Ulkomaat

Florence heikkenee, vettä sataa edelleen kaatamalla - "Näin rankasti sataa kerran tuhannessa vuodessa"

Ulkomaat 15.9.2018 1:26 | Päivitetty 15.9.2018 13:52
STT

Yhdysvalloissa Florence-myrsky on heikkenemässä, mutta viranomaiset varoittavat myrskyn vanavedessään tuomien sateiden aiheuttavan erittäin pahoja tulvia. Myrskyn tiedetään tähän mennessä vaatineen ainakin neljä kuolonuhria. Heidän joukossaan ovat äiti ja vauva, joiden talon päälle kaatui puu. Mediatietojen mukaan myrsky olisi vaatinut myös viidennen kuolonuhrin.

- Florence heikkenee hitaasti sisämaassa Etelä-Carolinan itäosan yllä, mutta se aiheuttaa katastrofaalisia tulvia Pohjois- ja Etelä-Carolinassa, sanottiin Yhdysvaltain hurrikaanikeskuksen (NHC) tiedotteessa.

Liki 800 000 ihmistä Pohjois-Carolinassa on ilman sähköä myrskyn jäljiltä. Myrskysuojissa ympäri osavaltiota on liki 21 000 ihmistä.

- Tulevina viikkoina vesi joissamme nousee ja tulvat pahenevat, sanoi Pohjois-Carolinan kuvernööri Roy Cooper. Hänen mukaansa vettä tulee näin rankasti "kerran tuhannessa vuodessa".

Hurrikaanikeskuksen mukaan vettä voi paikoin tulla jopa metrin verran. Tämän lisäksi joillekin alueille on annettu tornadovaroitus.

Florence saapui Carolinan rannikolle ykköskategorian myrskynä viisiportaisella asteikolla, minkä jälkeen se heikkeni hirmumyrskystä trooppiseksi myrskyksi.

Tuulet ovat heikentyneet niin, että tuulenvoimakkuus on enää enimmillään 110 kilometriä tunnissa.

Evakuointimääräyksiä on annettu Carolinojen lisäksi Virginiassa. Ne koskevat yhteensä noin 1,7 miljoonaa ihmistä. Miljoonia muitakin ihmisiä elää alueilla, joihin myrsky saattaa vielä iskeä.

Kahden joen risteyskohdassa sijaitsevassa New Bernin kaupungissa satoja ihmisiä on pelastettu kodeistaan, joihin he olivat jääneet tulvan vangiksi, kun vedenpinta nousi kolme metriä myrskyn vuoksi.

Presidentti Donald Trump suunnittelee matkustavansa alueelle ensi viikolla.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aamuyöstä alkaen erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

255 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Kerroppas Y miksi meidän 32vuotias tytär ei kitise eläkkeistä? Voisikohan se johtua kasvatuksesta, hänelle opetetuista a... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image