Ulkomaat

Finnair poisti kolme henkilöä koneestaan Miamissa, vaikka boarding oli selvä ja kone jo lähtövalmis – "Henkilöt eivät olleet len­to­kun­toi­sia"

Finnairin mukaan tapaus ei antanut aihetta erityistoimiin. Kone on laskeutumassa normaalisti Helsinki-Vantaalle perjantaina iltapäivällä. KUVA: Joel Maisalmi
Ulkomaat 14.2.2020 13:11 | Päivitetty 14.2.2020 13:12
Tanja Nuotio

Finnair kommentoi, että lentäminen on aina fyysinen rasitus, ja jokaisen lentomatkustajan on oltava sellaisessa kunnossa, että matkustaminen on turvallista. Yhtiö ei kommentoi tapausta tarkemmin.

Jo lähtövalmiilta Finnairin lennolta Miamista Helsinkiin poistettiin kolme matkustajaa ja heidän matkatavaransa turvallisuussyistä varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa.

Lännen Median tietojen mukaan koneen boarding oli selvä ja kone lähtövalmis, kun siitä poistettiin kolme henkilöä.

Kyseessä on Finnairin lento AY008 Miamista Helsinkiin, jonka on määrä laskeutua Finavian mukaan Helsinki-Vantaalle perjantaina iltapäivällä puoli kahden aikaan.

Finnair kommentoi, että lennolta poistettiin kolme asiakasta ennen lennon lähtöä, koska henkilöt eivät olleet lentokuntoisia.

– Kyseessä oli normaali varotoimi. Lentäminen on aina fyysinen rasitus, ja jokaisen lentomatkustajan on oltava sellaisessa kunnossa, että matkustaminen on turvallista, Mari Kanerva Finnair viestinnästä kertoo.

– Emme voi kommentoida tapausta tarkemmin asiakkaidemme yksityisyyden suojan vuoksi.

Finnairin mukaan tapaus ei antanut aihetta mihinkään erityistoimiin.

