Ulkomaat

Göteborgin tois­sa­ke­säi­sis­tä autopaloista tuomio yhdelle – viisi muuta epäiltyä vapautettiin syytteistä

Göteborgissa paloi noin 70 autoa yhden illan ja yön aikana elokuussa 2018. KUVA: ADAM IHSE
Ulkomaat 2.12.2019 15:10
Daniel Wallenius

Göteborgin käräjäoikeus on antanut maanantaina tuomionsa kesällä 2018 kaupungissa tapahtuneista autopaloista. Se tuomitsi yhden 17-vuotiaan epäillyn törkeästä vahingonteosta 130 tunnin nuorisorangaistukseen.

Tuomitun miehen katsottiin syyllistyneen 53 auton paloon, mistä aiheutui 1,9 miljoonan kruunun (180 000 euron) vahingot. Hän joutuu maksamaan reilut 500 000 kruunua (47 500 euroa) vahingonkorvauksia.

Muut viisi syytettyä vapautettiin autopaloja koskevista syytteistä. Tuomiolauselman mukaan syyttäjän todisteet eivät riittäneet. Niihin kuuluivat muun muassa lateksihanskojen ostamista koskeva chat-keskustelu sekä paikallispoliisin tekemä tunnistus epäilyistä.

Sen sijaan useat muista epäillyistä tuomittiin muun muassa aiemmin sattuneista törkeistä pahoinpitelyistä. Epäillyt olivat iältään 16–21-vuotiaita.

DNA-todisteet ratkaisivat

Länsi-Ruotsissa paloi 80–90 autoa yhden illan ja yön aikana elokuussa 2018. Paloja sattui Lysekilissä, Trollhättanissa, Hjälbossa ja Falkenbergissä, mutta ylivoimaisesti suurin palokeskittymä oli Göteborgin Västra Frölunda.

Tuomio tuli juuri Frölundan torin läheisyydessä sattuneista autopaloista.

Tuomittu tekijä oli tekoaikaan 15-vuotias. Hänet todettiin syylliseksi useisiin rikospaikkoihin ja autoihin jääneet verijäljet. Hän itse sanoi joutuneensa pahoinpitelyn uhriksi, minkä vuoksi hänen nenästään vuosi verta, jota osui useisiin autoihin.

Käräjäoikeus ei uskonut selitystä. Sen mukaan tapahtumista kuvatut videot osoittivat, että naamioitunut tekijä kosketti niitä autoja, joista verijälkiä löytyi.

Myös toisen tekijän verta löytyi autopalojen läheisyydessä olevasta polttopullosta. Käräjäoikeuden mukaan syyttäjä ei kuitenkaan onnistunut todistamaan, että juuri se DNA-jälki liittyi itse autopaloihin, joten tämäkin epäilty vapautettiin.

MAINOS

Kommentoi

Yhdelle tuomio?! Ruotsissa on tietojen mukaan sisällissota ja Kaleva uutisoi tästä yhdestä autonpolttotapauksesta? Uutistoimitukset jotka tällä tavalla valikoivat uutisensa, ovat pian työttömiä. Tiedätte kyllä totuuden Ruotsin tilanteesta, mutta sama aivoton arvopohja estää uutisoimasta nykyhetkestä ja totuuspohjaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17:04
Kokoomuksen Orpo esittää, että hallitustunnustelija olisi sdp:n pääministeriehdokas – "On hieman erikoista, että Antti Rinne toimisi tunnustelijana"
16:56
Pohjantiellä tapahtui peräänajo-onnettomuus Kontinkankaan liittymästä pohjoiseen päin
16:52
Perussuomalaiset harkitsee välikysymystä, jos vihreiden Haavisto jatkaa ulkoministerinä uudessa hallituksessa
16:35
Tutkimus Oulun poliisitalon sairastumisryöpyn syistä valmistui: Työtiloissa runsaasti myrkyllisiä bakteereita ja homeita
16:24
Käräjäoikeus piti Päivi Anttikosken kertomusta syrjinnästä uskottavana, mutta katsoi, ettei hän ollut valitsijoiden mielestä tehtävään paras
15:43
Perussuomalaisten kannatus jatkaa nousuaan gallupeissa – professori Jokisipilä: "Voi nousta 30 prosenttiin"
15:31
Punamultakriisi lauennut? – SDP ja keskusta vakuuttavat löytäneensä taas toisensa
109
Antti Rinne nousemassa hallitustunnustelijaksi – "Ensin on epäluottamusta pääministeri-Rinnettä kohtaan, mutta ei hallitustunnistelija-Rinnettä kohtaan, onhan tämä erikoista"
71
Iin kunta voitti ison eurooppalaisen kilpailun ilmastohankkeellaan – "Koska Ii pystyy tähän, siihen pystyy koko Eurooppa", sanoi Micropoliksen Leena Vuotovesi
63
Teollisuusliitto aloittaa laajat lakot – Pohjois-Suomessa lakkoillaan muun muassa Nokialla, SSAB:lla ja isoilla kaivoksilla
25
Keskustan sisäinen WhatsApp-ryhmä suljettiin vuotojen takia jo lauantaina – Ryhmäjohtaja Kurvinen: "Tällainen toiminta vie luottamusta, pidän sitä suorastaan törkeänä"
21
Lännen Median kysely: Sanna Marin sdp:n puoluevaltuutettujen kärkiehdokas pääministeriksi – joka kolmas valtuutettu ei osaa tai halua nimetä suosikkiaan
21
HS: Teollisuutta uhkaavien lakkojen vuoksi Fermionin lääketehtaalla Oulussa aloitettu alasajo – muun muassa syöpälääkkeen valmistus keskeytyy
14
Pääministerin valinta etenee: Sdp:n puoluehallitus kokoontuu ja valitsee hallitustunnustelijan – Miten ja milloin Suomi saa uuden pääministerin?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

330 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Puolison puute voi tappaa miehen!

Eihän se uutinen noin ollut. Yksinäisyyteen mies ottaa viinaa ja sairastuu haimatulehdukseen ja sitten poks. Lue huomise... Lue lisää...
no,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

5.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image