Ulkomaat

Hakaneulasta tuli Trumpin vastaisen protestin symboli

Mielenosoittaja jakoi hakaneuloja New Yorkissa perjantaina. KUVA: Erik Mcgregor / ZUMA Wire
Ulkomaat 12.11.2016 20:20 | Päivitetty 12.11.2016 21:46
STT

Donald Trumpia vastustavat amerikkalaiset ovat alkaneet ripustaa hakaneuloja rinnuksiinsa protestinsa symbolina.

He haluavat osoittaa tukeaan niitä kohtaan, jotka saattavat tuntea olonsa uhatuksi Trumpin räikeiden lausuntojen vuoksi.

Ilmiö levisi sosiaalisessa mediassa tiistaisten presidentinvaalien jälkeen. Hakaneulakuvia itsestään latasivat niin julkkikset kuin tavalliset ihmiset.

Trump on sanonut muun muassa karkottavansa laittomasti tulleet siirtolaiset ja kieltävänsä muslimeita saapumasta maahan. Hän on kutsunut meksikolaisia raiskaajiksi ja huumekauppiaiksi.

Hakaneulasta tuli aikaisemmin tänä vuonna solidaarisuuden symboli Britanniassa, jossa viharikokset maahanmuuttajia ja vähemmistöjä vastaan lisääntyivät brexit-äänestyksen jälkeen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

Jotkut vain ovat huonoja häviäjiä, varsinkin kun oman voiton piti olla selviö. So what, karavaani kulkee ja...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaleva kertoi vaalien jälkeen "shokkiin" joutuneista pohjoisen kansanedustajista. Yle:n keskusteluohjelmissa paasataan naamat kurtussa väärin menneistä vaaleista. Jokaisesta mielenosoituksesta uutisoidaan korkein kirjaimin. Nyt tämä hakaneulavouhotus. Ottaako vaalitulos todella noin kovasti joidenkin pattiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Trumpilla olisi ollut enemmän ääniä kasassa siinä vaiheessa, kun Hillary olisi saavuttanut tarvittavan määrän valitsijamiehiä, ja hänet olisi julistettu voittajaksi, Trumpisteilla olisi täällä varmaan kovin erilaisia kommentteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa puolestaan käytössä dhondtin suhteellinen vaalilaskutapa JA alueelliset eduskuntapaikat. Viime vaaleissa eduskunnasta isoimmalla äänimäärällä pudonnut sai yli 20 kertaa enemmän ääniä kuin vähimmällä äänimäärällä eduskuntaan päässyt.

Jos tuo on mielestäsi oikein, niin mikse USAn tapa olisi oikein? Suomeksi: jos Kalifornian väkiluku kasvaisi samalla tavalla seuraavat 50 vuotta, pitäisikö heidän melkeinpä yksinään saada ratkaista USAn presidentinvaalit, siis suoralla vaalitavalla jossa jokainen ääni laskettaisiin valtakunnallisesti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa sitä demokratiaa alkais levitä pikkuhiljaa tänne Suomeenki? Ja ihan ns. "aikuisen oikeasti".
Liirumlaarumia sitä näilläkin palstoilla on viimevuosina näkynyt aivan riittävästi, mutta että
puhuttais ihan asiaakin, olis jo jotain. Suomikin otti ns. "maahanmuuttajia" noin 50.000 henkeä
ihan "tuosta vain"!!!! Miljoonia olis tulossa vieläkin, mikä vei päättäjiltä uskalluksen ottaa lisää???
Jenkkien uusi pressa puhuu edes asiaa, pitkään aikaan Amerikassakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

50 000? Viime vuonna Suomeen tuli 32000 turvapaikanhakijaa. "Maahanmuuttkriitikoidenkin" kannattaisi malttaa pysyä tosiasioissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sillä ei ole mitään väliä kuka voittaa vaalit, koska kaikki hävinnyttä osapuolta kannattaneet ihmiset lamaantuvat ja tekevät kaikkensa tulevien asioiden vesittämiseksi. Jos puolet yhteiskunnan ihmisistä käyttää kaikki voimavaransa estääkseen sen mitä toinen puoli tekee, niin silloin kehitys pysähtyy.

Nykyinen demokratia on kuin magneetin kaksi puolta. Ne joko hylkivät tai kumoavat toisensa, mutta yhteenlaskettu lopputulos on aina puhdas nolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Medialla rankkaa kun pitää haukkua oikealle ja vasemalle sekä samalla mielistellä saksan johtajaa jota kansa vihaa:D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menee noin vuosi tai korkeintaan kaksi vuotta ja suurin osa näistäkin protestoijista tulee tunnustamaan Trumpin koko Yhdysvaltain historian parhaimmaksi presidentiksi. Kaikilla on töitä, verot ovat alhaalla, rikollisuus matalana, kannabiksen kieltolaki poistettu, terrorismi ei enää vaivaa, ei sotaa Lähi-Idässä. Tämän lisäksi tulemme kuulemaan monia jopa kipeitäkin totuuksia niistä rikoksista joita Bush-Clinton-Obama klaanit sotineen ovat harjoittaneet. Kipeistä totuuksista huolimatta kansa tulee kiittämään Trumpia kun lopultakin joku ketoo heille totuuden ja järjestää asiat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nythän Amerikan kansa näyttää sivistyksensä oikein viimeisen päälle. Maa jokan on viemässä demokratiaa pommein joka puolelle maapalloa, ei itse hyväksy demokraattisesti valittua presidenttiä. Mitä pitäisi ajatella tuollaisesta maasta ja sen kansasta. Sotia he kyllä osaavat ja aloittaa aina vain uusia sotia. Kannattaako suomalaisten päättäjien hattu kourassa pokkuroida ja ottaa vastaan kakenlainen jenkkitrollaus mitä tuollaisesta takapajulasta tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä näitä venäläistrolleja riittää... Jenkkitrollaus ;) vastapainoa selvästi omalle ajatusmaailmalle ja tekemiselle. Kyllä varmasti saa vastustaa demokraattisesti valittua presidenttiä, sehän se idea juuri on. Ei ole demokratiaa puhua toista ja tehdä aivan päinvastoin, niin kuin Trump jo tekee. Sitä saa vastustaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

