Ulkomaat

Il­mas­to­mie­le­no­soi­tuk­set jatkuvat Lontoossa – poliisi pidättänyt yli 500 mie­le­no­soit­ta­jaa

Mielenosoittajat ovat vallanneet muun muassa Lontoon Oxfords Circusin. KUVA: ANDY RAIN
Ulkomaat 19.4.2019 19:03
Hannu Toivonen

Extinction Rebellion -ryhmän aloittamat rauhanomaiset mielenosoitukset jatkuvat Lontoossa jo viidettä päivää.

Ilmastomielenosoitukset jatkuvat Lontoossa jo viidettä päivää. Extinction Rebellion -ryhmän organisoimissa mielenilmauksissa tuhannet ihmiset ovat vallanneet neljä aluetta Lontoon keskustassa.

Poliisi on pidättänyt perjantai-iltaan mennessä BBC:n mukaan yli 500 mielenosoittajaa. Pidätyksistä huolimatta mielenosoitus on sujunut rauhallisesti.

Extinction Rebellion -ryhmä kannustaa ihmisiä rauhanomaiseen kansalaistottelemattomuuteen. Ryhmä muun muassa yrittää painostaa Britannian hallitusta tekemään saarivaltiosta hiilineutraalin vuoteen 2025 mennessä.

Nuoret mielenosoittajat järjestivät The Guardianin mukaan mielenilmauksen perjantaina myös Heathrow'n lentokentälle johtavalla tiellä. Nuoret lauloivat lauluja ja pitivät kylttiä, jossa luki "olemmeko viimeinen sukupolvi?".

Poliisi esti mielenosoittajia tukkimasta lentokentälle johtavaa tietä.

Poliisi: emme ole kohdanneet vastaavaa

Näyttelijä Emma Thompson liittyi perjantaina Lontoon mielenosoituksiin.

– Olemme täällä pienellä järjen saarella ja olen niin onnellinen voidessani liittyä teihin ja liittää ääneni nuorille, jotka ovat innoittaneet aivan uutta liikettä, Thompson kertoi.

Suur-Lontoon poliisin edustajan Ken Marshin mukaan poliisi on joutunut Lontoon ilmastomielenosoituksissa vaikeaan tilanteeseen, koska he eivät ole ennen kohdanneet vastaavanlaista mielenosoitusta.

– He [poliisit] käsittelevät erittäin passiivisia ihmisiä, todennäköisesti hyvin mukavia ihmisiä, jotka eivät halua vastakkainasettelua poliisin tai kenenkään muunkaan kanssa, mutta he rikkovat lakia, Marsh sanoi BBC:lle.

Ympäristöaktivistit ovat osoittaneet mieltään myös Ranskassa, jossa he estivät työntekijöiltä pääsyn Societe Generale -pankin ja öljy-yhtiö Totalin pääkonttoreihin la Défense -bisnesalueella. Aktivistit vaativat maailman päättäjiä toimimaan ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi, kertoo Le Monde.

MAINOS

Kommentoi

Jo viidettä päivää mutta enpä ole kuullut tai lukenut asiasta.. Näin se media suojelee meitä "ikäviltä" uutisilta, ties vaikka ilmiö tarttuisi..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljonhan tuota ois tehtävää itte kunkin kotinurkilla luonon ja luonnoneläimien hyväksi. Mutta kun se vaatis ihan oikiaa tekemistä hien ja väsymyksen kanssa, niin jääpi tekemäti. Helpompaa istua portailla plakaatien kanssa ja olla arjen ilmastosankari lehdistön haastateltavana. Näin se vain valitettavasti menee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuommoseksi sitä ihmiset mennee kun joutuu kaupungissa asumaan, tullee oikian tekemisen puute.
Sitte höyrähdetään.
Kyllä maalla on mukavaa, ja on puuhaa ulkosalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

turiset, surullisia ja kovin vieraantuneita on kaupunkilaisten hommat ja näkemykset elämästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7:14
Urkujen soittaminen ei katso ikää – oululainen Emilia Soranta vetää pilottiprojektia, jossa hän opettaa urkujen soittoa lapsille
7:00
Juha Itkonen tapaa artisteja uudessa ohjelmassa: "Omalta osaltani rocktähteys jäi haaveeksi, mutta niin oli hyvä"
7:00
Teknologia-ala kaipaa naisia, mutta tyttöjen kiinnostus lopahtaa jo yläkoulussa – teknologiateollisuus kertoo, miten naisten osuus alalla saadaan nousuun
7:00
Päivän leffapoiminnat: Tohtori Douglasin elämä järkkyy, kun tytär kidnapataan
7:00
Kuka vain voi ostaa yksityishenkilöiden tuottamia elämyksiä Airbnb-sivuston kautta – kenelle kuuluu vastuu, jos matkailijalle sattuu jotain? Tilaajille
6:34
Ruoka-avun jakajien käytännöt taustojen kyselemisestä vaihtelevat Oulussa: "Jos hakee seitsemänä päivänä viikossa kassillisen, voimme kysyä, onko tarve todellinen"
6:00
Oulu muuttuu ja kaupunkiin tulee uusia maamerkkejä – Pikisaaressa katseen vangitsee entinen konepajan konttorirakennus: "Tuo tarvitsisi maalia pintaansa, vaikka on se kyllä hieno" Tilaajille
5
Pyhäjoen ydinvoimalan generaattorin valmistus alkoi Japanissa
5
EU-maat keskeyttävät aseiden viennin Turkkiin – Ulkoministeri Haavisto: "Humanitaarinen kriisi on käsillä"
4
Oulu hyllytti jälleen pormestarimallin – näin siitä huolimatta, että mallilla on yllättävän laaja kannatus valtuustoryhmissä
4
Mielenosoittajat tukkivat Barcelonan pääteitä, polttivat renkaita rautateillä ja valtasivat lentokentän – 67 lentoa peruttu
2
Oulun satsattava joukkoliikenteeseen – kysymys on yleishyödyllisestä palvelusta, linjat on hoidettava olipa se taloudellisesti kannattavaa tai ei Lukijalta
2
Ruoka-avun jakajien käytännöt taustojen kyselemisestä vaihtelevat Oulussa: "Jos hakee seitsemänä päivänä viikossa kassillisen, voimme kysyä, onko tarve todellinen"
2
Mielenosoitus kärjistyi Helsingin lähetystöalueella: Turkin suurlähetystön rakennusta heiteltiin kivillä, yksi otettiin kiinni

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi paikoin huono Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä Kainuun maakunnassa sekä Pudasjärven, Taivalkoskosken ja Kuusamon kunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

takuueläke

Takuueläke on heille joita ei työnteko ole huvittanut.Vapaa matkustajia kyllä riittää. Lue lisää...
Löpö

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.10.

Fingerpori

15.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image