Ulkomaat

Florence heikkenee, vettä sataa edelleen kaatamalla - "Näin rankasti sataa kerran tuhannessa vuodessa"

Ulkomaat 15.9.2018 1:26 | Päivitetty 15.9.2018 13:52
STT

Yhdysvalloissa Florence-myrsky on heikkenemässä, mutta viranomaiset varoittavat myrskyn vanavedessään tuomien sateiden aiheuttavan erittäin pahoja tulvia. Myrskyn tiedetään tähän mennessä vaatineen ainakin neljä kuolonuhria. Heidän joukossaan ovat äiti ja vauva, joiden talon päälle kaatui puu. Mediatietojen mukaan myrsky olisi vaatinut myös viidennen kuolonuhrin.

- Florence heikkenee hitaasti sisämaassa Etelä-Carolinan itäosan yllä, mutta se aiheuttaa katastrofaalisia tulvia Pohjois- ja Etelä-Carolinassa, sanottiin Yhdysvaltain hurrikaanikeskuksen (NHC) tiedotteessa.

Liki 800 000 ihmistä Pohjois-Carolinassa on ilman sähköä myrskyn jäljiltä. Myrskysuojissa ympäri osavaltiota on liki 21 000 ihmistä.

- Tulevina viikkoina vesi joissamme nousee ja tulvat pahenevat, sanoi Pohjois-Carolinan kuvernööri Roy Cooper. Hänen mukaansa vettä tulee näin rankasti "kerran tuhannessa vuodessa".

Hurrikaanikeskuksen mukaan vettä voi paikoin tulla jopa metrin verran. Tämän lisäksi joillekin alueille on annettu tornadovaroitus.

Florence saapui Carolinan rannikolle ykköskategorian myrskynä viisiportaisella asteikolla, minkä jälkeen se heikkeni hirmumyrskystä trooppiseksi myrskyksi.

Tuulet ovat heikentyneet niin, että tuulenvoimakkuus on enää enimmillään 110 kilometriä tunnissa.

Evakuointimääräyksiä on annettu Carolinojen lisäksi Virginiassa. Ne koskevat yhteensä noin 1,7 miljoonaa ihmistä. Miljoonia muitakin ihmisiä elää alueilla, joihin myrsky saattaa vielä iskeä.

Kahden joen risteyskohdassa sijaitsevassa New Bernin kaupungissa satoja ihmisiä on pelastettu kodeistaan, joihin he olivat jääneet tulvan vangiksi, kun vedenpinta nousi kolme metriä myrskyn vuoksi.

Presidentti Donald Trump suunnittelee matkustavansa alueelle ensi viikolla.

MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

138 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

miksihän sipilä ja keskustapuolue on hyökännyt palkansaajia vastaan koko hallituskauden ajan??

Ai miksikö kuten kerrot? Uusliberalismi on juuri tätä mitä hallituksemme edustaa ja ajaa. Siinä ajatusmallissa duunari o... Lue lisää...
Aito Helmiina

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image