Ulkomaat

Kataloniassa osoitetaan jälleen mieltä: "Olemme katalaaneja, mutta kuulumme Espanjaan"

Barcelonassa osoitettiin sunnuntaina mieltä sen puolesta, että Katalonia pysyisi osana Espanjaa.
Ulkomaat 29.10.2017 14:16
Maija Salmi

"Olen espanjalainen, olen espanjalainen!" Manuela Gamero, 69, Grencencia Alcalde, 70 ja Isabel Dominiguez, 65, huutavat ja heiluttavat Espanjan lippuja Barcelonan keskustassa sijaitsevalla Passeig de Garcia -kadulla. Naiset ovat saapuneet tuhansien muiden katalaanien tavoin osoittamaan mieltä Espanjan yhtenäisyyden puolesta sunnuntaina.

– Me emme tarvitse itsenäisyyttä. Jos Kataloniasta tulee itsenäinen valtio, meistä tulee köyhiä. Jo nyt yritykset ovat säikähtäneet tilannetta ja lähteneet pois Kataloniasta, Gamero sanoo.

Eläkeläisrouvat puhuvat ulkomaalaiselle toimittajalle mielellään, sillä heidän mielestään kansainvälinen media on antanut enemmän huomiota itsenäisyyden kannattajille.

Viime kuukausina Barcelonan kaduilla voimakkaimmat äänenpainot ovatkin kuuluneet itsenäisyyttä puoltaville katalaaneille. Tilastojen mukaan kuitenkin arviolta puolet noin seitsemästä miljoonasta katalaanista on alueen itsenäisyyttä vastaan.

Tänään he uskaltavat sanoa sen myös ääneen. Mielenosoittajien kylteissä vaaditaan Katalonian aluehallinnon johtajan Carles Puigdemontin vangitsemista ja osoitetaan tukea Espanjan keskushallinnolle, joka on ilmoittanut peruuttavansa Katalonian itsehallinnon.

– Olen asunut 55 vuotta Kataloniassa. Rakastan Kataloniaa, mutta rakastan myös Espanjaa, sanoo Castilla La Manchassa syntynyt Vicente Canguio, 70.

Canguio on saapunut osoittamaan mieltä lastensa Markin, Manuelan ja Sorian kanssa.

– Asun Sveitsissä ja siellä luullaan, että itsenäisyyttä kannattavien joukko on todellista suurempi, Mark sanoo.

Kaikki eivät Canguion suvussa ole kuitenkaan samaa mieltä.

– Viime viikolla meillä oli sukujuhlat ja ajauduimme riitaan itsenäisyyttä puolustavien sukulaistemme kanssa. Nyt emme ole enää puheväleissä. Se on sääli, mutta me Espanjan yhtenäisyyttä kannattavat tunnemme olomme torjutuiksi nykyisessä tilanteessa, Vicente Canguio sanoo.

Moni haluaa kysyä suomalaiselta toimittajalta myös huhusta, jonka mukaan Suomi olisi tunnustamassa Katalonian itsenäisen valtion.

Keskustapuolueen kansanedustajan Mikko Kärnän Katalonian tunnustamista vaatineesta tviitistä liikkeelle lähtenyt huhu on antanut toivoa itsenäisyyttä puolustaville.

Harva haluaa uskoa, että kyse ei ole Suomen hallituksen virallisesta linjasta, vaan yksittäisen kansanedustajan tekemästä päivityksestä sosiaaliseen mediaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ihmisoikeudet eivät ole EUn eikä varsinkaan Espanjan sisäinen asia. Onhan EUkin korostanut tätä tuomitsemalla Kiinan, Turkin, Venäjän ym. toimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurin osa maailman konflikteista johtuu siitä, että yritetään hallita ja alistaa erilaisia väestöryhmiä. Monikulttuurisuus ei yksinkertaisesti toimi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä itsenäisyyspyrkimykset eivät koskaan ole mitään läpihuutojuttuja ja harvoin onnistuvat. Siksi on erittäin järkevää, ettei EU eikä Suomi sotkeudu Espanjan sisäiseen asiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eu on jo puolensa valinnut kun ei mitenkään puuttunut Espanjan poliisin harjoittamaan väkivaltaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:16
Tutkimus: Nuoret matkustavat usein ilman matkavakuutusta, yli 60-vuotiaat ovat kattavimmin vakuuttettuja
8:46
Metallica lahjoitti Suomen-vierailullaan rahaa vähävaraisten lasten auttamiseksi
8:34
Äimärautiolla testailtiin uudistettuja toimisto- ja tekniikkatiloja – raviradan henkilökunta pääsi uusiin tiloihin
8:21
Presidentti Donald Trumpin twiitit tuomittiin rasistisiksi - Yhdysvaltojen edustajainhuone äänesti asiasta
7:22
Minkki tekee ympäristössä tuhojaan – lakimuutoksen myötä haitalliseksi vieraslajiksi luokiteltua eläintä tehopyydetään Oulun kaupungin alueilla
7:00
Jos et pääse Poriin, avaa televisio – suora lähetys on mahtavaa palvelua
7:00
Hartaanselkä on öinen kalastuskeidas keskellä kaupunkia, jossa viihtyy myös oululainen Seppo Salo: "Olen nautintokeskeinen kalastaja. En välttämättä edes halua kalaa" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Keski-Pohjanmaan maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

174 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Kaikki he, jotka vastasivat aloittajan esittämään kysymykseen asijallisesti ovat rehellisiä. Suunsoittajat taas kuuluvat... Lue lisää...
Tämä selvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image