juuri näin usan demokraatit aivan ulkona nämä eivät hyväksy vaalien tulosta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisoikaa myös miten suomessa protestoidaan hallitsematonta maahan muuttoa vastaan. Annetaan Usan:n olla , siellä varmasti riittää ihmisiä olemaan eri mieltä asiassa kuin asiassa. Ei näkynyt kirjoituksia miten protestoitiin Obamaa vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo. Lopettakaa jo siellä Kalessa tämä hölmöily. Trumpin voitto on järkevä ja oikeutettu. Ei siinä tämmöset nuppineulat paljon paina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen iloinen, että Trump voitti. En niinkään siksi, että kannattaisin Trumpia, mutta saavatpahan nämä "solidaariset vastustajat" pienen näpäytyksen. Niin on tekopyhää sakkia. Eivät hyväksy vaalitulosta ja mellakoivat, sytyttävät tulipaloja ja vandalisoivat liikennettä, vaikka näinhän piti vain Trumpia kannattavan roskasakin toimia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Karkottaakohan Trump vaimonsakin? :) Siirtolaissuvun ensimmäisen polven amerikkalaisena on näköjään hyvä möykätä... Trumpin isähän tuli siirtolaisena saksasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko vaimo laittomasti ilman papereita maassa? On se kamalaa, jos laittomasti maahan tulleita palautetaan niinkin kauheaan maahan kuin Meksikoon. Onko laittomasti rajan yli pääseminen jonkinlainen ansio, jonka perusteella on kansalaisuus myönnettävä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laittomasti tulleista on pelkästään kyse, ettäs silleen :)
Khillary jatkaa kampanjaansa hakaneulojen voimalla ja paljastaa rasistiset kannattajansa.
Kyllä se oikeus ja kohtuus vielä selvenee teillekkin kunhan Donald astuu virkaansa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska Trump on luvannut karkoittaa maassa laillisesti olevat? Hiukan rotia tuohon valehteluun vaikka se Clintonien tapa onkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

17:40
Kone vetäytyy neuvotteluista saksalaisen Thyssenkruppin hissiliiketoiminnan ostosta – Kauppa olisi toteutuessaan ollut Suomen taloushistorian suurin
17:04
Koulukiusatusta tytöstä kasvoi tatuoitu Miss Rovaniemi – nyt hän örisee metallibändissä ja järjestää Ouluun vaihtoehtokulttuurien messut Tilaajille
16:36
"On vaikea tarkkaan arvioida, millainen vaikutus huumausaineilla on tavallisen raahelaisen turvallisuuteen" – Poliisi valvoi tehostetusti huumeita Raahessa, tuloksena 17 rikosilmoitusta
16:27
Korkeasaaren nuori Topias-norppa menehtyi yllättäen – heinän mukana syöty hiekka aiheutti suolitukoksen
16:08
Kaleva oikaisee
15:59
Bittiumille Puolustusvoimille toimitettaviin radioihin liittyvä 1,6 miljoonan euron jatkotilaus
15:55
Pohjois-Pohjanmaan museon suosikkinäyttelyt kiinni rakennusteknisistä syistä – Koiramäki ei siirtyisi muualle ongelmitta, museolehtori paljastaa
40
Päästöjen vähentämiseksi tehtävissä vapaaehtoisesti paljonkin – kauppaan voi joskus kävellä ja julkisia kulkuneuvoja tulee suosia Lukijalta
36
Vähälumisen ja vetisen talven olosuhteet osoittautuivat liian vaikeiksi, perinteikäs Tervahiihto peruttiin
23
Oululainen varavaltuutettu Kati Jurkko siirtyy SDP:stä kokoomukseen
21
Pudasjärvi vetoaa päättäjiin – 110-paikkaisen vastaanottokeskuksen lopetus veisi työpaikkoja ja vaikuttaisi palvelujen kysyntään
16
Oulun seudulla varoitetaan kovasta tuulesta, huonosta ajokelistä ja liukkaista kevyen liikenteen väylistä – tuulenpuuskat voivat puhaltaa myrskylukemissa
15
Myrsky on tehnyt tuhojaan: Laajat sähkökatkot tulivat nyt pohjoiseenkin – ajokeli on paikoin erittäin huono
12
Merivesi voi nousta rajusti Perämerellä, merivartiosto varoittaa: "Näin kovat ennustukset ovat todella harvinaisia"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

256 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

Samasta syystä, kuin Natsejakin. He vetoavat ihmisten vietteihin ja syrjäyttävät moraalin. Silloin pintaan nousee ahneus... Lue lisää...
PSYKOPAATTIEN DIKTAT...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image