Ulkomaat

Independent: Junckerin mukaan Trumpin valinta voi olla riski USA:n ja Euroopan suhteille

Ulkomaat 12.11.2016 3:56 | Päivitetty 12.11.2016 10:40
STT, Kaleva

Donald Trumpin valinta Yhdysvaltain presidentiksi voi olla riski Euroopan ja Yhdysvaltojen suhteille, varoittaa EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker Independentin mukaan.

- Trumpin valinnan myötä on olemassa riski, että mannertenväliset suhteet mullistuvat perusteita ja rakenteita myöten, Juncker sanoi puhuessaan konferenssissa Luxemburgissa.

Junckerin mukaan Trump vaikuttaa tietämättömältä Euroopasta ja Trumpille tulee opettaa, mitä Eurooppa on ja kuinka se toimii. Juncker muun muassa muisteli Trumpin lausuntoa, jonka mukaan Trump vaikutti luulevan, että Belgia olisi kaupunki. Belgian pääkaupunki Bryssel toimii sekä EU:n että Naton päämajana.

Juncker sanoi myös, etteivät amerikkalaiset tavallisesti ole kiinnostuneita Euroopan asioista.

Junckerin kommentit eriävät Euroopan johtajien diplomaattisimmista reaktioista Trumpin valintaan Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi. Ensireaktioissa Trumpia lähinnä onniteltiin valinnasta ja Euroopan kerrottiin odottavan yhteistyötä republikaanipresidentin kanssa. Myös Juncker oli onnittelijoiden joukossa. Lisäksi Juncker ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk kutsuivat Trumpin vierailulle Eurooppaan.

Myös Timmermans varoittelee

EU:n komission ensimmäinen varapuheenjohtaja Frans Timmermans uskoo, että Trump vielä näkee Venäjän aggressiivisen ulkopolitiikan riskit. Timmermans sanoo Venäjän harjoittavan Trumpin kanssa lähentyessään klassista hajota-ja-hallitse-politiikkaansa.

Trump tulee oivaltamaan, että Venäjän armeijan käytös Naton rajoilla on turvallisuusriski meille kaikille, Timmermans sanoo MTV:n Uutisextran haastattelussa.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Junkcker on riski kaikille Euroopan maille jotka ovat eu:ssa "vankilassa".,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katainen ja Jaakonsaari läpyttää toimettomana korruptio EU:ta ja liittovaltiota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juncker sietäisi vaihtaa. Itse asiassa suomen pitäisi pikaisesti erota koko pilipalieuroopasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yle-uutisten mukaan Trump ei sanonut "kaupunki", vaan että Belgia on "pikkukylä Euroopassa". Juncker jatkoi, että "niinhän se onkin..." Joku teki tahallisen käännösvirheen mollatakseen Trumpia. Olisi parempi, että pikkukylän poika ei alkaisi kovasti neuvomaan maailman mahtavimman valtion johtajaa. EU ei ole niin mahtava liittouma kuin siitä pikkukylien pojat luulevat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan olla , että Juncker on riski koko EU:n hajoamiselle. Vaikuttaa aika öykkäri tyypiltä ja ajaa vahvaa Euroopan liittovaltiota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Junckeria ei ole valittu vaaleilla valtaansa. Hän on vain eurooppalaisen korruption ilmentymä. Niin voidaan kysyä miksi britit halusivat eroon tästä EU:sta. Hänen kommenttinsa voidaan jättää huomiotta. Sillä han ei koskaan sano mitään älykästä ja rakentavaa. Milloin sitä fixitiä voi oikein äänestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi amerikkalainen valittu maan johtoon: ei tunne eikä tiedä höykäsen pöläystä Usan ulkopuolisesta maailmasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jean-Claude Juncker ON Euroopalle ja sen asukkaille suurin riski!!!!
"eimullamuutaa.stupp"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka edes EUssa tietää kuka on Eu komission puheenjohtaja? Ja ennen kaikkea ketä se yhtään kiinostaa? Ei ketään täällä ja kaikkein vähiten Trumppia. Ja miksi edes pitäisi? Kertookohan se jotain demokratiasta EUssa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16.2.
CNN: Yli tuhat USA:n oikeusministeriön ex-työntekijää vaatii ministerin eroa – Barrin epäillään taipuneen Trumpin painostukseen
16.2.
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
16.2.
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
16.2.
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
16.2.
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
16.2.
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
16.2.
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

158 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image