Ulkomaat

Iran teki ohjuskokeen, samoin Pohjois-Korea – Trump kehui jälleen hyvää suhdettaan Kim Jong Uniin

Eteläkorealaiset katsoivat taas lauantaina uutislähetystä pohjoisen naapurinsa ohjuslaukaisuista. KUVA: JEON HEON-KYUN
Ulkomaat 24.8.2019 11:38
Reuters

Tarkempia tietoja Iranin ohjuksen tyypistä ei ole kerrottu. Pohjois-Korea laukaisi kaksi ohjusta Japaninmereen, ja ohjusten lentorata ylsi korkeammalle kuin kertaakaan tänä vuonna.

Iran on tehnyt perjantaina onnistuneen ohjuskokeen, kertoo uutisoimisto Reutersin lainaama iranilainen Tasnim-uutistoimisto.

Asian julkisti Iranin vallankumouskaartin komentaja Hossein Salami.

– Maamme on aina valmis testaamaan erilaisia puolustukseen liittyviä järjestelmiä, ja puolustusvoimamme kasvaa koko ajan, Salami totesi.

– Eilen oli yksi tällainen päivä.

Tarkempaa tietoa ohjuksen tyypistä tai kokeen yksityiskohdista ei annettu.

Pohjois-Korea laukaisi kaksi ohjusta

Ohjuskokeita on tehty jälleen myös Kaakkois-Aasiassa.

Etelä.Korean sotilaslähteiden mukaan Pohjois-Korea laukaisi kaksi lyhyen matkan ohjusta mereen maansa itäpuolelle.

Aiemmin tässä kuussa Pohjois-Korea laukaisi ohjuksia vastalauseena Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean yhteisille sotaharjoituksille. Nyt harjoitukset ovat kuitenkin jo ohi.

Tämä on Etelä-Korean mukaan "vakava huolenaihe" ja maa kehotti pohjoisnaapuriaan olemaan lisäämättä sotilaallisia jännitteitä alueella.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump puolestaan toisti jälleen kerran, että hänellä on Pohjois-Korean johtajaan Kim Jong Uniin erittäin hyvät suhteet.

Lento ylsi korkeammalle kuin aiemmat ohjukset

Pohois-Korean tuorein ohjuskoe aiheutti voimakkaita vastalauseita myös Japanissa.

Puolustusministeri Takeshi Iwayan mukaan koe oli selvä rikkomus YK:n päätöslauselmaa vastaan ja ettei tapausta voi jättää huomioimatta. Hän vahvisti kuitenkin, että ohjukset putosivat mereen Japanin vesien ulkopuolelle.

Ohjukset lensivät noin 380 kilometrin matkan Pohjois-Korean Sondokin sotilastukikohdan liepeiltä Japaninmereen. Etelä-Korean mukaan ohjukset nousivat noin 97 kilometrin korkeuteen, eli korkeammalle kuin aiemmat yhdeksän tänä vuonna laukaistua ohjusta.

MAINOS

Kommentoi

Miksi jenkit ja venäjä saa tehdä niin paljon ohjuskokeita kuin halua, mutta heti kun joku muu maa tekee niin ärähtävät ja vaativat lopettamaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haluavat säilyttää saavutetun aseellisen ylivoiman. Ikävää jos muut nousevat samalle tasolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trumpilla ja Kimillä varmasti synkkaa, ovat niin samalla aaltopituudella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos me olisimme ainoastaan valtamedian analyysien varassa, niin sehän olisi sama luovuttaa ja vaipua ikuiseen masennukseen. Luojalle kiitos että meillä on nyt internet ja osa meistä tietää paikat minne hyvä tyypit lataavat informaatiota siitä mitä oikeasti on meneillään.

Tämä on toinen kerta kun Pohjois-Korea tekee lyhyenmatkan ohjuskokeen ja ajallisesti tapahtumat sattuvat juurikin siihen kohtaan missä Trump pahiten kurittaa Kiinaa lähes kaikista mahdollisista suunnista. Hyvät tyypit ovat nujertamassa kommunistit tältä planeetalta lopullisesti ja mitä tyrannit tekevät kun alkavat nähdä loppunsa häämöttävän? No tyrannit tietenkin vetävät kaikista jäljellä olevista naruista toivoen, että jokin perinteisistä taktiikoista toimisi. Voin kertoa että enää ei toimi.

