Ulkomaat

HS: Kaksi lentokenttää suljettiin Ka­na­rian­saa­ril­la hiekkamyrskyn vuoksi, myös Suomen-lentoja peruttu

Maisema sumeni hiekkamyrskyn vuoksi Gran Canarialla lauantaina. KUVA: ELVIRA URQUIJO A. / EPA
Ulkomaat 22.2.2020 23:27 | Päivitetty 22.2.2020 23:36
Anna Leinonen

Kaikki Gran Canarialta ja Teneriffalta lähtevät lennot on peruttu lauantai-illalta. Kentät on suljettu hiekkamyrskyn vuoksi.

Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

Lentokenttiä operoivan Aenan mukaan ainakin 19 lennon lähtöaikaa on siirretty.

Finavian sivuilla näkyy kaksi Kanariansaarilta Suomeen saapuvaa lentoa, jotka on peruttu.

Gran Canarialta saapuvan lennon oli tarkoitus olla Suomessa hieman puolen yön jälkeen sunnuntaina. Teneriffan-lennon alkuperäinen saapumisaika oli 7.45 sunnuntaiaamuna. Lisäksi yksi lento on myöhässä.

Kaksi lauantai-iltana Teneriffalta Helsinkiin saapuvaa lentoa oli aikataulussa.

Maisema Teneriffalla ja Gran Canarialla on värjäytynyt paikoin oranssiksi. Uutistoimisto Reutersin mukaan kyseessä on calima-hiekkamyrsky, joka on peräisin Pohjois-Afrikasta.

Espanjan ilmatieteen laitos varoittaa, että tuuli voi puhaltaa jopa 120 kilometrin tuntinopeudella. Se iskee Gran Canarian lisäksi pahiten todennäköisesti myös Fuerteventuralle ja Lanzarotelle. Hiekkamyrskyn oletetaan jatkuvan alueella maanantaihin saakka.

Oletko paikalla Kanariansaarten hiekkamyrskyalueella? Ota yhteyttä Kalevan toimitukseen sähköpostilla osoitteeseen verkkotoimitus@kaleva.fi tai puhelimitse numeroon +358 44 799 5797

 

MAINOS

Kommentoi

"Niin kauas kuin silmä kantaa merta nähdä voin, käyn päivisin hiekkarantaa Las Palmasissa"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eilen Lanzaroten kentän livewebcam näytti, kuin olisi ollut tukevassa sumussa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilma on sakeana ja tuuli ulvoo. Äkkiä se iltapäivällä tuli. Kadulla sai nyt illalla katsella ettei palmun oksat tipu päähän. Hissiin ei arvannut mennä. Jos sähköt vielä menee niin siellä kyykit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole ennen nähnyt näiden kuuden vuoden oleskelun aikana tällaista kalimaa ja tuulta. Palmut huojuu uhkaavasti ja pöly kirvelee silmiä. Näyttää samalta kuin Suomessa sumu joskus elo- syyskuulla. Ilma on lämmin, n. 26 astetta ilta- yhdeksän aikaan. Lennot on peruttu paikallisten uutisten mukaan nyt illalla. Pakko laittaa ovet ja ikkunat kiinni. Onneksi ei ole astmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hullulta tuntuu, mutta pienkentiltä päästävät edelleen koneita lentoon. Aika hurjaa touhua, kun noita satelliittikuvia ja videoita katselee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En muista nähneeni tuolla alueella näin hiljaista ilmatilaa. https://www.flightradar24.com/27.88,-17.62/7

Yleensä tuolla lueella pyörii kymmeniä koneita laskukiekalla odottamassa laskuvuoroa, nyt lähinnä paikallista saarten ja mantereen välistä liikennettä joka ei ilmeisesti sekään enää saa lupaa laskuun. Puerto de Carmenilta lähti vielä Barcelonan kone, CNF002K on tulossa juuri laskuun, mutta saaneekohan lupaa. Ei saanut koska jatkaa yli 20 000 jalassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän kenttiä siellä on suljettu? Teneriffalla on kaksi kenttää ja Gran Kanarialla yksi. Toimittaja voisi kirjoittaa tarkemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan täällä Gran Canarialla todella sakea ilma tällä hetkellä. Näkyvyys on jotain muutama sata metriä mutta tuulta ei kyllä vielä myrskyksi voi sanoa. Lämpöä noin 27 astetta. Ei mitään hätää, kaikki muut paitsi lentoliikenne toimii normaalisti. Tällä ihan normaalia että calimaa on ilmassa ajoittain, nyt vain on vähän voimakkaampi kuin tavallisesti. On jo selkenemään päin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7.4.
Britannian koronavauhti kiihtyy, lähes 800 kuoli vuorokaudessa – tuoreen tutkimuksen maassa voi kuolla jopa 66 000 ihmistä pandemian ensimmäisessä aallossa
7.4.
Muuttolinnut saapuivat Rommakonselälle Lukijalta
7.4.
Suomalaiset luottavat televisioon ja sanomalehtiin koronauutisissa – sanomalehtien suosio vahvaa etenkin nuorten aikuisten keskuudessa
7.4.
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
7.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pienet asiat pitävät yllä kodin siisteyttä – hommia kannattaa jakaa eri päiville
7.4.
Eurooppaa kiertävä kilpaesteratsastaja Mirella Lesonen-Hakola on kaaoksen hallinnasta nauttiva ison perheen äiti – "Karanteeni ei meillä juuri vaikuttanut, koska normaalistikin ehditään hädin tuskin käydä kaupassa" Tilaajille
7.4.
Suomen hoivakodeissa tapahtunut jo ainakin 20 koronakuolemaa – yhdessä yksikössä kahdeksan virukseen menehtynyttä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image