Ulkomaat

Ka­ta­lo­nia­lais­leh­ti: Puigdemont on Brysselissä

KUVA: Robin Townsend
Ulkomaat 30.10.2017 15:03
Daniel Wallenius

Kataloniassa ilmestyvän El Periodico -sanomalehden mukaan erotettu Katalonian aluejohtaja Carles Puigdemont on tällä hetkellä Belgian pääkaupungissa Brysselissä. Lehti sanoo Espanjan hallituslähteiden vahvistaneen tiedon.

Puigdemont julkaisi aamulla Instagramissa työhuoneensa ikkunasta otetun kuvan, jossa toivotti hyvää huomenta. Aluejohtajaa ei ole kuitenkaan nähty missään päivän aikana ja hänen olinpaikastaan on esitetty vain arvailuja.

Espanjan valtakunnansyyttäjä ilmoitti tänään iltapäivällä, että nostaa syytteet Puigdemontia ja muita aluehallituksen jäseniä vastaan. Syytteet koskevat muun muassa kapinointia, kansankiihotusta ja julkisten varojen väärinkäyttöä.

Belgian maahanmuutto- ja turvapaikka-asioista vastaava ministeri Theo Francken vihjasi eilen, että Puigdemont voisi hakea turvapaikkaa Belgiasta.

Belgian pääministeri Charles Michel on tyrmännyt Franckenin ehdotuksen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ensin sinut eristetään. Sitten sinulle nauretaan. Tämän jälkeen sinua vihataan. Lopulta olet voittanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nostan hattua tällaiselle rauhantahtoiselle patriootille. Valitettavasti diktatuureissa tämä ei kuitenkaan aina riitä. Suotavaa olisi että häntä kuunneltaisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäli Katalonian demokraattinen liike tukahdutetaan voimakeinoin ja diktatuurilla niin seuraavassa vaiheessa alkaa viha Espaniaa ja EU:ta vastaan. Kataloniasta aivan varmasti löytyy ääriliikkeitä jotka ovat valmiita radikaaleihin tekoihin Espaniaa ja EU:ta vastaan.

Ehkäpä Espanian ja EU:n kannattaisi kysyä haluavatko ne luoda vihan ilmapiirin vai tyytyä antamaan tukensa Katalaanien demokraattisiin oikeuksille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hänen on kärsittävä tuomionsa Espanjassa.
Hän on maansa petturi ja aiheuttanut toimillaan suurta tuhoa ja epäjärjestystä.
Häntä ei saa EU:n maat ottaa suojelukseensa.
Miehen on vastattava teoistaa, eikä paeta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärsittävä tuomio mistä? Siitäkö, että haluaa vapauttaa kansansa Espanjan alamaisuudesta. Ennemmin tai myöhemmin vapaus kuitenkin koittaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11:47
Thaimaalaisten marjanpoimijoiden kolarissa loukkaantuneilla ei hengenvaaraa – poimijat työskentelevät lappilaisen yhtiön palveluksessa
10:45
Maajoukkuehiihtäjä Susanna Saapunki kilpailee kesäisin rankoissa skyrunning-kilpailuissa – "Kisa tuntuu alusta asti pahalta" Tilaajille
10:27
Kolea alkukesä väistyi ja lämmintä ilmaa on luvassa koko maahan – katso tästä vinkit puutarhaan hoitoon helteellä
10:24
Taivalkoskelta Posiolle johtava tie suljettiin pudonneen sähköjohdon vuoksi – liikenne kulkee normaalisti
10:21
Koirien päiväkoti aloittaa Oulun Talvikankaalla – uusi eläinlääkäriasema tulee naapuriin
9:28
Tulivatko helteet jäädäkseen? Pekka Pouta vastaa
9:23
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
86
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
51
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
20
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
15
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
13
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"
11
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
10
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakuntiin, Pohjois-Pohjanmaan maakuntaan lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraaviin Lapin kuntiin: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image