Ulkomaat

Hongkongissa osoitetaan tällä viikolla mieltä lounasaikaan – osa mainosväestä jäi pois töistä ja suunnittelee de­mok­ra­tia­liik­keen mainoksia

Keltaisesta on tullut mielenosoittajien väri Hongkongissa. Monet demokratialiikettä tulevat mainostoimistotyöntekijät suunnittelevat liikkeelle materiaalia vapaa-ajallaan. KUVA: JEROME FAVRE
Ulkomaat 2.12.2019 13:57
Daniel Wallenius, Reuters

Sadat hongkongilaiset toimistotyöntekijät aloittivat maanantaina uusien mielenosoitusten sarjan.

Työntekijät marssivat lounasaikaan kahdeksi tunniksi ulos työpaikoiltaan osoittamaan mieltään reilun viikon takaiset aluevaalit voittaneen demokratialiikkeen puolesta.

Maanantain protesti kesti kaksi tuntia, minkä jälkeen osa mielenosoittajista palasi työpaikoilleen. Osa puolestaan ilmoitti olevansa koko viikon lakossa.

Protestien järjestäjät ovat pyytäneet lounaslakkojen jatkamista koko viikon. Maanantain mielenosoituksien kohderyhmänä olivat mainostoimistotyöntekijät, joiden toivotaan tuovan näkyvyyttä liikkeelle.

Uutistoimisto Reutersin haastattelema 24-vuotias Fred kertoi, että hän on kollegoidensa kanssa tehnyt vapaa-ajallaan materiaalia demokratialiikkeelle.

– Mainosnäkökulmasta voimme auttaa edistämään brändejä, jotka puhuvat Hongkongin puolesta, hän sanoi.

Toinen mielenosoittaja, 28-vuotias Ryan sanoi, että mainostoimisto, jossa hän työskentelee, sulki ovensa koko viikoksi tukeakseen mielenosoittajia. Yritys myös toivoo, että muut toimisivat samoin.

– Yritämme olla ensimmäinen toimiala, joka nousee esiin ja lopettaa työt viideksi päiväksi. Lopetamme työt vain yrityksille, mutta mainososaaminen jatkaa demokratialiikkeen mainostamista julisteita ja esitteitä suunnitellen, hän sanoo.

Sunnuntaina pidätettiin 58 mielenosoittajaa

Poliisi antoi mielenosoittajien marssia rauhassa maanantaina toisin kuin viikonloppuna. Sunnuntaina viranomaiset käyttivät kyynelkaasua tuhansien ihmisten mielenosoittajajoukon hajottamiseen. Mielenosoittajien kulkue marssi myös Yhdysvaltojen Hongkongin konsulaatin eteen kiittämään Yhdysvaltojen tuesta.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump allekirjoitti viime viikolla lait, jotka estävät voimankäyttövälineiden viemistä Hongkongiin ja johtavat siihen, että Hongkongin erityisasemaa Yhdysvaltojen kauppakumppanin arvioidaan vuosittain.

Osa sunnuntaina mieltä osoittaneista huusi myös vallankumousta ja Hongkongin vapauttamista vaativia iskulauseita.

Viikonlopun aikana pidätettiin 58 ihmistä, jotka poliisin mukaan heittivät heitä kivillä ja lasipulloilla sekä kieltäytyivät noudattamasta ohjeita. Yhteensä kesäkuussa alkaneiden mielenosoitusten aikana on pidätetty jo lähes 6 000 ihmistä.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

105
Antti Rinne nousemassa hallitustunnustelijaksi – "Ensin on epäluottamusta pääministeri-Rinnettä kohtaan, mutta ei hallitustunnistelija-Rinnettä kohtaan, onhan tämä erikoista"
70
Iin kunta voitti ison eurooppalaisen kilpailun ilmastohankkeellaan – "Koska Ii pystyy tähän, siihen pystyy koko Eurooppa", sanoi Micropoliksen Leena Vuotovesi
61
Teollisuusliitto aloittaa laajat lakot – Pohjois-Suomessa lakkoillaan muun muassa Nokialla, SSAB:lla ja isoilla kaivoksilla
25
Keskustan sisäinen WhatsApp-ryhmä suljettiin vuotojen takia jo lauantaina – Ryhmäjohtaja Kurvinen: "Tällainen toiminta vie luottamusta, pidän sitä suorastaan törkeänä"
21
HS: Teollisuutta uhkaavien lakkojen vuoksi Fermionin lääketehtaalla Oulussa aloitettu alasajo – muun muassa syöpälääkkeen valmistus keskeytyy
20
Lännen Median kysely: Sanna Marin sdp:n puoluevaltuutettujen kärkiehdokas pääministeriksi – joka kolmas valtuutettu ei osaa tai halua nimetä suosikkiaan
14
Pääministerin valinta etenee: Sdp:n puoluehallitus kokoontuu ja valitsee hallitustunnustelijan – Miten ja milloin Suomi saa uuden pääministerin?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

328 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Puolison puute voi tappaa miehen!

Eihän se uutinen noin ollut. Yksinäisyyteen mies ottaa viinaa ja sairastuu haimatulehdukseen ja sitten poks. Lue huomise... Lue lisää...
no,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

5.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image