Ulkomaat

Gazassa ainakin 15 kuollut ja 150 haavoittunut ilmaiskussa

Ulkomaat 30.7.2014 18:47
STT

Gazassa ainakin 15 ihmistä on kuollut ja 150 haavoittunut Israelin tekemässä ilmaiskussa, kertoo paikallinen terveysministeriö. Isku tapahtui torilla lähellä Gazan kaupunkia.

Lääkintälähteiden mukaan isku tapahtui vilkkaalla torilla, joka sijaitsee Gazan kaupungin ja Israelin välissä. Isku tuli pian sen jälkeen, kun Israelin armeija oli ilmoittanut neljän tunnin humanitaarisesta tulitauosta. Armeijan mukaan tulitauon ei kuitenkaan ollut määrä koskea alueita, joilla armeijan joukot toimivat parhaillaan.

Varhain aamulla Israel iski Gazan pohjoisosassa sijaitsevaan YK:n kouluun. Iskussa kuoli useita ihmisiä.

YK:n palestiinalaispakolaisjärjestön johtaja tuomitsee iskun jyrkästi.

Järjestön johtajan mukaan koulun sijainti on kerrottu Israelin armeijalle useita kertoja. Järjestön mukaan koulu on tarjonnut suojaa yli 3 000 ihmiselle.

YK on kertonut, että ainakin kolmesta sen koulusta Gazassa on löytynyt raketteja. Uusimmasta löydöstä kerrottiin aamuyöllä Suomen aikaa. YK:n palestiinalaispakolaisjärjestön tiedottaja tuomitsee rakettien kätkemisen, siviilien vaarantamisen ja YK:n puolueettomuuden loukkaamisen.

Israelin panssarivaunun iskussa on lisäksi tänään kuollut lääkintälähteiden mukaan kuusi ihmistä Gazassa. Kolme kuolleista on lapsia.

YK:n mukaan Israelin yli kolme viikkoa kestäneissä iskuissa on kuollut yli 1 200 palestiinalaista. Lisäksi yli 7 000 on loukkaantunut.

Valtaosa kuolleista on siviilejä. Ihmisoikeusjärjestöt ilmaisivat eilen kasvavan huolensa lapsiuhrien määrästä. YK:n mukaan yli 240 lasta on kuollut konfliktissa. Määrä on vajaa kolmannes siviiliuhreista.

Israelin puolella kuolleista 53 on sotilasta ja kolme siviiliä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (32)

Jos kansanmurhaa olisivat isr yrittäneet, niin varmaan jo koko Gaza olisi ammuttu maan tasalle ja kuolleiden määrä olisi kymmenissä tuhansissa. Mutta kun jahtaavat terroristeja...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Israili tuhoaa ja tappaa USA:n suojeluksessa. Milloin näille maille vaaditaan tuomiota kansan murhasta vai eikö Gaasalaiset ole heidän mielestä ihmisiäkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varhain aamulla Israel iski Gazan pohjoisosassa sijaitsevaan YK:n kouluun. Iskussa kuoli useita ihmisiä. - todella törkeää...............................toimintaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistutetaanpas myös, että Hamas on avoimesti kirjannut tavoitteekseen Israelin valtion ja juutalaisten tuhoamisen. Siviiliuhreja ei enää tule, jos Hamas lopettaa raketti-iskut. Vielä kerran rautalangasta: Hamas aloitti tämänkin selkkauksen, joten se on vastuussa Gazan siviiliuhreista. Israelilla on oikeus puolustautua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistutetaanpas, että Hamas tämänkin konfliktin aloitti jatkuvilla raketti-iskuillaan. Jos Hamas lopettaa iskut, niin Israel lopettaa heti vasta-iskut. Näin yksinkertaista se olisi.

Vertaus: 2.maailmansodassa kuoli enemmän saksalaisia kuin brittejä. Oliko se brittien syy, joka ei sotaa aloittanut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

USA:n ja Englannin tiedotusvälineet puhuvat taisteluista ja Israelin oikeudesta puolustaa itseään. Miehittäjä puolustavat itseään? Mikä ihmeen taistelu se on, kun sotilaat tappavat aseettomia lapsia ja naisia. Palestiinalaisilla on kivet ja muutama raketti. Obama ja EU häärii Venäjän kimpussa ja Venäjän pahuuttta pidetään otsikoissa. Sillä aikaa Israel suorittaa nopeaa kansanmurhaa ja kiinalaiset ovat aivan rauhassa uiguurien kimpussa.

Paljonko maksaa yli 4.000 hävitettyä kotia, ainoa voimalaitos, muutama tehdas ja koulu ja ties mitä. Mistä Palestiina saa rahaa jälleenrakentamiseen. Maksajiksi pitäisi laittaa Israel ja USA eikä YK ja arabit. Suomikin maksoi sotakorvauksia. Tapettujen perheiden pitäisi saada korvaukset. Kuka välittää heidän tuskastaan.

