Ulkomaat

Kataloniassa osoitetaan jälleen mieltä: "Olemme katalaaneja, mutta kuulumme Espanjaan"

Barcelonassa osoitettiin sunnuntaina mieltä sen puolesta, että Katalonia pysyisi osana Espanjaa.
Ulkomaat 29.10.2017 14:16
Maija Salmi

"Olen espanjalainen, olen espanjalainen!" Manuela Gamero, 69, Grencencia Alcalde, 70 ja Isabel Dominiguez, 65, huutavat ja heiluttavat Espanjan lippuja Barcelonan keskustassa sijaitsevalla Passeig de Garcia -kadulla. Naiset ovat saapuneet tuhansien muiden katalaanien tavoin osoittamaan mieltä Espanjan yhtenäisyyden puolesta sunnuntaina.

– Me emme tarvitse itsenäisyyttä. Jos Kataloniasta tulee itsenäinen valtio, meistä tulee köyhiä. Jo nyt yritykset ovat säikähtäneet tilannetta ja lähteneet pois Kataloniasta, Gamero sanoo.

Eläkeläisrouvat puhuvat ulkomaalaiselle toimittajalle mielellään, sillä heidän mielestään kansainvälinen media on antanut enemmän huomiota itsenäisyyden kannattajille.

Viime kuukausina Barcelonan kaduilla voimakkaimmat äänenpainot ovatkin kuuluneet itsenäisyyttä puoltaville katalaaneille. Tilastojen mukaan kuitenkin arviolta puolet noin seitsemästä miljoonasta katalaanista on alueen itsenäisyyttä vastaan.

Tänään he uskaltavat sanoa sen myös ääneen. Mielenosoittajien kylteissä vaaditaan Katalonian aluehallinnon johtajan Carles Puigdemontin vangitsemista ja osoitetaan tukea Espanjan keskushallinnolle, joka on ilmoittanut peruuttavansa Katalonian itsehallinnon.

– Olen asunut 55 vuotta Kataloniassa. Rakastan Kataloniaa, mutta rakastan myös Espanjaa, sanoo Castilla La Manchassa syntynyt Vicente Canguio, 70.

Canguio on saapunut osoittamaan mieltä lastensa Markin, Manuelan ja Sorian kanssa.

– Asun Sveitsissä ja siellä luullaan, että itsenäisyyttä kannattavien joukko on todellista suurempi, Mark sanoo.

Kaikki eivät Canguion suvussa ole kuitenkaan samaa mieltä.

– Viime viikolla meillä oli sukujuhlat ja ajauduimme riitaan itsenäisyyttä puolustavien sukulaistemme kanssa. Nyt emme ole enää puheväleissä. Se on sääli, mutta me Espanjan yhtenäisyyttä kannattavat tunnemme olomme torjutuiksi nykyisessä tilanteessa, Vicente Canguio sanoo.

Moni haluaa kysyä suomalaiselta toimittajalta myös huhusta, jonka mukaan Suomi olisi tunnustamassa Katalonian itsenäisen valtion.

Keskustapuolueen kansanedustajan Mikko Kärnän Katalonian tunnustamista vaatineesta tviitistä liikkeelle lähtenyt huhu on antanut toivoa itsenäisyyttä puolustaville.

Harva haluaa uskoa, että kyse ei ole Suomen hallituksen virallisesta linjasta, vaan yksittäisen kansanedustajan tekemästä päivityksestä sosiaaliseen mediaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ihmisoikeudet eivät ole EUn eikä varsinkaan Espanjan sisäinen asia. Onhan EUkin korostanut tätä tuomitsemalla Kiinan, Turkin, Venäjän ym. toimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurin osa maailman konflikteista johtuu siitä, että yritetään hallita ja alistaa erilaisia väestöryhmiä. Monikulttuurisuus ei yksinkertaisesti toimi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä itsenäisyyspyrkimykset eivät koskaan ole mitään läpihuutojuttuja ja harvoin onnistuvat. Siksi on erittäin järkevää, ettei EU eikä Suomi sotkeudu Espanjan sisäiseen asiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eu on jo puolensa valinnut kun ei mitenkään puuttunut Espanjan poliisin harjoittamaan väkivaltaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:09
Laskeminen vaarantaisi muut Isokurussa liikkuvat Pyhätunturilla – Metsähallitus perustelee turvallisuudella rajoituksia, jotka kieltävät liikkumisen Isokurun rinteillä Tilaajille
21:04
Seurasimme lumensyöjäjunan ensimmäistä testiä Suomessa – Monsteri saapui Venäjältä Kainuun korpeen ja pani raiteet kuntoon, katso video
21:00
Suomi kokeili kaikkea, mutta hävisi koripalloilun EM-karsinta-avauksen Serbialle
20:54
Suomi hakee EU:lta tukea viidelle ratahankkeelle – päätökset luvassa ensi kesänä
20:47
Mirja Vehkaperä hyppää innoissaan liikkuvaan junaan Oulun kaupungihallituksen puheenjohtajaksi – "Oulun päätöksentekoon pitää saada entinen Oulu-henki takaisin" Tilaajille
20:46
Keskustan kunnallisjärjestö esittää yksimielisesti Mirja Vehkaperää Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi
20:19
Tällainen on venäläinen lumensyöjä – katso video monsteriveturista
45
Nyt se on tutkittu – moni pitää vihreään kuluttamiseen kannustamista vastenmielisenä tuputtamisena
41
Karjasilta on kaikesta huolimatta vielä yksi maamme yhtenäisemmistä jälleenrakennusalueista – joitain käsittämättömiä kötöstyksiä löytyy Lukijalta
33
Lehto Group aloittaa yt-neuvottelut, yhtiön koko vuoden tulos reilusti tappiolla – neuvottelujen piirissä 400 ihmistä, yli sadan työt vaakalaudalla
31
Keskustan puheenjohtaja Kulmuni Mikko Kärnän seksiviesteistä: "Kaikille sattuu välillä myös tyhmyyksiä"
28
Kärpät säilytti sarjataulukon piikkipaikkansa nihkeähköllä voitolla sarjajumbosta – Sportin Dufva: ”Paras tänään näkemäni maalintekijä oli Hannu Hilli Oulun Värisilmästä”
28
Oulun joukkoliikenteen lippuja voi pian ostaa automaateista seitsemästä eri paikasta – Lentokentälle tulossa kaivattu yhden bussimatkan ostomahdollisuus
25
Uudet liikennemerkit tulevat Suomen teille – keltainen viiva vaihtuu valkoiseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamusta alkaen Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli on huono Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

perussuomalaiset vastasivat ”hoitajakeskustelun komeimmasta voltista”

Marinin hallitus toimii aivan toisella tasolla verrattaessa sitä Sipilän oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan ja tod... Lue lisää...
persuilla huono muis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image