Ulkomaat

Italian poliisi takavarikoi ratsiassa il­ma­tais­te­luoh­juk­sen – liittyy ää­rioi­keis­to­ryh­män tutkintaan

Ulkomaat 15.7.2019 23:48
STT

Italian poliisi takavarikoi maanantaina ilmataisteluohjuksen ratsiassa, joka liittyy äärioikeistoryhmään kohdistuvaan tutkintaan.

Poliisin onnistui takavarikoida lukuisia aseita, joiden joukossa oli myös tämä Qatarin armeijan käyttämä ja täysin kunnossa oleva Matra-ohjus. Ohjuksesta puuttui räjähdepanos, mutta poliisin mukaan alaan erikoistunut ihminen voi saada aseen toimivaksi.

Pohjois-Italiassa tehdyssä ratsiassa takavarikoitiin 800 kilon painoisen ohjuksen lisäksi myös muita varsin hienostuneita aseita. Poliisin haaviin päätyi muun muassa "viimeisimmän sukupolven" rynnäkkökivääreitä ja raketinheittimiä.

Ratsian myötä pidätettiin myös kolme ihmistä. Yksi pidätetyistä oli uusfasistisen Forza Nuova -puolueen entinen ehdokas Fabio Del Bergiolo.

Noin 3,5-metrinen ohjus on valmistettu Ranskassa. Del Bergiolon toiveena oli, että hän olisi saanut sen myytyä eteenpäin 470  000 eurolla, kertovat italialaismediat.

Terrorismin vastaisen viranomaisen mukaan mikään ei kuitenkaan tällä hetkellä viittaisi siihen, että olisi olemassa aktiivisia suunnitelmia aseiden käyttämiseksi.

Epäilty jakoi ohjuksesta kuvia Whatsappilla

Takavarikoitu Matra Super 530 F -ohjus on uudempi versio R530-ohjuksesta, jonka käyttö aloitettiin vuonna 1980. Ohjuksen kantosäde on 25 kilometriä.

–  On hyvin vaarallista muuntaa se maasta laukaistavaksi, ellei käytössä ole hyviä insinöörejä ja laitteita, kertoi ohjusasiantuntija AFP:lle.

–  Ikänsä vuoksi on hyvin epätodennäköistä, että sitä voidaan käyttää. Sen käyttötarkoitusta voidaan kuitenkin muuttaa, nimettömänä kommentoinut asiantuntija jatkoi.

Ratsiat olivat seuraus erillisestä tutkinnasta, joka kohdistui italialaisiin äärioikeistolaisiin, joiden tiedettiin liittyneen Ukrainassa hallituksen joukkoja vastaan taistelevien Venäjä-myönteisten kapinallisten avuksi.

Poliisit olivat saaneet haltuunsa viestejä, jotka johtivat siihen, että he alkoivat tutkia Del Bergioloa. Hän oli lähettänyt kuvia kaupan olevasta ohjuksesta Whatsappin kautta.

Italian poliisi asetti Del Bergiolon seurannan alaiseksi ja lopulta ratsasi hänen kotinsa. Del Bergiolon kodista löytyi uusnatsipropagandaa, Hitler-muistoesineitä ja kohtalaisen kokoinen asekätkö.

Ratsiassa pidätettiin myös 42-vuotias sveitsiläinen ja 51-vuotias italialainen, joita syytetään ohjuksen hallussapidosta ja myynnistä.

Ohjus löydettiin Rivannazzano Termen lentokentän läheisyydessä sijaitsevasta varastorakennuksesta Pavian maakunnassa Lombardiassa.

MAINOS

Kommentoi

Entiset ja nykyiset siirtomaaisännät ovat toimittaneet aseita (myyneet hirveillä voitoilla) muka vapautuneille siirtomailleen. Varsinkin Englanti, Ranska, Venäjä ja USA ovat olleet agressiivisiä asekauppiaita monen muun pikavoittoja keräävän valtion ohella. Israel on siinä mielessä erikoinen, että jostakin syystä siionistivaltio saa ilmaiseksi aseita, ja käyttövaroja päälle. Holokaustin anteeksipyytäjät (apologistit) syyllisyyden tunteessaan kerjäävät anteeksiantoa (tarpeettomasti). Aiheutetut vahingot on tullut jo korvatuksi moninkertaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sitä ohjuksena voi käyttää ilman ohjausjärjestelmää, mutta stattisena voimakkaana ja tuhoisena pommina kylläkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäpä Ruotsin jatkuvat kranaatti-iskut ja räjähdykset? Kenen ryhmittymän aseistuksesta on kysymys. Eikö voi kertoa taas totuutta? Näitä takavarikkojahan tehdään jatkusti, mutta eipä ole uutisoitu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

119
Nopea sähköpyörä kulkee mopon vauhtia ja sen kuljettaminen ei käy ilman korttia – Pohjois-Pohjanmaalla niin sanotut S-pedelecit ovat vielä harvinaisia
82
Fennovoiman paperit viipyvät yhä – STUK on saanut vasta pienen osan Pyhäjoen voimalan rakentamislupaan vaadittavasta aineistosta
50
92 miljoonan euron Eurojackpot-voitto meni Siilinjärvelle – voitosta tuli 50 miljonääriä
49
Suomi yrittää vaikuttaa Brasiliaan naudanlihan kautta – S-ryhmässä ja Lidlissä brasilialaislihaa myydään vain nimeksi
40
"Jokin tässä meillä falskaa" – lomamatka Kroatiaan avasi silmät: Suomi on pudonnut kelkasta, kun arvioidaan eri maiden siisteyttä
37
Oulun teatterin esitys myöhästyi – syynä myöhässä ollut lentokone, näyttelijä ei ehtinyt ajoisssa paikalle
29
Tihkusade ei vienyt virettä ilmakitaroista Oulussa – vuoden 2019 voittaja on yhdysvaltalainen The Marquis

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

155 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Mistä sinä tiedät että joku itse peukuttaa juttuaan? Lue lisää...
eräs vaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image