Ulkomaat

Il­mas­to­mie­le­no­soi­tuk­set jatkuvat Lontoossa – poliisi pidättänyt yli 500 mie­le­no­soit­ta­jaa

Mielenosoittajat ovat vallanneet muun muassa Lontoon Oxfords Circusin. KUVA: ANDY RAIN
Ulkomaat 19.4.2019 19:03
Hannu Toivonen

Extinction Rebellion -ryhmän aloittamat rauhanomaiset mielenosoitukset jatkuvat Lontoossa jo viidettä päivää.

Ilmastomielenosoitukset jatkuvat Lontoossa jo viidettä päivää. Extinction Rebellion -ryhmän organisoimissa mielenilmauksissa tuhannet ihmiset ovat vallanneet neljä aluetta Lontoon keskustassa.

Poliisi on pidättänyt perjantai-iltaan mennessä BBC:n mukaan yli 500 mielenosoittajaa. Pidätyksistä huolimatta mielenosoitus on sujunut rauhallisesti.

Extinction Rebellion -ryhmä kannustaa ihmisiä rauhanomaiseen kansalaistottelemattomuuteen. Ryhmä muun muassa yrittää painostaa Britannian hallitusta tekemään saarivaltiosta hiilineutraalin vuoteen 2025 mennessä.

Nuoret mielenosoittajat järjestivät The Guardianin mukaan mielenilmauksen perjantaina myös Heathrow'n lentokentälle johtavalla tiellä. Nuoret lauloivat lauluja ja pitivät kylttiä, jossa luki "olemmeko viimeinen sukupolvi?".

Poliisi esti mielenosoittajia tukkimasta lentokentälle johtavaa tietä.

Poliisi: emme ole kohdanneet vastaavaa

Näyttelijä Emma Thompson liittyi perjantaina Lontoon mielenosoituksiin.

– Olemme täällä pienellä järjen saarella ja olen niin onnellinen voidessani liittyä teihin ja liittää ääneni nuorille, jotka ovat innoittaneet aivan uutta liikettä, Thompson kertoi.

Suur-Lontoon poliisin edustajan Ken Marshin mukaan poliisi on joutunut Lontoon ilmastomielenosoituksissa vaikeaan tilanteeseen, koska he eivät ole ennen kohdanneet vastaavanlaista mielenosoitusta.

– He [poliisit] käsittelevät erittäin passiivisia ihmisiä, todennäköisesti hyvin mukavia ihmisiä, jotka eivät halua vastakkainasettelua poliisin tai kenenkään muunkaan kanssa, mutta he rikkovat lakia, Marsh sanoi BBC:lle.

Ympäristöaktivistit ovat osoittaneet mieltään myös Ranskassa, jossa he estivät työntekijöiltä pääsyn Societe Generale -pankin ja öljy-yhtiö Totalin pääkonttoreihin la Défense -bisnesalueella. Aktivistit vaativat maailman päättäjiä toimimaan ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi, kertoo Le Monde.

MAINOS

Kommentoi

Jo viidettä päivää mutta enpä ole kuullut tai lukenut asiasta.. Näin se media suojelee meitä "ikäviltä" uutisilta, ties vaikka ilmiö tarttuisi..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljonhan tuota ois tehtävää itte kunkin kotinurkilla luonon ja luonnoneläimien hyväksi. Mutta kun se vaatis ihan oikiaa tekemistä hien ja väsymyksen kanssa, niin jääpi tekemäti. Helpompaa istua portailla plakaatien kanssa ja olla arjen ilmastosankari lehdistön haastateltavana. Näin se vain valitettavasti menee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuommoseksi sitä ihmiset mennee kun joutuu kaupungissa asumaan, tullee oikian tekemisen puute.
Sitte höyrähdetään.
Kyllä maalla on mukavaa, ja on puuhaa ulkosalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

turiset, surullisia ja kovin vieraantuneita on kaupunkilaisten hommat ja näkemykset elämästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

86
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
57
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
56
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
54
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
31
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
30
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
19
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image