Ulkomaat

Julkaisu: Venäjä aloittanut Ba­rent­sin­me­rel­lä suuren so­ta­har­joi­tuk­sen

Venäjän laivaston Admiral Vinogradov -alus kuvattuna kesäkuun alussa Manilassa. KUVA: MARK R. CRISTINO / EPA
Ulkomaat 14.6.2018 4:01 | Päivitetty 14.6.2018 6:05
STT, Kaleva

Venäjä on aloittanut Barentsinmerellä valtavan sotaharjoituksen, kertoo Barents Observer -julkaisu. Harjoitus kestää ensi viikon loppuun asti.

Venäjän Pohjoisen laivaston mukaan kyseessä on sen suurin harjoitus kymmeneen vuoteen. Harjoitukseen osallistuu 36 sota-alusta tukilaivoineen ja noin 20 ilma-alusta. Lisäksi Kuolan niemimaalla valmiudessa on 150 erilaista raketti- ja tykistöasejärjestelmää.

Pohjoinen laivasto on Venäjän neljästä laivastosta suurin. Sen päätukikohta on Severomorskissa.

Harjoituksen takia isoja alueita Barentsinmerellä on suljettu siviililaivoilta ja lentokoneilta.

Norjan armeijan tiedotuksesta kerrotaan Barents Observerille, että Norjalle ei ole kerrottu harjoituksesta. Norja kuitenkin tarkkailee tilannetta.

Barents Observerin sotaharjoitusuutisesta kertoi Suomessa ensimmäisenä Yle.

Barents Observer on toimittajien omistama itsenäinen Barentsin alueesta ja Arktisesta alueesta kirjoittava verkkojulkaisu.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (51)

Voi hyvää päivää, miksi edes pitää uutisoida jostain sotaharjoituksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

pullistelua! En käsitä tätä jatkuvaa uhoamista ja venäläisten invaasiota joka puolelle. Aikaisemmin oli natsikortti käytössä, nyt kai se Putinin kansalleen uskottelema länsimaiden uhka. Mikä helkatin uhka, eniten tässä on kyse venäläisten aiheuttamasta epäjärjestyksestä? Siellä ei mäimmä heilauta yhtään, vaikka esim. viattomat syyrialaiset kuolevat nälkään ja taisteluihin. Veänäläisten jäljet on aina veriset.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjä on harjoitellut suurten sotilasjoukkojen kanssa kaikilla sen länsirajan alueilla. Johtopäätökseni on sellainen, että Venäjä valmistautuu kaappaussotaan Länsi-Eurooppaa vastaan. Tavoite on suurempi maa-alue kuin se, jonka N-liiton romahdus siirti pois Venäläisten hallinnasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki ne maat jotka pääsi irtautumaan Neuvostoliitosta ovat liittyneet Natoon tai hakevat jäsenyyttä. Näissä maissa on paras tietämys siitä minkälaisia venäläiset ovat, luottamusta ei ole ja siihen on syynsä. Suomalaiset Bäckmannin hengen heimolaiset yrittävät YYA hengen mukaisesti vielä puolustella venäläisten häiriköintiä jonka yltyy päivä päivältä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Norja ilmoitti että Amerikkalaisten vakinaisten sotilasten määrä tuplataan. Venäjä järjesti sotaharjoitukset vasta toimena .Kissa hiirileikki jatkuu.Niin sanotun kylmänsodan aikana ei ollut pysyviä Amerikkalaissotilaita Norjassa. Minkä takia Norja haluaa pysyvän sotilastukikohdan ? Kävihän Amerikkalainen"" sotapäällikkö" sanomassa että sota tulee, pitääkö meidän Suomalaistenkin pelätä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pidä levittää sellaista tietoa, mikä ei pidä paikkaansa. Joku saattaa erehtyä luulemaan harhaluuloja todeksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Norjassa on kolmesataa kolmekymmentä (330) Yhdysvaltojen sotilasta. Määrän tuplaaminen ei ole kovinkaan suuri määrä.

Venäjä järjestelee usein reilun 100 000 sotilaan yllätysharjoituksia. Nato harjoittelee yleensä muutamalla tuhannella sotilaalla. Jussi Niinistön suursotaharjoituksessa on suunniteltu olevan vähän yli 10 000 sotilasta.

Norja samoin kuin Baltian maat haluavat maihinsa pysyviä Naton joukkoja. Ne ovat takeena sille, että Venäjä ei erehdy sotilaallisiin provokaatioihin näitä maita vastaan. Natoa Venäjä ei kykene haastamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vladimir pullistelee....Moniko nykynuorisosta tietää kuka oli Stalin? Talvi- ja jatkosodan jälkeen rauhan tultua oli paljon kommareita...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moniko laiva ja sukellusvene uppoaa? Onkohan kaikki laivat edes merikelpoisia? Ja onko kipparit selvinpäin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi kukaan ei ota kantaa USA:n sotatoimiin ja maailmanvalloitukseen. Trumphan asettaa EU.llekin kaikenlaisia rajoituksia ja uhkia. Vaatii erutoopanmaita lisäämään investointeja sotilaallisiin varustuksiin. Suomessakin voisi uutisoida kuinka USA tukee yhtälailla terroristitoimintaa kuin Venäjäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei USA:n tarvitse valloittaa maailmaa. Venäjä, Kiina ja Turkki ovat ne pahimmat maailmanvalloittajat ja epäjärjestyksen aiheuttajat maailmassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Amerikkalaiset on valloittaneet oman nykyisen maansakin. Asuvat siellä valloittamassaan maassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten lie Venäjän laita?

Mikään maa maailmassa ei ole valloittanut viimeisen vajaan 500 vuoden aikana niin suuria alueita kuin Venäjä. Monien kansojen kieli ja kulttuuri on tuhottu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vennään poikia ottaa pattiiin kun ei saa seurata potkupallia täysin rintamuksin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En todellakaan hehkuta. Venäjä ei ole sivistynyt demokraattinen maa, eikä sellaiseksi tule ennekoin nykyinen putinin ja muiden oligarkkien diktatuuri väistyyä. Toivottavasti Venäjä saa joskus rauhaa rakastavan kansansa parasta arvostajan johtajan. Sitä odotellessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun muut maat ympäristössämme järjestävät sotaharjoituksia, niin ne ovat venäläisten sekä venäjämielisten mukaan provokaatioita sekä viestivät russofobiasta. Venäjä kun järjestää sotaharjoituksia, niin sekö on ihan ok juttu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (51)

Uutisvirta

124
Sirkkaleipää leivotaan nyt myös Oulussa – Fazerin sirkkajauho tulee Hollannista, koska kotimainen hyönteistuotanto ei riitä
84
Joka kymmenes työtön aktivoitui, kun aktiivimalli leikkasi etuutta, kertoo Kela
54
Aftonbladet: Ruotsissa pidätetty autojen tuhopoltoista epäiltyjä
53
Nuorten maailmantuska voi synnyttää uuden luonnonsuojelubuumin: "Ilmastonmuutos on vaarallisempi kuin ydinsota"
53
Uusi pienpanimotuotteisiin erikoistunut pub avataan Rotuaarille perjantaina – Mallaskellari haluaa laajentaa Oulun oluttarjontaa
35
Yle: DNA:n valitus vaarantaa Suomen teräväpiirtosiirtymän
34
Myllytullin entinen Oulun seudun ammattiopiston kortteli uusiutuu täysin - suurin osa rakennuksista puretaan ja tilalle nousee asuin-, liike- ja toimistorakennuksia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image