Ulkomaat

Greenpeace-aktivistit tunkeutuivat ydinvoimalaan Ruotsissa

Ulkomaat 5.3.2014 13:30
STT

Ympäristöjärjestö Greenpeacen aktivistit tunkeutuivat keskiviikkona Oskarshamnin ydinvoimalaan Ruotsissa. Voimala sijaitsee Kaakkois-Ruotsissa Itämeren rannikolla.

Poliisi hääti mielenosoittajat alueelta nopeasti. Protesti järjestettiin, jotta ydinvoimalan vanhat reaktorit suljettaisiin. Greenpeacen mukaan voimalassa sijaitsee kaksi reaktoria, jotka kuuluvat Euroopan vanhimpiin.

Ruotsin Greenpeacen johtajan Annika Jacobssonin mukaan tarkoituksena oli myös osoittaa, miten huonosti ydinvoimalan turvajärjestelmät toimivat. Aktivistit pääsivät Jacobssonin mukaan ongelmitta sisälle voimalaan.

– Ulkopuoliseen uhkaan on varauduttu erittäin huonosti, hän sanoi.

Järjestö järjesti mielenosoituksia myös muualla Euroopassa vanhojen ydinvoimaloiden sulkemiseksi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kumma kyllä koskaan ei kukaan ole vallannut greenpeacen toimipaikkoja ja laivoja, mutta nämä terroristit saavat hillua missä ja milloin hyvänsä eikä tule tuomioita. Nyt olisi itäpuolella hommia kerrakseen, mutta ei löydy rohkeutta niin paljon, että kiipeilisi Krimin rannoilla keikkuviin aluksiin. Mistä tälle porukalle on hankittu erikoissuojelu, sitä ei ole kukaan minulle vielä pystynyt kertomaan, poliitikot kaikkein vähiten. Kiva odotella Rosatomin voimalan valmistumista ja sitten nämä terroristit vain toimintaan ja ottamaan uusi voimala haltuun, eiks niin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eipä oo kummonen vartiointi naapurimaan voimaloissa ku sinne noin vain pääsee sisälle luulis vartioinin kiristyvän tän jälkeen..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä juttu, ettei asialla ollut joku terroristiryhmä . Greenpeace osoittaa toiminnallaan kuinka helppoa on päästä sisään ydinvoimala-alueelle ja reaktorirakennuksen sisälle. Jos joukko kaheleita tuntkeutuisi voimala-alueelle aseistettuna ja uhkaisi päästää reaktorin sulamaan jos heille ei makseta miljardin lunaita Bermudalaiselle pankkitilille niin sitten ei enää naurattaisi. Greenpeaceltä tällä kertaa täyden kympin arvoinen suoritus. ( Itä-lapin metsäkiistassa antaisin Greenpeacelle nelosen , saisivat hävetä ja pyytää anteeksi silloista toimintaa .. )

