Ulkomaat

Juristi varoittaa: Johnsonin Brexit-sopimus oikeuteen, saattaa rikkoa Britannian verolakeja

Jolyon Maugham yrittää estää Britannian EU-eroa jälleen uudella oikeuskanteella. KUVA: NEIL HALL
Ulkomaat 16.10.2019 22:33
Reuters

EU-eroa vastustava Jolyon Maugham aikoo nostaa kanteen ennen mahdollisen sopimuksen viemistä parlamenttiin.

Pääministeri Boris Johnsonilla on kotimaassa monta kiveä käännettävänä, vaikka Britannian EU-eroa koskeva sopimus huomenna syntyisikin.

Sopimus joutuu oikeuden syyniin jo ennen kuin teksti viedään parlamentin käsittelyyn, varoittaa juristi Jolyon Maugham. Hän on tunnettu brexitin vastustaja, joka on nostanut asiasta menestyneitä oikeuskanteita aiemminkin.

Maugham ilmoitti keskiviikkona yrittävänsä estää sopimuksen käsittelyn parlamentissa. Hän aikoo jättää kanteen jo torstaina, jos sopimus syntyy.

Ei ensimmäinen kanne hallituksen päätöksistä

Juristin perusteet liittyvät Pohjois-Irlannin rajaan ja tullimaksuihin, joita koskevia sopimussuunnitelmia juristi epäilee Britannian verolakien vastaisiksi. Täsmällisemmin kyse on siitä, ettei hallitus lain mukaan saisi tehdä Pohjois-Irlannista emäsaaresta poikkeavaa tullialuetta.

Reutersin haastattelema Maugham uskoo, ettei sopimuksesta ole ylipäätään mahdollista saada sellaista, joka ei rikkoisi kyseistä lakia.

Maugman on aiemmin voittanut hallitusta vastaan nostamiaan oikeustapauksia. Ne ovat koskeneet muun muassa hallituksen taannoista päätöstä parlamentin istuntotauosta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Miksi ihmeessä äänestettiin jos/kun kaikki eroaminen on lainvastaista? Suomen vaalitkin oli lainvastaiset kun persut sai liian monta ääntä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eroaminen ei ole lainvastaista, vaan ainoastaan siihen halutut (huom!) erikoisjärjestelyt.

Saavutetuista eduista on vaikea luopua, siksi niitä haluttaisiin säilyttää. Brexit-huumassa taisi unohtua se, että EU on todellakin tuonut paljon etuja.

Jokaiselle järkevälle ihmiselle pitäisi olla selvää, että yksin suuren yhteismarkkinan naapurissa ei voi pärjätä niin hyvin kuin yhteismarkkinan sisäpuolella. Tästä syystä Norja ja Sveitsikin ovat järjestäneet itsensä markkinoiden sisäpuolelle erikoisjärjestelyin. Vastaavat järjestelyt eivät vain näytä kelpaavan ylpeille briteille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23:17
Henkilöauto suistui tieltä Siikalatvalla, kuljettaja vietiin tarkastukseen
23:06
Fluorivoiteet kielletään maastohiihdossa ja Suomessa kehitetään korvaavia tuotteita
22:58
Moottoripyöräilijä loukkaantui vakavasti Kajaanissa, pakeni poliisia hurjaa ylinopeutta ja törmäsi lopulta autoon
21:17
Oululainen Veronica Helanen taisteli tiensä ylioppilaaksi – maksansiirrot pakottivat nuoren lukiolaisen lopettamaan koulun hetkeksi kokonaan
20:48
Vanhan kou­lu­ra­ken­nuk­sen asunnossa syttyi tulipalo Tervolassa, viisi henkilöä vietiin tarkastukseen
20:44
Laservalojen ja höyrykoneiden Slushissa värikyltit vievät yrittäjät ja sijoittajat yhteen – Huippukalliista lipuista huolimatta tapahtuma tekee kävijäennätyksen
20:43
Oulun amatöörinyrkkeilyn ykkösiskijä Aydin Behruz loukkasi kätensä työtapaturmassa, Tammer-turnaus jää väliin: "Henkisesti tämä on kovempi pala kuin itse vamma"
90
Oulun poliisi muuttaa suurilta osin Linnanmaalle – keskustaan tila asiakaspalvelulle, putkat pysyvät vielä Haukiputaalla
79
Postijumi pahenee: Neuvotteluaikaa ei ole sovittu, autolauttojen rekkakyydit pysähtyivät – Paatero MTV:lle: En tiennyt työehtosopimuksen siirrosta
68
Pelti rytisi Pohjantien työmatkaliikenteessä: Kuusi autoa kolaroi Kaakkurissa, kaksi autoa törmäsi Iskossa – liikenne sujuu nyt normaalisti
68
Pirkka-Pekka Petelius pyytää saamelaisilta anteeksi vanhoja sketsejään, lähetti tapaamispyynnön romaneille – Aake Kalliala IS:lle: "Kuulostaa ihan älyttömälle"
59
Postilaiset vaativat Eduskuntatalon edessä valtiota erottamaan Postin hallituksen – Ministeri Paatero: "Postin tilanteeseen täytyy saada ratkaisu pikaisesti"
52
Pääministeri Rinne: Postin pakettilajittelijoiden työehdot turvataan ja työehtoshoppailu loppuu
45
Kalen! kalluppi: Pittäiskö yliopisto rakentaa ratapihalle?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

202 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Ay-liitot paras työntekijän turva,ajaa varmasti Posti kiistan niin,että ei tule työntekijöiden palkkoihin leikkauksia.AY... Lue lisää...
Tämä aloitus roskako...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image