image