Ulkomaat

Il­mai­lu­lää­kä­ri pitää perämiehen hoitotaustaa yllättävänä

Ulkomaat 30.3.2015 18:30
STT

Ilmailulääkäri Pentti Kuronen pitää yllättävänä, jos Germanwingsin lentoturmasta epäilty perämies on voinut päästä ammattilentäjäksi saatuaan aiemmin hoitoa itsemurha-aikeisiin.

– Tuo hoitohistoria olisi este sotilaslentäjän uralle ehdottomasti. Myös liikennelentäjän työlle se olisi erittäin painava este, arvioi ilmailulääkärinä vuodesta 1979 ollut Kuronen.

Ensimmäisissä tiedoissa perämies Andreas Lubitzin hoitotaustasta ei kerrottu, olivatko hänelle lentäjän koulutuksen tai lupakirjan antaneet tahot tietoisia aiemmista itsemurha-aikeista.

– Kyllä tuollainen asia on mahdollista salata. Lahjakkaat ihmiset kykenevät salaamaan tosi paljon asioita.

Ilmavoimien ylilääkärinä aiemmin 13 vuotta ollut Kuronen korostaa, että Suomessa lentäjän uralle pyrkivä suostuu aina allekirjoituksellaan siihen, että hänestä saa pyytää ja kerätä terveystiedot sairaaloista.

– Vielä ei meilläkään silti ole järjestelmää, jolla pystyttäisiin pyytämään henkilön terveystiedot Suomen kaikista sairaaloista, terveyskeskuksista ja yksityislääkäreiltä.

Puolustusvoimien eläkkeellä oleva ylilääkäri lisää, että lentäjäksi aikovan terveydentilan selvittämisen on luotu myös kansainvälinen säännöstö.

Germanwingsin emoyhtiö Lufthansa ilmoitti maanantaina, että jos henkilö on päässyt lentäjäksi Saksassa, tämän terveystiedot ovat luottamuksellisia. Työnantaja ei siis voi pyytää niitä hoitavalta lääkäriltä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

89
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
68
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
60
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
51
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
24
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"
20
Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun kymmenen viime vuoden aikan" – Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria
20
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

235 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image