Ulkomaat

Greenpeacen aktivistit nousivat öl­jyn­po­raus­lau­tal­le Norjassa

Ulkomaat 24.3.2014 10:59
STT

Greenpeacen aktivistit nousivat ExxonMobilin öljynporauslautalle Norjan Ölenissä maanantaina, järjestö tiedotti. Mukana oli viisi suomalaista.

Aktivistit halusivat toiminnallaan vastustaa yhtiön suunnitelmia porata Venäjän Arktisella alueella.

Greenpeace Nordicin ohjelmajohtajan Sini Harkin mukaan porauslautalle nousu sujui ilmeisesti rauhallisesti. Hänen mukaansa aktivistien oli tarkoitus poistua huollossa olevalta lautalta maanantain aikana.

Maanantaina tuli kuluneeksi 25 vuotta maailman suurimmasta öljykatastrofista. Vuonna 1989 öljytankkeri Exxon Valdez ajoi karille Alaskassa, minkä vuoksi kymmeniä miljoonia litroja öljyä valui mereen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mistä näitä yhteiskunnan siivellä eläjiä piisaa rähinöimään oikeaa työtä tekevien kiusaksi.
Pitäisikö antaa kunnon rapsut, eikä vain muodollisia toruja tällaisesta toiminnasta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tule olemaan mitään vaikutusta ja jos nämä aktivistit eivät olisi täysin irtaantuneita todellisuudesta, niin he saattaisivat sen itsekin tajuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa varmaan hakevat öljyä.Kannatas kaasuttaane eivät ole vesiin tyytyväisiä.Kannabisniksen kasvattajia-

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkennus viimeiseen kappaleeseen. Exxon Valdezin vuoto ei ole litramäärissä suurin vaan jossain 10-20 välillä.(wikipedian mukaan 16). Ympäristölle aiheutuneissa tuhoissa mitattuna sitä tosin pidetään yhtenä pahimmista ellei pahimpana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

näitäkin terroristeja ..eipä niitä näy kanadassa eikä usan liuske öljykentillä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä näille"Sinii-vihreille pitäisi riittää EU toiminta-alueeksi ja ulkopuolisten tulisi asettaa heille jotain pakotteita ja rajoittaa heidän toimintaansa kaikin käytettävissä olevin keinoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eivät varmasti saa yhtä hyvää ilmaista täysihoitoa kuin venäläiset antoivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Norjalaisissa vankiloissa on ilmeisesti tarjolla vegaanisapuskaa, toisin kuin venäjällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö näihin saada mitään järjestystä. Kukahan heidän toimintansa todella rahoittaa? Putin??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikealla asiallahan aktivistit ovat, turha siitä on vängätä, maailma pitäisi saada saasteista vapaaksi jos aijotaan elää tällä maapallolla ja meidän jälkeemme tulevat. Miksi ihminen on niin itsekäs, eikä näe rahavuoren takaa sitä nurjaa puolta, siellä ei ole elämää enää, vain se rahaläjä on vielä rajana kunnes se homehtuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis mitä, poraako Norjalaiset öljyä? Siinäpä tämän jutun uutinen.
Menihän Greenpeace paikanpäälle käyttämättä mitään polttoainetta joka on jalostettu öljystä. Kai ne soutivat paikalle, kuten oikea luonnonystävä tekee. Vai onko kyse vain siitä mitä muut ei saa tehdä, mutta valitut saavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teon sankarillisuutta lisää vielä se, että sankarimme tosiaankin saapuivat kohteeseen purjehtien ja vähän airoilla avustaen. Oikea luonnonsuojelija ei käytä muita moottoreita, kuin tuulimyllysähköllä toimivia sähkömoottoreita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veneen valmistuksessa ei tietenkään ole tarvittu sähköä. Laudat on veistetty käsin. Työkalut on itse tehty metsästä kerätystä malmista, mikä on ilman ulkopuolista energiaa (hiiltä) jalostettu teräkseksi. Vaatteet on varmaankin olleet aitoa lampaanvillaa. Puhelimia tai muuta elektroniikka ei missään nimessä ole käytetty. Köydet ovat olleet hamppua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image