Ulkomaat

Israel iski Hamasin johtajan taloon Gazassa

Ulkomaat 29.7.2014 2:09 | Päivitetty 29.7.2014 6:38
STT,

Israel on iskenyt Gazassa palestiinalaisjärjestö Hamasin johtajiin kuuluvan Ismail Haniyan taloon. Gazan sisäministeriön mukaan hyökkäyksessä ei tullut uhreja, mutta talo vaurioitui. Uutistoimisto Reutersin mukaan Israelin ilmavoimien kone ampui taloa kohti ohjuksen.

Gazan entisen pääministerin Haniyan poika puolestaan kertoo, että Israelin koneet iskivät kahdesti Shatin pakolaisleirissä Gazassa sijaitsevaan taloon, mutta talo oli tyhjä. Israelin armeija ei ole vahvistanut hyökkäystä.

Israelin hyökkäyksissä Gazassa on jälleen kuollut lisää palestiinalaisia yön aikana. Sairaalalähteet kertovat, että henkensä on menettänyt ainakin 13 ihmistä.

Rafahin kaupungissa Gazan eteläisessä osassa kuoli kuusi ihmistä, kun Israelin joukot tuhosivat kolmikerroksisen kerrostalon.

Surmansa saaneiden joukossa oli viisi naista ja yksi lapsi. Hyökkäyksessä Bureijin pakolaisleiriin menetti lisäksi henkensä kuusi palestiinalaista.

Myös viisi Israelin armeijan sotilasta sai eilen surmansa Gazan operaatiossa, kertoo maan armeijan edustaja Twitter-tilillään.

Tviitin mukaan sotilaat kuolivat, kun he yrittivät torjua tunnelista tunkeutuneiden palestiinalaistaistelijoiden hyökkäystä.

Israelin hyökkäyksissä kuolleiden palestiinalaisten määrä on noussut lähes 1 100:aan. Israelin sotilaita on kuollut noin 50.

Lisäksi kolme israelilaista siviiliä on menettänyt henkensä. Väkivaltaisuudet ovat jatkuneet yli kolme viikkoa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kaipaisin maailmaltä jämerämpiä otteita sotien lopettamiseksi, mutta ymmärrän kyllä miksi se ei onnistu.
Arkipäivässä ei huomaa kuinka hyödyllisiä lyhyet ja pitkät konfliktit ovat meille. Kaikista konflikteista syntyy kauppaa ja työtä jopa sadoille miljoonille ihmisille.
Lähi-idän kriisi voitaisiin lopettaa asettamalla alue totaaliseen saartoon, jonka lopettamisen ehtona on rauha. Alue ei tule toimeen ilman muuta maailmaa ja kun elämä menee riittävän kurjaksi osaa kansa valita ne johtajat, jotka suostuvat lopettamaan kurjuuden. Maailmassa käynnissä olevien kahakoiden lopettaminen vie niin paljon työpaikkoja ja kutistaa taloutta, että täällä kriisialueiden ulkopuolella ei ole kenenkään etu, että kriisit päättyvät.
Me voisimme lopettaa sodat, mutta kenen etu se olisi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Et sitten edes lukenut aloitusta tai et järkytykseltäsi ymmärtänyt sitä. Lainaus: "...pitää osata olla menemättä lankaan... Lue lisää...
Sifferi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image