Hyvät tyypit ovat jo puhdistaneet Pohjois-Korean globalisteista jotka pitivät Kim-dynastiaa panttivankinaan vuosikymmenet. Tästä syystä keskustelut Trumpin kanssa ovat olleet mahdollisia ylipäätään. Globalisteilla on kuitenkin edelleen joitain kätyreitä jäljellä Pohjois-Korean hallinnossa ja armeijassa ja heitä käyttäen ovat saaneet nämä kaksi ohjuskoetta aikaiseksi. Kuvittelitteko todellakin, että Kim Jong-un hallitsisi suvereenisti koko maata? Älkääpäs nyt höpsöjä puhuko, sillä Kim on pelkkä nukkehallitsija kuten isänsä ja ukkinsa.

Trump tietää tasan tarkkaan, että ohjuksia ei ole ampunut Kim, vaan Kiinan kommunistien painostamat viimeiset Pohjois-Korean kätyrit. Kätyreiden määrä kuitenkin hupenee tapaus kerrallaan eli nyt nämä myyrät joutuivat nostamaan päänsä kolosta jotta saivat ohjuksen ilmaan ja hyvät tyypit saivat jälleen pesäkkeellisen globalisteja paikallistettua ja eliminoitua. Siellä saattaa olla vielä joukko kätyreitä yhteen irtiottoon, mutta sen jälkeen alkaa olla Pohjois-Korea kätyreistä vapaa. Kukaan ei väittänyt, että Pohjois-Korea vapautuisi yhdessä yössä. Vuosikymmenten aikana viritetyt globalistien lonkerot vievät syvälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpästen juhlat, pitopöytään on katettu.
Mässäävät toukat,taas rajoja on loukattu.
Sottaa se tekkee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:33
Liike Nyt on kerännyt kannattajakortit puolueen perustamiseksi, luovuttaa kortit oikeusministeriöön ensi perjantaina
12:27
Oululaiset työttömät työnhakijat pääsevät liikkumaan maksutta
11:56
Mies ryöstettiin ja pahoinpideltiin puukepillä ja hehkuvalla terällä – oikeus antoi rangaistukseksi vuoden ja seitsemän kuukautta vankeutta
10:47
Uusi Suomi: Luksustuotteita myyvä oululainen Balmuir lopetti yhteistön kohutun intialaisyhtiön kanssa
10:30
Nivalalainen Teppo Polvi taisteli käsipyöräilyn MM-pronssia – "Aamulla en olisi uskonut"
10:28
Etlan ennuste: Hallituksen työllisyystavoite tuskin toteutuu – "Hallitusohjelmalta putoaa pohja, kun maailmantalouden kasvu hidastuu"
10:27
Polkupyöräilijä kuoli Australiassa variksen hyökättyä hänen kimppuunsa
37
Maatalouden fosforipäästöt ovatkin huomattavasti aiemmin luultua pienemmät – Johtava tutkija Ylelle: "On lakattava syyttämästä nautakarjatilojen lietekäsittelyä"
33
Pohjantien siltojen nopeusrajoitus laskee rajusti Oulujoen kohdalla – toinen vanhoista silloista jää pois käytöstä
24
Lämpöpatterit päälle ja tulet uuniin: Alkava viikko on Oulun seudulla hyinen ja sateinen, viikon puolivälin kylmät yöt voivat tietää mustaa jäätä
20
Voiko työntekijä rakentaa sairauslomalla omakotitaloa? Kaupallinen yhteistyö
14
Trump: Yhdysvallat valmis vastaamaan Saudi-Arabiaa vastaan tehtyihin iskuihin – tämä öljyhyökkäyksistä tiedetään
12
Vaasalaisfanit riehuivat Raksilassa: Järjestyksenvalvoja joutui sairaalaan, poliisi kirjasi rikosilmoituksia pahoinpitelyistä
11
Bensan hinta voi nousta Saudi-Arabian öljyntuotantolaitoksiin kohdistuneiden iskujen seurauksena, mutta miten paljon?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

123 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

Niin mikä on nyt sitä? Tämä nykyinen yltäkylläisyyskö? Ihmiset elävät pidempään ja rutiköyhien osuus on maailmassa pien... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image