Ulkomaat

Greenpeace: Sini Saarela palaa Suomeen perjantaina

Ulkomaat 25.12.2013 23:14 | Päivitetty 26.12.2013 19:09
STT,

Suomalainen Greenpeace-aktivisti Sini Saarela palaa perjantaina kotiin Venäjältä. Saarelalle ja usealle muulle aktivistille on myönnetty Pietarissa viisumi Venäjältä poistumista varten, ja he ovat vapaita lähtemään maasta.

Ympäristöjärjestö odottaa, että kaikki aktivistit saavat viisumit viimeistään huomenna. Greenpeacen mukaan aktivistit palaavat kotiin lähipäivinä. Heidän joukossaan on yli 20 maan kansalaisia.

Saarela ei halua antaa asiasta lausuntoja ennen paluutaan Suomeen.

Venäjä lopetti eilen rikostutkinnan kaikkia ryhmän jäseniä vastaan viime viikolla hyväksytyn armahduslain nojalla. Sen jälkeen heille haettiin maastapoistumisviisumeita.

Aktivistit pidätettiin syyskuussa, kun he vastustivat arktista öljynporausta Petshoranmerellä. Kolmenkymmenen hengen joukko vietiin aluksi Murmanskiin, mutta siirrettiin myöhemmin Pietariin.

Aluksi aktivisteja syytettiin merirosvouksesta, mutta sittemmin syytteet muutettiin koskemaan huliganismia. Marraskuun puolivälin jälkeen aktivisteja alettiin vapauttaa takuita vastaan. Sen jälkeen he ovat asuneet pietarilaisessa hotellissa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (73)

Taitaapi Sinillä vielä muutamapäivä vierähtää ennen Suomeen saapumista,tottakai hän ideologiaansa noudattaen taivaltaa matkan polkupyörällä,vaikka kyllähän tuo hotelliin majottumin kertoo tytön vakaamuksesta jotain?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuraavaksi sitten vihreiden listoille eduskuntavaaliehdokkaaksi ja 10 000 äänellä läpi että heilahtaa. Tyhmää on Suomen kansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäpäs se kotiin tulee, sen työmaahan on paremminkin Venäjällä, voisivat vaikka mennä tukkimaan niitä vuotavia öljyputkia, kun kerran maassa ovat, tekisivät jotain hyödyllistäkin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veli venäläinen tekee nyt ja tulevaisuudessa tasan niin kuin itseä sattuu huvittamaan. Ympäristön tärveleminen Venjällä ei lopu vaikka Saarela kumppaneineen kahlitsisi itsensä lopuksi ikäänsä johonkin öljynporauslauttaan. Tuolla tempulla Greenpeace sai rahoittajansa, eli hyödylliset idiootit, vakuuttuneeksi rahoituksen tarpeesta. Lahjoituksia satelee ja Greenpeacen aktivismibisnes kukoistaa. Homma on kaukana pyyteettömästä toiminnasta vaan raha ohjaa tuotakin touhua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäs sitä touhua muukaan ohjaa kuin raha? Ajattelitko muuten että ne ihan ilman rahaa tuonne lautalle olisi edes hyökkineet nämä viherpiipat? No haloo..melkoset vermeet oli jotka maksoi vähintään 10 000 € pelkästään varusteet plus siihen kumivene merikelpoinen...
Ei halpaa leikkiä sekään pelastaa maailmaa.
Ajattelitko muuten sitä että venäjällä on nopeasti laittaa 750 000 miestä rajalle tai minne haluaa ja 250 000 sisäministeriön miestä lisää laittamaan loputkin paikat kuntoon jos tarve vaatii? Että en minä kehtaisi kovin räksyttää venäjän suuntaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se aika naivia kirjoittaa, ettei muka Sini Saarela olisi tehnyt rikosta. Voi vain kysyä, että monesko hänen suorittama rikos tämä Venäjällä tehty oli. Uskoisin, että niitä on muitakin. Rikollisten tulisi saada asiallinen rangaistus, jonka tarkoituksena tietenkin on se, että itse tajuaa tehneensä väärin. Vähän pelkään, että Saarelalle ei viesti mennyt perille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos henkilöä ei ole tuomittu, niin itse välttäisin kutsumasta rikolliseksi...jo pelkästään lakien ja hyvien tapojen noudattamisen vuoksi. Onhan se tietysti moraalisesti hyväksyttävää, että jos omantunnon syistä on pakotettu tässä suhteessa voimassa olevia, ihmisten säätämiä lakeja ilmaisunvapaudesta koettelemaan...voisiko tätä kutsua jopa siviilirohkeudeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Uskoisin, että niitä on muitakin"... kerrot enemmän luuloistasi, hyvä Siperia opettaa -nimimerkki. Luulet ja vähän pelkäät, mutta jospa ottaisit selvää, niin ei tarvitsisi leimata ketään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vaikea ymmärtää sitä kaunaa, joka joillakin tuntuu olevan Saarelan toimintaa kohtaan...ovat jostakin syystä ottaneet asian jotenkin henkilökohtaisesti ja pahoittaneet mielensä. Aika epärealistista kuvitella, että suuret öljy-yhtiöt tai Venäjä kaipaisivat tällaisia solidaarisuuden osoituksia pienen valtion pienten kansalaisten taholta...irrationaalisuudessaan menee pikkutyttömäisen fanittamisen tasolle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

