Ulkomaat

Kataloniassa osoitetaan jälleen mieltä: "Olemme katalaaneja, mutta kuulumme Espanjaan"

Barcelonassa osoitettiin sunnuntaina mieltä sen puolesta, että Katalonia pysyisi osana Espanjaa.
Ulkomaat 29.10.2017 14:16
Maija Salmi

"Olen espanjalainen, olen espanjalainen!" Manuela Gamero, 69, Grencencia Alcalde, 70 ja Isabel Dominiguez, 65, huutavat ja heiluttavat Espanjan lippuja Barcelonan keskustassa sijaitsevalla Passeig de Garcia -kadulla. Naiset ovat saapuneet tuhansien muiden katalaanien tavoin osoittamaan mieltä Espanjan yhtenäisyyden puolesta sunnuntaina.

– Me emme tarvitse itsenäisyyttä. Jos Kataloniasta tulee itsenäinen valtio, meistä tulee köyhiä. Jo nyt yritykset ovat säikähtäneet tilannetta ja lähteneet pois Kataloniasta, Gamero sanoo.

Eläkeläisrouvat puhuvat ulkomaalaiselle toimittajalle mielellään, sillä heidän mielestään kansainvälinen media on antanut enemmän huomiota itsenäisyyden kannattajille.

Viime kuukausina Barcelonan kaduilla voimakkaimmat äänenpainot ovatkin kuuluneet itsenäisyyttä puoltaville katalaaneille. Tilastojen mukaan kuitenkin arviolta puolet noin seitsemästä miljoonasta katalaanista on alueen itsenäisyyttä vastaan.

Tänään he uskaltavat sanoa sen myös ääneen. Mielenosoittajien kylteissä vaaditaan Katalonian aluehallinnon johtajan Carles Puigdemontin vangitsemista ja osoitetaan tukea Espanjan keskushallinnolle, joka on ilmoittanut peruuttavansa Katalonian itsehallinnon.

– Olen asunut 55 vuotta Kataloniassa. Rakastan Kataloniaa, mutta rakastan myös Espanjaa, sanoo Castilla La Manchassa syntynyt Vicente Canguio, 70.

Canguio on saapunut osoittamaan mieltä lastensa Markin, Manuelan ja Sorian kanssa.

– Asun Sveitsissä ja siellä luullaan, että itsenäisyyttä kannattavien joukko on todellista suurempi, Mark sanoo.

Kaikki eivät Canguion suvussa ole kuitenkaan samaa mieltä.

– Viime viikolla meillä oli sukujuhlat ja ajauduimme riitaan itsenäisyyttä puolustavien sukulaistemme kanssa. Nyt emme ole enää puheväleissä. Se on sääli, mutta me Espanjan yhtenäisyyttä kannattavat tunnemme olomme torjutuiksi nykyisessä tilanteessa, Vicente Canguio sanoo.

Moni haluaa kysyä suomalaiselta toimittajalta myös huhusta, jonka mukaan Suomi olisi tunnustamassa Katalonian itsenäisen valtion.

Keskustapuolueen kansanedustajan Mikko Kärnän Katalonian tunnustamista vaatineesta tviitistä liikkeelle lähtenyt huhu on antanut toivoa itsenäisyyttä puolustaville.

Harva haluaa uskoa, että kyse ei ole Suomen hallituksen virallisesta linjasta, vaan yksittäisen kansanedustajan tekemästä päivityksestä sosiaaliseen mediaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ihmisoikeudet eivät ole EUn eikä varsinkaan Espanjan sisäinen asia. Onhan EUkin korostanut tätä tuomitsemalla Kiinan, Turkin, Venäjän ym. toimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurin osa maailman konflikteista johtuu siitä, että yritetään hallita ja alistaa erilaisia väestöryhmiä. Monikulttuurisuus ei yksinkertaisesti toimi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä itsenäisyyspyrkimykset eivät koskaan ole mitään läpihuutojuttuja ja harvoin onnistuvat. Siksi on erittäin järkevää, ettei EU eikä Suomi sotkeudu Espanjan sisäiseen asiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eu on jo puolensa valinnut kun ei mitenkään puuttunut Espanjan poliisin harjoittamaan väkivaltaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:05
Kysyimme: Miksi kaikille koululaisille ei aina riitä istuinta ja turvavyötä Oulun joukkoliikenteessä?
6:00
Kuurojen viikolla juhlitaan verkkobileissä – esitykset tulkataan Suomeksi
6:00
On liian monia taloyhtiöitä, missä yhtiön hallitus on luovuttanut ”valtansa” ja päätöksenteon isännöintitoimistolle ja hoitavalle isännöitsijälle Lukijalta
6:00
Yhdellä äänellä hävinnyt Markku Wilenius jatkaa Sitran hallituksessa – Hänestä tulee yksi kilpakumppaninsa Jyrki Kataisen esimiehistä
6:00
Kädet kuljettavat palasia elämästä, kun Maria Takamaa viittoo oululaisyhtyeen musiikkivideon – "Musiikki ja runollisuus välittyvät rytmityksen, viittomavalintojen ja esitystavan kautta" Tilaajille
22.9.
Henkilöauto syttyi tuleen Intiössä – lämmitystolppa kärsi vahinkoja
22.9.
Tanssinopettaja Aurora Ylisellä on täsmälääke syksyn pimeyteen – Bollywood-tunneilla hymy nousee tanssijan huulille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi koko maassa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

122 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Älkää laittako vieraita nukkumaan lattialle

Pitäisi sanomatta ymmärtää, että varaa itselleen hotellista huoneen kun tulee yökuntiin vieraalle paikkakunnalle. Lue lisää...
Ymmärrä ensi kerrall...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image