Ulkomaat

Ita­lia­lais­vies­ti­met: Berliinin iskusta epäilty ammuttu tu­li­tais­te­lus­sa Milanossa

Berliinin joulutorin terrori-iskusta epäilty Anis Amri on ammuttu tulitaistelussa Milanossa, kertovat italialaisviestimet ja uutistoimisto Reuters.
Ulkomaat 23.12.2016 11:46 | Päivitetty 23.12.2016 13:09
STT

Berliinin joulutorin terrori-iskusta epäilty Anis Amri on ammuttu tulitaistelussa Milanossa, kertovat italialaisviestimet.

Italialaisen Ansa-uutistoimiston mukaan poliisi pysäytti Amrin auton Sesto San Giovannissa lähellä Milanoa kolmen kieppeissä viime yönä rutiinitarkastusta varten. Tuolloin Amri veti esiin pistoolin ja paikalla alkoi tulitaistelu, jonka seurauksena Amri kuoli.

Amri on ollut pakosalla maanantaista saakka. Tuolloin hänen epäillään ajaneen tahallaan kaappaamallaan rekalla ihmisten päälle Berliinin joulutorilla. Iskussa kuoli 12 ihmistä ja kymmeniä loukkaantui, heidän joukossaan yksi suomalainen.

Amri tuli Italiaan vuonna 2011 syntymämaastaan Tunisiasta. Pian saapumisensa jälkeen hän joutui vankilaan tulipalon sytyttämisestä vastaanottokeskuksessa. Hänet vapautettiin toissa vuonna, minkä jälkeen Amri lähti Italiasta Saksaan.

Saksa viestittää olevansa helpottunut siitä, että Berliinin terrori-iskusta epäilty Amri on ammuttu Italiassa eikä ole enää vaaraksi. Sisäministeriön edustaja Tobias Plate muistutti kuitenkin tiedotustilaisuudessa, että Saksa ei vielä ole saanut virallista vahvistusta asiasta Italialta.

Italian sisäministeri Marco Minniti kertoi omassa tiedotustilaisuudessaan, että poliisin Milanon lähellä ampuma henkilö on "ilman epäilyksen häivää" Amri.

Linkki juttuun

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjoisosassa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Kemi, Keminmaa ja Tornio.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Nyt eläkkeellä ja terveenä, vireänä "vanhuksena", sanovat jotkut. Enpä taida olla kovastikkaan vanhus, sillä jaksan kut... Lue lisää...
Roverauta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image