rajan molemmilla puolin: toinen pelottelee ja toinen pelkää.
Rohkeat teot aiheuttavat lukijoissakin samoja reaktioita riippuen siitä, kumpaan ryhmään he kuuluvat.
Kommenteista ryhmän hengen näkee, mutta onneksi on naisia kuten Sini olemassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näiden keskenkasvuisten pösilöiden vuoksi suomalaisten on turha haaveilla artisista projekteista. Näin ne työpaikat jäävät tulematta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Venäjä ole ainoa arktinen toimija, ja sitäpaitsi Venäjällä ei ole arktista osaamista, on vain oligrkkien rahat ja valtion ukaasit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kun on saatu nimeä, niin rettelöinti saa aina tiedotusvälineet lääpälleen. Pois luettuna Maaseudun Tulevaisuus (kesk)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa. Varmaankin "kotimaa" on saanut hänellekin "uuden" entistäkin lämpimämmän merkityksen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole ainakaan minun puolesta ole tervetullut Suomeen.Tuollaiset "ääliöt" eivät osaa edes hävetä! Toivottavasti Suomen oikeuslaitos antaa vielä tuomionsa naapurimaan rajan loukkaamisesta ym.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtaosa suomalaisista on ylpeitä Sinin rohkeasta kannanotosta, joten tervetuloa takaisin Suomeen! Olet sankari ja tiennäyttäjä Venäjän öykkäröinnistä huolimatta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sini Saarela sai vastikään sakot tunkeutumisesta luvatta ydinvoimalaan - julkisrauhan häiritseminen tai jotain vastaavaa. Tuomio tuli hovioikeudesta. On siis syyllistynyt rikokseen Suomessakin saati sitten Venäjällä toisin kuin tällä sivustolla joissakin kommenteissa väitetään. Siis on kriminaali.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (73)

Uutisvirta

13:36
Pärmäkoski onnistui kiertueen päätöskilpailussa, nousi seitsemänneksi
13:28
Norwegianin koneita Kanarian hiekkamyrskyn silmässä – koneet pitää tarkastaa ennen kuin niillä voi lentää
12:57
Henkilöauto ajautui ulos tieltä Siikalatvalla, ajokeli voi olla huono
11:35
Sairaalaklovneilla on sairaalassa tärkeä tehtävä tuoda päiviin leikkiä ja hassuttelua –  mutta pitääkö klovnin olla aina iloinen?
11:00
Italian liigan pelejä siirretään koronaviruksen pelossa - Milanon ja Venetsian matkailu vaarassa: "Tämä ei ole Italian Wuhan", sanoo matkailujohtaja
10:51
Käsittämätön tapaus NHL:ssä: Carolinan maalille nousi kesken pelin jääkoneen kuljettaja, joka torjui sensaatiomaisen voiton – Sebastian Ahon pisteputki jatkuu yhä
10:50
42-vuotias Dave Ayres torjui voiton Torontosta, ilman minkäänlaista ammattilaitaustaa
72
Loppuko hiihto ilmastonmuutokseen? Professori: "Eteläisen Suomen koululaisille luminen talviloma on muisto vain"
29
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
24
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
22
Koulumaailmassa lastensuojeluilmoituksen oltava viimeinen toimenpide Lukijalta
15
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
12
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
11
HS: Kaksi lentokenttää suljettiin Kanariansaarilla hiekkamyrskyn vuoksi, myös Suomen-lentoja peruttu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi huono Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Salla lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Ajokeli on aluksi huono Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Salla lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä tai aamulla Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

253 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mikset ole osakkeen omistaja?

Myyntiä tavoittelevalle nyt on tosiaankin hyvä aika myydä. Näin on tosin sanottu jo pian 10 vuotta. Niinä vuosina kun ei... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image