Ulkomaat

Kaarle Kustaa järjesteli osan lap­sen­lap­sis­taan Ruotsin ku­nin­gas­huo­neen ulkopuolelle – vain Victorian lapset ovat jatkossa osa ku­nin­gas­huo­net­ta

Kruununprinsessa VIctorian ja prinssi Danielin lapset Oscar ja Estelle (kuvassa keskellä) kuuluvat myös jatkossa Ruotsin kuningashuoneeseen. Myös prinsessa Madeleine (toinen vas.) sekä prinsessa Sofia (toinen oik.) ja prinssi Carl Philip ovat osa kuningashuonetta. Madeleinen puoliso Christopher O'Neill (vas.) ei ole missään vaiheessa halunnut kuninkaallista arvonimeä. KUVA: MAJA SUSLIN / EPA
Ulkomaat 7.10.2019 20:06 | Päivitetty 7.10.2019 20:12
STT

Prinssi Carl Philipin ja hänen sisarensa prinsessa Madeleinen lapset eivät enää ole Ruotsin kuningashuoneen virallisia jäseniä eikä heitä kutsuta "kuninkaallisiksi korkeuksiksi".

– He eivät voi odottaa elinkustannustensa kattamista hoville myönnetyistä varoista, valtakunnanmarsalkka Fredrik Wersäll kertoi uudistuksesta lehdistötilaisuudessa maanantaina.

Toisaalta lapset, joita on yhteensä viisi, ovat yksityishenkilöinä vapaita ottamaan kantaa asioihin ja valitsemaan esimerkiksi ammattinsa ilman kuningashuoneen jäsenen rajoituksia.

Kuningas Kaarle Kustaan päätöksen tarkoituksena on hovin mukaan selkeyttää sitä, ketkä kuninkaallisen perheen jäsenet edustavat Ruotsia valtionpäälle kuuluvissa tilaisuuksissa tai tämän asemaan liittyvissä virallisissa yhteyksissä.

Tulevaisuudessa Ruotsia voivat valtionpään roolissa edustaa kuningas itse ja kuningatar Silvia sekä kruununprinsessa Victoria ja tämän puoliso prinssi Daniel. Kruununprinsessan kaksi lasta, prinsessa Estelle ja prinssi Oscar, ovat edelleen kuningashuoneen jäseniä.

Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa päätti, että prinssi Carl Philipin ja prinsessa Madeleinen lapset eivät ole enää Ruotsin kuningashuoneen virallisia jäseniä.

Wersällin mukaan Carl Philip ja Madeleine ovat tyytyväisiä siihen, että heidän lastensa rooli on nyt aiempaa vapaampi ja selkeämpi.

Päätös supistaa Ruotsin kuningashuoneen kokoa. Carl Philipin ja Madeleinen lapset ovat jatkossakin kuninkaallisen perheen jäseniä ja pitävät heille myönnetyt herttuan ja herttuattaren arvonsa.

Carl Philip, tämän puoliso prinsessa Sofia sekä prinsessa Madeleine jatkavat toimintaansa perustamissaan säätiöissä. Lisäksi kuningas voi päättää antaa heidän hoidettavakseen joitakin virallisia tehtäviä.

Prinsessa Madeleinen puolisolla Christopher O'Neillillä ei ole missään vaiheessa ollut kuninkaallista arvonimeä.

