Ulkomaat

Hiekkamyrskyn sulkemat Kanarian saarten lentokentät avautuivat – "Jos on nähnyt kuvia paikan päältä, voi nähdä, että hiekkaa on kaikkialla"

Kuvaa lauantailta Las Palmasista. KUVA: ELVIRA URQUIJO A. / EPA
Ulkomaat 23.2.2020 15:32 | Päivitetty 23.2.2020 15:55
STT

Kanarian saarten lentoliikenne on aloittanut paluun kohti normaalia. Lauantaisen hiekkamyrskyn vuoksi suljetut Gran Kanarian ja Teneriffan kentät ovat jälleen toiminnassa.

Espanjan lentokenttiä operoiva Aena peruutti lauantaina kaiken Gran Kanarialle tulevan ja sieltä lähtevän lentoliikenteen. Teneriffalla peruttiin lähtevät lennot. Vaikutuksia oli yhteensä noin 280 lentoon, jotka joka peruttiin tai joiden reittiä muutettiin.

Saharasta puski lauantaina Kanariansaarille hiekkaa, joka haittasi pahoin näkyvyyttä.

STT:n Teneriffan-lentoasemalta tavoittama suomalaismatkailija kertoi, että tuuli oli tänään iltapäivälläkin yhä niin kova ja ilmassa niin paljon hiekkaa, että ulkona ei liikkunut juuri ketään. Myös taksia lentokentälle oli hyvin vaikea saada. Itse lentoasemalla meno näytti varsin tavanomaiselta.

Esimerkiksi Norwegianin lentoja peruttiin hiekkamyrään vuoksi.

–  Nämä koneet ovat tietysti seisseet ulkona hiekkamyrskyssä. Jos on nähnyt kuvia paikan päältä, voi nähdä, että hiekkaa on kaikkialla, Norwegianin lehdistövastaava Andreas Hjornholm kertoi STT:lle.

Hjornholmin mukaan koneille on päätetty turvallisuuden vuoksi tehdä tekninen tarkastus, jossa varmistetaan, ettei hiekka ole vahingoittanut niitä.

–  Kun tämä tarkastukset on tehty ja koneille on annettu lentolupa, lähdemme Kanariansaarilta matkustajien kanssa ja palautamme heidät Pohjoismaihin, hän jatkaa.

Illalla tuntui ilmassa hiekkaa

Lounais-Teneriffalla lomailleen Anne Arkon piti lentää perheineen takaisin Suomeen lauantaina Norwegianin lennolla, jonka oli määrä lähteä hieman ennen puoltayötä paikallista aikaa. Perhe on matkatoimisto TUI:n järjestämällä matkalla.

–  Olimme juuri nousseet taksista Teneriffan eteläisellä lentokentällä, kun puhelimeen tuli ilmoitus lennon peruuntumisesta. Lentokentän taululla peruutuksista ei ollut edes silloin tietoa, Arkko kertoi STT:lle sähköpostitse.

Hiekkamyräkkä ei Arkon mukaan näkynyt Lounais-Teneriffalla mitenkään ennen iltaa. Vasta kun perhe saapui kentälle iltayhdeksän aikoihin, tuntui ilmassa jo hieman hiekkaa.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Teillä on vanhaa tietoa. Kenttä suljettiin uudestaan jo pari tuntia sitten. Seuratkaa Aenan Twitteriä niin pysytte ajantasalla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7.4.
Britannian koronavauhti kiihtyy, lähes 800 kuoli vuorokaudessa – tuoreen tutkimuksen maassa voi kuolla jopa 66 000 ihmistä pandemian ensimmäisessä aallossa
7.4.
Muuttolinnut saapuivat Rommakonselälle Lukijalta
7.4.
Suomalaiset luottavat televisioon ja sanomalehtiin koronauutisissa – sanomalehtien suosio vahvaa etenkin nuorten aikuisten keskuudessa
7.4.
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
7.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pienet asiat pitävät yllä kodin siisteyttä – hommia kannattaa jakaa eri päiville
7.4.
Eurooppaa kiertävä kilpaesteratsastaja Mirella Lesonen-Hakola on kaaoksen hallinnasta nauttiva ison perheen äiti – "Karanteeni ei meillä juuri vaikuttanut, koska normaalistikin ehditään hädin tuskin käydä kaupassa" Tilaajille
7.4.
Suomen hoivakodeissa tapahtunut jo ainakin 20 koronakuolemaa – yhdessä yksikössä kahdeksan virukseen menehtynyttä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image