Oskarsham on Ruotsin vanhin ydinreaktori ja yksi Euroopan vanhimmista. Ikääntyvissä ydinvoimaloissa riskit kasvavat. Vanhojen ydinvoimaloiden toimilupien jatkaminen on riskipeliä. Lisäksi Greenpeace sivuilta voi lukea , että Oskarshamnin tehoja ollaan nostamassa. Alihankkijana " teknisesti erittäin haastavassa prosessissa " on onneksi korkeasta ydinteknologiaosaamisesta tunnettu Areva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Greenpeace siirtyi turvallisemmille alueille ja niitä turvallisempia alueita ei taida olla enää montaa jäljellä elikkä Suomen ja Ruotsin ydinvoimalat ja Suomen jäänsärkijät.
Haastatelkaa jotain greenpeacesta eronnutta ja kirjoittakaa juttu siitä. Heitä löytyy kyllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä, ehdottomasti maailman vaarallisinta sakkia. Kehtaavatkin osoitella kilttien yhtiöitten ongelmia. Kaikkihan tietää, että suuryritysten tavoite on yhteinen hyvä ja turvallisuus eikä voitontavoittelu. Ja kyllä ne plutoniumit sun muut öljyt sinne ympäristöön mahtuu, kun jotain kosahtaa. Muuttakoot asukkaat muualle jos ei kelpaa olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Greenpeace on hyvä joukko, näyttävät missä on vaarallisimmat paikat maapallon saastuttajat ja myrkyttäjät. Siellä tulee esille paljon sellaisia asioita oista kansat eivät tietäisi muuten mitään. E tämä maapallo ole vain muutamien ihmisten omistama, tämä on kaikkien ihmisten yhteinen paikka elää ja asua rauhassa. Miten Greenpeacen asioita voi eden ymmärtää huonoiksi, koska he ovat kaikkien asialla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt olisi rohkealle sini saarelalle oikeaa tekemistä.nyt pian turvaamaan maailman rauhaa sevastopoliin venäjän sotalaivaan kiipeämään ja kuvaaja paikalle. Olisi valtiomiesteko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällaiset julkisuustemput halutaan monesti kääntää ikäväväksi julkisuudeksi GP kohtaan, pois itse kohteen saamasta ikävästä julkisuudesta. Nythän on kyse siitä, että näitä suunnitellun toimintaikänsä ylittäneitä ydinvoimaloita jatkolisensseillä alkaa olla tosi paljon ja ikääntymisen myötä onnettomuusriskit kasvavat. Laitoksia saatetaan jopa tarkoituksellisesti ajaa loppuun ylläpitokustannuksista tinkien kun sulkeminen alkaa olla väistämätöntä, kysehän on ennenkaikkea taloudellisesta toiminnasta. Jokainen ydinvoimala tulee ennen pitkää vanhaksi ja tiensä päähän. Todennäköisesti pysäyttäminen hallitusti hyvissä ajoin on halvempaa kuin hallitsematon liian myöhään tapahtuva. Suomalaisten kannattaisi olla eniten huolissaan Rosatomin RBMK reaktoreista Leningradin alueella, siellähän hidastegrafiitti on haurastunut ja turvonnut ,joka voi jumittaa säätösauvat. Kannattaa suhtautua aina varauksella ydinvoimayhtiöiden vakuutteluihin ydinturvallisuuden ensisijaisuudesta, kun vastassa on ison reaktoriyksikön satojen miljoonien tuotot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäpäs tapahtuisi jos vastaavasti joku toinen "aktivistiryhmä" joskus valtaisi Greenpeacen päämajan tai kampanjatoimiston....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös tätä maihari porukkaa saa kuriin!! Ohjattais vaikka vanhusapu työhön,tekisivät jotain hyödyllistä!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Ohjattais vaikka vanhusapu työhön,tekisivät jotain hyödyllistä!!!"

Mihin työhön tuo vanhusapu ohjattaisiin?

Mitä Greenpeaceen ja kyseiseen tempaukseen tulee, niin oikealla ja hyvällä asialla ovat olleet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

124
Iinattiin rakennetaan Liikuntamaa – alueelle tulossa maastopyöräreittejä, fitness-puisto ja kuntoportaat
118
Oulun kaupungintalon mittava remontti alkaa vuodenvaihteessa – rakenteista ja sisäilmasta paljastui laajoja ongelmia
86
EU:lta tylyä postia: Ei rahaa jäsenmaiden kuivuuskriisiin – Ruotsi auttaa viljelijöitään 120 miljoonalla eurolla, MTK toivoo samaa Suomen hallitukselta
80
Kommandopipoinen mies ryösti kaupan Intiössä, pakeni skootterin kyydissä – poliisi pyytää havaintoja
47
Vorojahdin lopputulos: ”Valistuneet kansalaiset vs. rosvot 3-0” – Oulun poliisilaitoksen partio otti kiinni ulkomaalaisporukan
38
AC Oululle uusi suuromistaja
36
Metoo-liikkeen keskushahmo Asia Argento hiljensi syytökset hyväksikäytöstä rahalla – väitetty uhri oli 17-vuotias

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image