Ruotsin kuningashuoneessa on jatkossa kymmenen jäsentä: kuninkaan ja kuningattaren sekä heidän kolmen lapsensa lisäksi kruununprinsessa Victorian ja prinssi Carl Philipin puolisot, Victorian kaksi lasta sekä kuninkaan sisar, prinsessa Birgitta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kun tarkkaan rajaa niin Kalle Kustaan päätös on LAITON! EI noin voi eristää kun samaa kuningasukua ollaan tai siihen tullaan tai synnytään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt olisi mahdollisuus koettaa saada suomeenkin kuningatar 👑 tai kuningas 👑 ja Royal Finlandia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhanaikainen konsepti jonka kustannus-hyötysuhde on arveluttava isäntämaalle.
Kyllä muiden maiden kuninkaalliset tulevaisuudessakin temppuilevat niin että juoruja riittää Suomen lehdistöllekin - eli ei niitä Suomeen tarvita.
Ja kruunataanhan Seinäjoen Tangomarkkinoilla tangokuningas/-kungingatar. Eikö se jo riitä? ;-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä ratkaisu. Kuninkaalla on jo seitsemän lastenlasta.
Turha paisuttaa kuningashuonetta ja vaatia kaikilta kuninkaallisia velvollisuuksia.
He voivat tulevaisuudessa tehdä ihan muuta kuin edustaa virallisesti kuningashuonetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka keksi koko idean kuninkaista ? Titteleistä ja kaikesta mammonasta mitä ovat kahmineet?
Olisi jo varmaan aika lopettaa moinen, myös täällä pikku maassamme kaikenlaisten tittelien jakaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ompa sekavaa. Ensimmäinen kappale: "Prinssi Carl Philipin ja hänen sisarensa prinsessa Madeleinen lapset eivät enää ole Ruotsin kuningashuoneen virallisia jäseniä" ja seitsemäs kappale "Carl Philipin ja Madeleinen lapset ovat jatkossakin kuninkaallisen perheen jäseniä" Niin että miten se nyt menikään, pitäisikö vielä diskuteerata vähän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä on ero, kuningashuoneen virallisia jäseniä ja kuningasperheen jäseniä. Ei perheestä voi erottaa tai erota, samaa sukuahan he ovat edelleen, kuuluivatpa virallisesti kuningashuoneen jäseniin tai eivät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä olisi selvitystyöryhmät ehdottaneet. Kalle säikähti ja ehti ”keksiä” tämän muka itse ja saa näin ihailut osakseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa meilläkin Väinö seitsemäs ja laaja kuningashuone. Voisi luopua valtiopäämiehen vaaleista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

18:01
Kalle Penttilän komeat jouluvalot loistavat valtatielle asti – Led-jouluvalot kasvattavat maltillisesti sähkölaskua, vaikka polttaisi suurta määrää valoja koko ajan kolme kuukautta Tilaajille
17:36
Halla-aho syyttää ulkoministeri Haavistoa valehtelusta al-Hol-operaatiossa: "On mitä ilmeisintä, että hän ei ole puhunut totta eduskunnalle"
17:29
Mäkäräinen sivusi kauden parastaan, pystypaikan sakot erottivat kärkijoukosta
17:28
Rukalla myrskyn vuoksi perutun mäkikilpailun siirto Lahteen onnistuu – taloudellisesti suuri merkitys Hiihtoliitolle
17:05
Kaleva oikaisee
16:38
Terrafamen kaivosalueella sattui kolari - yksi vietiin jatkohoitoon
16:05
Pyykösjärvellä rivitaloa ampuneelle vankeutta – Tuomion mukaan teon tarkoituksena oli mitä ilmeisimmin kosto
78
Liikkuvan poliisin perinneyhdistys: peltipoliisien sijoittelulle ei suurelta osin järkeviä perusteita – "Kansan silmissä kameratolpista tullut sakotusautomaatteja"
73
Vaalivoittaja Boris Johnson: Saamme vihdoin brexitin tehdyksi
52
Britanniassa Boris Johnsonin konservatiiveille suuri vaalivoitto – tie aukeamassa brexitin nopealle toteuttamiselle
46
Lapsiasiavaltuutettu: Lasten erottaminen huoltajistaan ulkomailla on mahdollista kiireellisellä sijoituksella
42
Näkökulma: Al-Holin leirin lapset kelpaavat nyt kaikille – pelko oppositioon valuvasta kannatuksesta on hidastanut poliittista päätöstä, jolla on jo kiire
29
Foodora-kuljetuspalvelu kannustaa kilpailulla ruokalähettejään pitämään kuukaudessa alle 20 minuuttia taukoja – IL: "Moni joutuu ketjuttamaan vuoroja jopa 12-tuntisiksi"
18
Hiilellä lämmittävää Puolaa ei saatu ainakaan vielä EU:n ilmastoruotuun

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Kyllä siinä tuntee ittesä ahdistuneeksi kun joutuu noissa lokeroissa asumaan mutta pakkohan se jossain on asua. Täytyy ... Lue lisää...
Metsä mökin Tonttu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image