Medialla ja jollakin muullakin valtiomiehellä pitäisi olla yhtä paljon munaa kuin Tuomiojalla. Stupp on saamaton itsekeskeinen raukka, joka ei uskalla suutansa avata ja räkyttää Venäjälle Naton selän takaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä palkkasoturit eivät yritäkään raketeillaan ampua sotilaskohteita vaan vastapuolen siviilejä. Niin toimivat aikanaan myös räjähdevyöllä vyötetyt iisemurhapommittajatkin. Armeija taas kuitenkin yrittää osua näihin ammuskelijoiden ammuntapisteisiin. Se ero tässä ns. "sodankäynnissä" on eri puolten välillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahaa hankkimaan tulleet taistelijat vähät välittävät aiheuttamistaan "omankaan" puolen siviiliuhreista, koska eivät kuitenkaan tunne heitä. Nämä koulut yms. ovat juuri hyviä paikkoja ammuskeluun, siksi siellä kannattaa säilyttääkin raketteja. Käydään aina pikaisesti ampumassa raketti ja lähdetään seuraavalle "ammusvarastolle". Siviilit taas voivat ihan vilpittömästi kieltää alueelta ammuskellun, koska he eivät todennäköisesti tiedäkään siitä mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siviilien seasta ampuminen on suhteellisen turvallista ja vaaratonta palkkasotureille itselleen. Soturit ehtivät hetkessä alta pois, mutta siviilit jäävät kuitenkin vastaiskun jalkoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun kaupunkisotaa käydään asutuksen suojasta, sotatoimien seurauksena kuolee siviilejä, mutta ei juurikaan palkkasotureita. Sillä, niin rakettien kuin muidenkin vähän tehokkaammalla aseella ampujien on aina heti syytä vaihtaa reilusti ampumapaikkaansa, koska kuittaus tulee takaisin melko pian ja raskaasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koulussa on Hamasin raketteja ammuttavaksi.Toivottavasti Hamas ottaa vakavasti eilen Oulun mielenosoituksessa olleen iskulauseen: Jos ammut,ammu kuin lehmä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Me emme tarvitse moraalia osataksemme auttaa, rakastaa, olla ystävällisiä, hymyillä, kärsiä toisen tuskaa. Mutta sen sijaan me tarvitsemme kovaa moraalia voidaksemme tehdä pahaa hyvällä omallatunnolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä talouspakotteita Israel saa USA:lta ja EU:lta tästä kansanmurhasta? Taitaa olla siviilejäkin tapettuna jo useampi matkustajakoneellinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt olisi korkea aika laittaa todellakin pakotteita Hamasille ja lopettaa sen kaiken toiminnan tukeminen Gazassa, joka on syynä niin israelilaisten kuin palestiinalaistenkin siviileiden murhaan.

Hamas muutta koulut ja sairaalat tukikohdiksi, jonne he pakottavat lapset ja naiset ihmiskilviksi, jotta he taistelisivat Jihadissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Israel Defense Forces FB-sivulta löytyy todella hyödyllistä tietoa siitä, mihin IDF kohdistaa iskujansa ja erityisesti MIKSI. Hamas voisi mm. käyttää kaiken saamansa humanitäärisen avun ja resurssit siviilien hyväksi, mutta sen sijaan he rakentavat niillä tunneleita Israelin puolelle, joita käyttäen he salakuljettavat aseita ja hyökkäävät Israelilaisia siviilejä kohtaan."

Repesin myös.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Israel tekee aivan oikein, media on vain ollut Palestiinalaisten puolella, miksi ei myös tuomita rakettiiskuja, myös aseitten piilotusta kouluihin ja sairaaloihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sellainen ihminen jonka mielestä siviilien tappaminen on oikein on sairas päästään ja pitäisi laittaa lähi-itään sotimaan niin tulis realismia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimenomaan Hamas ja Islamic Jihad ym muslimi kiihkoilijat juuri pyrkivät kohdistamaan veritekonsa siviileihin eivätkä tunnusta vääräuskoisilla olevan ns ihmisoikeuksia. He tekevät ohjusiskuja (rocket voidaan kääntää myös ohjukseksi), pommi-iskuja, aseellisia hyökkäyksiä ja itsemurhaiskuja päiväkoteihin, kouluihin, sairaaloihin, ostoskeskuksiin, busseihin jne jos vain suinkin pystyvät. Kaikenlisäksi eivät välitä edes omien lapsiensa hengestä. Olisi oikein lastensuojelun nimissä huostaanottaa ja adoptoida ulkomaille jokaikinen jihadistin lapsi vaikkapa nyt tuolta Gazasta, jotta tätä ei aivopestäisi uhrautumaan marttyyrinä uskonsodassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (32)

Uutisvirta

59
Kysyimme: Miksi Oulun linja-autoasemalla ei ole tauluja, joista näkisi autojen lähtö- ja tuloajat?
28
Tuiranpuiston kehittämiskaavailut kuumensivat tunteita – Asukkaat haluavat puiston pysyvän puistomaisena ja täysin ennallaan
18
Professori irtisanomisten helpottamisesta pienyrityksissä: Kuluisi vuosikausia, että irtisanomisperusteet vakiintuvat
15
Uusista sellutehtaista on puhuttu jo kolme vuotta, päätöksiä yli 5 miljardin hankkeista ei ole vieläkään
14
Kerro meille: Viillokkia, vatkulia, pinaattikeittoa – mikä kouluruoka oli herkkua, mikä ei mennyt alas millään?
10
Nuoret tekevät yhä vähemmän abortteja Suomessa – "Tämän ajan kulttuurissa on jotain sellaista"
9
Koeajossa: Mainoslause "Kaikkien aikojen paras Ford" ei jää kovin kauaksi totuudesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ei varaa eläkkeiden korotuksiin

se ei saisi antaa "etua "suurituloisille? Me tämä maa elätetään. 10%, eli suurituloiset maksaa pitkästi yli puolet vero... Lue lisää...
MIksi?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image