Ulkomaat

Kaksi lääkäriä kuoli samana päivänä ebolaan Sierra Leonessa

Ulkomaat 6.12.2014 1:09 | Päivitetty 6.12.2014 12:01
STT

Kaksi sierraleonelaista lääkäriä on kuollut ebolaan yhden päivänä aikana, kertovat hallitus- ja sairaalalähteet. Sierra Leonessa on perjantain kuolemantapausten jälkeen kuollut ebolaan yhteensä 10 lääkäriä.

Ebolaepidemia on valloillaan Sierra Leonen lisäksi Guineassa ja Liberiassa. Ebolaan on kuollut lähinnä Länsi-Afrikan epidemia-alueella tänä vuonna lähes 6 200 ihmistä, joista 350 on terveydenhuollon henkilökuntaa.

Pelkästään Sierra Leonessa terveydenhuollon ammattilaisia on kuollut yli sata. 1990-luvun sodasta yhä toipuvan maan terveydenhuoltojärjestelmä on Länsi-Afrikan heikoimpia.

Reutersin lähteiden mukaan perjantaina kuolleet lääkärit eivät työskennelleet kaikkein vaarallisimmissa tehtävissä ebolaklinikalla. Vielä ei ole tiedossa, mistä he olivat saaneet tartunnat.

Sierra Leonen presidentti Ernest Bai Koroma on luonnehtinut ebolaa vastaan kamppailevia ammattilaisia maan suurimmiksi isänmaan ystäviksi. Valtio on luvannut maksaa 5 000 dollarin korvauksen ebolataistelussa kuolleiden terveydenhuollon ammattilaisten perheille.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image