Ulkomaat

Kahden säiliöaluksen epäillään joutuneen iskujen kohteeksi Oma­nin­lah­del­la – miehistö evakuoitu

Kuvassa saudiarabialainen säiliöalus, joka joutui iskun kohteeksi 12. toukokuuta samalla alueella, jossa torstain iskut tapahtuivat. KUVA: ALI HAIDER
Ulkomaat 13.6.2019 12:01
Katja Ihatsu

Kahden säiliöaluksen raportoitiin joutuneen torstaina iskujen kohteeksi Omaninlahdella lähellä Iranin rannikkoa, kertoi uutistoimisto Reuters.

Toisen aluksen omistava norjalainen Frontline-yhtiö vahvisti norjalaiselle VG-sanomalehdelle, että sen Front Altair -alus oli syttynyt välikohtauksen jälkeen tuleen Omaninlahdella.

Tradewinds-lehden lähteiden mukaan alusta ammuttiin torpedo-raketilla Arabiemiraattien Fujairahin rannikon suunnasta.

Yhtiön mukaan aluksen 23 miehistön jäsentä oli evakuoitu onnistuneesti lähistöllä olleelle alukselle.

Myös toisen aluksen, Panaman lipun alla liikennöivän Kokuka Courageousin, miehistö oli evakuoitu.

Jännitteet Persianlahdella ovat kasvaneet Iranin ja Yhdysvaltojen suhteiden kiristymisen takia.

Alukset joutuivat hyökkäysten kohteeksi lähtellä Hormuzinsalmea, jonka kautta kulkee Lähi-idässä tuotettu öljy, joka vastaa viideosaa koko globaalista öljynkulutuksesta.

Kuukausi sitten Omanin ja Arabiemiraattien alueella tapahtui samantyyppinen välikohtaus, jossa neljä alueella liikkunutta säiliöalusta joutui iskun kohteiksi. Maat eivät kommentoineet torstain epäiltyjä iskuja.

Saudi Arabia syytti kuukauden takaisista iskuista Irania. Se on kieltänyt sekaantuneensa asiaan.

MAINOS

Kommentoi

Tällaisessa tilanteessa voisi alueelle toimittaa puolueettomien maiden sotilaskalustoa saattotehtäviin.
Tienestiä puolueettomille (vink vink).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika monta tahoa hyötyy siitä jos öljytoimitukset hankaloituu. (mukaanlukien Iran, mutta myös useimmat muut öljyn tuottajat)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjän öljy tuoteiden toimitukset tuntuvat vakailta kun uutisia lukee,ympäristö ystävällisintakin se taitaa olla.Mutta kun Putin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meinaan että nämä jotka kritisoi meitä tavis-ihmisiä jotka maksaa verot ja noudattelee lakia ilmastonturmeluksesta, samaan aikaan tukee täpöllä näitä jotka sitten tuolla Omaninlahdella tekee merirosvousta... Vaan ei sitä lasketa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hyvä tapa hävittää vanhaa kalustoa, miehistö pelastetaan, syytetään muita ja vakuutusyhtiö korvaa. ei mulla muuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jovain...ja taas oli syyllinen hetikohta selvillä...USA syyttää Irania, sinne kun olisi mieli hyökätä demokratiaa viemään (kuten Irakiin hyökättiin keksityillä joukkotuhoaseväitteillä...ja sen hyökkäyksen hintaa maksetaan Suomessakin joka päivä). Olisiko Mossadin pojat käyneet vähän hämmentämässä tai helppohan tuolla suunnalla on "ostaa" itselle sabotaasi milloin mihinkin, ei pelkoa kiinni jäämisestä.
Summa summarum: Pax Americana, Para bellum MOT

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menossa lienee ankara yritys saada Iran näyttämään aggressiviselta sodanlietsojalta, jotta Yhdysvallat saisi tekosyyn hyökätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parhaiten USAn ja Iranin välisen konfliktin palvelisi Venäjän intressejä, ja toimintatapa viittaisi yhtä lailla tuohon itärajan taakse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joku tuolta itärajan takaa kotoisin oleva rahoittelisikin merirosvojen toimintaa. Jenkeillä on se huono lähtökohta että jos ne ryhtyy oikein koviksi niin se näkyy poliitikkojen kannatuksessa ja mielenosoituksissa. Venäläiset on paremmassa asemassa voi tehdä mitä vain ja kansa tykkää kyllä että oikein!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta ainut joka on ilmaissut halunsa alueelle on juurikin USA. Jostin syystä Irania on härnätty jo 3 vuotta, eikä USAn tekemä kansainvälisen ydinasesopimuksen mitätöinti ja kauppasaarto huolta suinkaan hälvennä. Tosin en ihmettelisi jos nyt saadaankin sopiva uutinen Venäjän osuudesta--)))). Se la fii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

USA:lla on omat syynsä härnätä Irania, mutta Venäjällä on syynsä kiihdyttää tuota eskalaatiota. Se hyvin mielellään sotkisi maailmanpoliisia leikkineen ja vastustajakseen kokemansa USA:n käsiä sidottua konflikteihin eri puolilla maailmaa rajoittaakseen sen mahdollisuuksia ja haluja puuttua omiin toimiinsa, joihin heillä puolestaan on geo- ja sisäpoliittiset intressit (esimerkiksi Itämeren alueella).

Lisäksi USA:n ja jonkin Venäjän "liittolaisen" välinen konflikti olisi erityisen herkullinen, koska sillä parhaimmillaan indusoitaisiin Venäjän ja USA:n välinen proxy-sota, jollaista Venäjä näyttäisi suorastaan etsivän, sekä lisäksi valtava propaganda-arvo kotimaassa. Suosiotaan menettävä hallinto tarvitsee taas konfliktia pönkittääkseen asemaansa muutamaksi vuodeksi eteen päin. Aluevaltaukset ovat näyttäneet tehonsa sisäpoliittisena työkaluna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa kaukaa haettua teoriaa. Tuohon ei usko elävä Erkkikään. Yhdysvallat on ainoa maa jolla on haluja käydä Iranin kimppuun ja tämä hyökkäys on todennäköisimmin heidän itensä järjestämä lavastus. Käyttivät tarkoituksella sen verran pieniä räjähteitä että alukset pysyivät pinnalla. Niillä saatiin kuitenkin sama vaikutus syytöksen kannalta kuin isommillakin paukuilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

72
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
53
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
50
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
29
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
28
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
18
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"
11
Luonnonnurmikenttä on ympäristöystävällisin vaihtoehto Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image