Ulkomaat

Hollanti kielsi Turkin ul­ko­mi­nis­te­riä laskeutumasta maahan - maiden välillä ilmiriita ministerin kam­pan­join­nis­ta

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan syytti Hollantia fasismista. KUVA: ANATOLY MALTSEV / EPA
Ulkomaat 11.3.2017 14:17
STT-AFP

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoo vastaavansa Hollannin kampanjointikieltoon samalla mitalla. Hollannin hallitus eväsi tänään Turkin ulkoministeriltä laskeutumisluvan maahan.

– Kieltäkää ulkoministeriämme lentämästä niin paljon kuin haluatte, mutta katsotaan tästä eteenpäin, kuinka teidän lentonne laskeutuvat Turkkiin, Erdogan sanoi Istanbulissa.

Lisäksi Erdogan syytti Hollantia fasismista ja sanoi, että maan toiminta muistuttaa natseista. Hän on aiemmin kohdentanut samanlaisia syytöksiä Saksaa kohtaan, kun turkkilaisministerien kampanjatilaisuuksia on peruttu.

Ulkoministeri Mevlüt Cavusoglun oli tarkoitus matkustaa tänään Rotterdamiin pitämään kampanjatilaisuutta, jossa hän aikoi kampanjoida Erdoganin valtaoikeuksien laajentamisen puolesta. Turkissa järjestetään asiasta kansanäänestys huhtikuussa.

Aiemmin tänään Turkin CNN:n televisiohaastattelussa Cavusoglu ehti jo uhata Hollantia pakotteilla, jos vierailu estetään.

Hollannin hallituksen mukaan ulkoministerin laskeutumislupa evättiin juuri uhkailujen vuoksi.

– Turkin viranomaiset ovat julkisesti uhkailleet pakotteilla. Sen vuoksi on mahdotonta saavuttaa perusteltu ratkaisu, hallitus toteaa tiedotteessaan.

Hollannin ulkoministeri Bert Koenders sanoi torstaina, ettei Hollanti aio millään tavalla osallistua Cavusoglun kampanjavierailuun. Rotterdamin pormestari Ahmed Aboutaleb oli ilmoittanut jo sitä ennen, että kampanjatilaisuus perutaan. Rotterdamissa asuu huomattavan kokoinen turkkilaisyhteisö.

Kampanjointia vastustettu

Turkkilaispoliitikkojen kampanjavierailuja on vastustettu myös muissa Keski-Euroopan maissa. Esimerkiksi Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä eri paikkakunnat ovat peruneet Turkin kampanjatilaisuuksia.

Keski-Euroopassa asuu paljon turkkilaisia, joilla on äänioikeus huhtikuun kansanäänestyksessä. Turkkilaisministerit yrittävät houkutella äänestäjiä kannattamaan Erdoganin valtaoikeuksien laajentamista.

Asiantuntijat ovat kuitenkin esittäneet huolensa, että presidentin valtaoikeuksien laajentaminen tietäisi takapakkia Turkin demokratialle ja heikentäisi maan parlamentin asemaa merkittävästi.

Presidentin valtaoikeuksien laajentaminen johtaisi muun muassa pääministerin pestin lakkauttamiseen.

MAINOS

Kommentoi

Tuon miehen suulla en menisi sanallakaan puhumaan fasismista. Kieltäkööt vaan hollantilaisten lentokoneiden laskeutuminen Turkkiin, ei ole ollenkaan meiltä taikka hollantilaisilta pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, että edes jostain maasta löytyy selkärankaa olla nöyristelemättä diktaattoreja ja ihmisarvon polkijoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

5.12.
Tuira kutsuu nyt jouluihmisiä - yhteisöllinen Titta på Tuira goes Christmas kokoaa väkeä ylilääkärin talolle lauantaina
5.12.
Hurmos lisäsi tappioputkessa rämpivän Ettan murheita – oululaisille jo viides peräkkäinen häviö
5.12.
Kymmenen pelaajan poissaolosta kärsinyt Kärpät kaatoi KooKoon kymmenessä minuutissa – Pyörälä: ”Väitän meidän pelanneen paremmin monessa aiemmassa pelissä” Tilaajille
5.12.
Ulkoministeri Haavisto vastasi ulkoministeriön ammattijärjestön kysymyksiin – Työntekijät ihmettelivät, pitääkö heidän hankkia tiedot työpaikan asioista mediasta
5.12.
Ottelukooste: Kärpät voitti KooKoon Raksilan kotihallissa 6-3
5.12.
Kuvagalleria: Kärpät päihitti KooKoon 6-3 Raksilan kotihallissa
5.12.
Edustajainhuone laatii virkasyytteen Trumpia vastaan – Virkasyytteen nostamisesta saatetaan äänestää vielä ennen vuodenvaihdetta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

348 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ylen gallup: Perussuomalaiset 24,3%

Katso vain Ruotsiin ja mieti sitten, että mikä asia on tärkeää. Lue lisää...
Haluatko kuolla kadu...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

6.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image