Ulkomaat

Kärnä: Puigdemont lähtenyt eilisiltana Belgiaan

Carles Puigdemont vieraili tällä viikolla Suomessa. Hän poistui maasta lauantaina. KUVA: Joel Maisalmi
Ulkomaat 24.3.2018 18:25 | Päivitetty 24.3.2018 18:26
STT

Kansanedustaja Mikko Kärnän (kesk.) mukaan Katalonian syrjäytetty johtaja Carles Puigdemont on lähtenyt Suomesta eilisiltana Belgiaan. Kärnä kertoo saaneensa asiasta tiedon yhdessä Puigdemontin Suomen-vierailun isännän kanssa.

Kärnän mukaan vierailulla oli keskusteltu mahdollisesta pidätysmääräyksestä. Puigdemont asuu Belgiassa, ja siellä luovutusprosessi on Kärnän mukaan jo käynnissä. Jos Puigdemont olisi ilmoittautunut pidätysmääräyksen jälkeen viranomaisille Suomessa, edessä olisi ollut pitkä prosessi, Kärnä sanoo.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Sanonpa vaan,että on viisasta pysyä erossa noista Espanjan sisäisistä kähinöista,ne ei kuulu meille millään tavalla,siinä vedetään mukaan ties minkälaisiin ongelmiin ihan suotta. Johan tässä on Enlannin ja Venäjän kanssa lirissä kun aletaan diplomaattela karkoittaan kohta,siitäkään tuskin seuraa mitään rakentavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan samaa mieltä. Toisten kahinoista on parempi pysyä pois. Maailma on täynnä kaikenmaailman riitelijöitä ja sählääjiä (mm. NATO) ja niistä hässäköistä kannattaa pysyä kylmän rauhallisesti erossa. Sillä taktiikalla olemme pärjänneet tähänkin mennessä, ja meillä on ihana rauhallinen kotimaa. Toisen valtion sisäisiin ongelmiin ei pidä puuttua. Siellä on erilainen mentaliteetti, kulttuuri ja tapa toimia. En minäkään haluaisi Espanjaa tai mitään muutakaan maata tai järjestöä tänne sanelemaan meille miten meidän pitää toimia. Katsoessani hallituksen toilailuja en olisi ollenkaan varma, etteikö meillä ole jo ulkopuolisia ohjeenantajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen Suomi luovutti Neuvostoliiton määräyksestä. Nyt olisi luovutettu EU:n jäsenvaltion käskystä. Suomettumisen aika ei ole ohi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei ole ohi ,vaan kovassa nousussa , tulee uudelleen muotiin Venäjän kiristäessä otettaan pienistä takiais-naapureistaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalainen ei halua sekaantua mihinkään. Ruotsalainen sekaantui sodan aikana kun auttoi suomalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustan lappilainen kansanedustaja toimii erikoisella tavalla liehakoidessaan Puigdemontia ja nimittämältä häntä mm. presidentiksi. Puigdemont ei ole presidentti ja hänellä on eurooppalainen pidätysmääräys. Silti Kärnä kutsui Puigdemontin vieralulle Suomeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se se vasta omituista onkin, että EU-valtio Espanja voi antaa poliittisista syistä pidätysmääräyksen. Hommahan alkaa muistuttamaan Neuvostoliiton ja DDR:n aikaisia aikoja ja tapoja. Mietippä mitä rikollista Puigdemont muka on tehnyt. Kaikki Espanjan esittämät syytökset liittyvät puhtaasti politiikkaan. Sitäpaitsi tuo pidätysmääräys tuli julki vasta kun Puigdemont jo oli Suomessa, eli Kärnä ei ollut tuosta asiasta tietoinen kutsun lähettäessään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärnä ajaa vain omaa, kansallista etuaan havitellessaan jatkoa kansanedustajan sijaisuudelleen. Sitäpaitsi kaikissa itsenäisissä valtioissa on rikos yllyttää kapinaan demokraattisesti valittua hallitusta vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen ei pijä sekaantua espanjan ja katalonian kiistoihin. Kyseessähän poliittinen parranpäristely. Eikait nyky eu-aikana enää euroopassa ole poliittisia vankeja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:47
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
22:41
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
22:07
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
22:01
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
21:53
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
20:37
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä
20:14
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
96
SDP nosti hurjasti kannatustaan ja on nyt Suomen suosituin puolue, kertoo Alman kysely – Perussuomalaiset menetti suosiotaan ja putosi kärkipaikalta
61
Korona pelastaa Oulun yliopiston – jälkihoito tulee yhteiskunnalle niin kalliiksi, että tällä vuosikymmenellä rakennetaan vain ihan välttämättömiä Lukijalta
38
Koronakuolemia tuli neljä lisää, menehtyneiden kokonaismäärä on Suomessa nyt 17 – Oulussa kaksi potilasta pääsi sairaalasta
33
Koronahelvetti – olen taistellut ”punaista paholaista” vastaan laskujeni mukaan noin kolme viikkoa Lukijalta
26
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
20
Yhdessä Euroopan maassa koronakriisin takia ei ole ryhdytty mihinkään varotoimiin – ”Parempi kuolla selkä suorana kuin elää polvillaan”
19
Kysyimme, leviääkö korona Oysin yhteispäivystyksessä – "Hyvin meille uskaltaa tulla"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

31.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image