MAINOS

Kommentoi

Kanarian lennolla vieressäni istunut naismatkustaja tuli yhtäkkiä juoppohulluksi. Siinä oli porukalla pitämistä.
Mitä tarjoilevat sitä viinaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Finnair on Ruotsissa joutunut mustalle listalle kahden muun lehtoyhtiön kanssa fiskillä on tosi hieno sijoitus tuolla listalla.Eivät halua maksaa sellaisiakaan myöhästymiskorvauksia, joihin on velvoitettu. Jos tuosta vielä hitusenkin huononee, voi tulla joukkokanne oikeustupaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Terrorismin vastaisen sodan ikäviä sivuvaikutuksia. TSA,n toimintaperiaatteet suunnitelleen "paholainen-Michael Chertoff,in " yksityisyyden murtamiseen johtanut matkustajien seulonta, ja "no-fly" listaaminen on tätä päivää. Räikeimpänä ihmisyyden loukkaamista ovat "naked-body-scannerit", joita vieläkin on lentokentillä. Mutta ei lennoille voi hyväksyä kännisiä ja selvästi huumehörhöja matkustajia. Oliko tässä tapauksessa ryhmä, vai yksittäiset matkustajat ??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikään lentoyhtiö ei huviksensa myöhästytä lentoa sillä jokainen minuutti maksaa ja sitten nousu aika menee umpeen niin myhästyminen pitkistyy. Nyt oli lentoturvallisuudesta kysymys. Jos tulee hätälasku niin nämä 3 matkustajaa voivat olla vaaraksi itsellenn sekä muuille jos he eivät kykene tekemään mitä lentoemännät käskevät. Monessa maassaheitetään koneesta piennemmistä asioista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Normaalia Finnairin ylimalkaista ja asiakaskuntaa aliarvioivaa viestintää. Mikä lienee todellinen syy, kenties jonkin lentoemon isot liikavarpaat tjsp. Yksityisyyden suoja on aina lentoyhtiön vakioselitys kun on jotain hämminkiä sen toiminnassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lentokuntokin on niin kovin suhteellista! Vaikka joku on kovassa "tuiskeessa", räkä poskella ja jopa nakitkin silmillä hän on silloin oikein hyvässä lentokunnossa...kapakasta ulos!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikään ei Suomessa anna aihetta erityistoimiin. Muualla kone olisi desinfioitu. Ihmiset on tuuditettu vaaralliseen turvallisuuden tunteeseen. Kaikkialle voi matkustaa, eikä mitään vaaraa ole. Ihan kuin olisi kyse aivan eri taudista kuin mitä vastaan muualla taistellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"vaikka boarding oli selvä ja kone jo lähtövalmis" Sisällöntuottajat taas vauhdissa. Olisiko oikein kirjoitettu suomeksi: "Vaikka kone oli lähtöselvitetty"? Tuolla lauseella saa tiivistettyä paremmin koko ajatuksen ja on lisäksi suomea. Hopihopi takaisin äidinkielen oppikirjojen pariin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähtöselvitys on check-in. ”Boarding completed” tulee sitten kaikki ovat koneessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähtöselvitys on eri asia, kuin boarding. Pitää sanoa kone oli lähtövalmiina. Se on melko lähtövalmis kun sisällä on matkustajat, matkalaukut, rahti, tankattu, siivet sulatettu ja kaikki lentokunnossa varsinkin lentäjät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkähän matkustajien kunto parani heittelle jättämisestä USA:han?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika parantaa kummasti; jos malttavat olla nauttimatta kuntoa heikentäviä aineita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan sama, mutta lentokoneeseen ei tulla örveltämään ja vaarantamaan toisten matkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä USA:kin osataan ohjata koneesta poistetut matkustajat oikeaan "hoitopaikkaan".
Jos on juonut esim. rähinäviinaa, niin lennolta poistaminen on hyvä opetus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä kaikki matkustajat pitäisi kävelyttää suoraa viivaa pitkin ja jos ei siitä selviä, ei ole lentokunnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Multakin kysytty monesti että olettekohan te ihan lentokunnossa? Vastaan aina että jos ei muita ole niin voinhan minä yrittää.. Vielä ei oo päässy kuin matkustajaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mika 91. Vastauksesi oli niin hyvä, että nappaan tuon lauseen ja feikkaan huppelia, jotta saan sanottua tuon. Heheheh

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11:34
Ostitko tältä mieheltä television, pyykkikoneen tai puhelimen? Lauri Ylipaavalniemi on tehnyt kauppaa lähes 60 vuotta ja innostuu yhä asiakkaasta, joka sanoo ei Tilaajille
11:18
PS-nuoret kokoontuivat päättämään sääntömuutoksesta hautakivi rekvisiittana – "Järjestö kaatuu tai siitä tulee kuori entisestä"
10:22
Koronavirus leviää uusiin maihin – epidemiapesäkkeet kasvavat Kiinan ulkopuolella ja talouselämä kärsii
10:16
Autovaras törmäsi pakomatkan jälkeen poliisiautoon ja loukkaantui Kemissä – piikkimattoa asentamassa olleille poliiseille ei tullut vammoja
9:19
Selvitys: 90 prosenttia Kiinassa toimivista eurooppalaisyrityksestä kärsinyt merkittävästi koronaviruksesta – Suomen talous erittäin riippuvainen Kiinasta
9:00
"Setämiesvalmentaja" siisti suutaan ja jätti huulenheiton vapaa-ajalle – Håkan Wahlman on pohtinut paljon, miten valmentaja voi käyttäytyä Tilaajille
8:07
Vanhoista käsityötaidoista on hyötyä vielä tänäkin päivänä – "Käsityöihminen ei ole koskaan työtön"
52
Sisäministeri Maria Ohisalo: Suomi on nyt varautunut paremmin turvapaikanhakijoihin kuin vuonna 2015
51
Minua hävettää tunnustaa olevani oululainen eli kaupungista, jossa puistometsästä tehdään peltoa, jonka tarve on kyseenalainen Lukijalta
25
Selvitys: 90 prosenttia Kiinassa toimivista eurooppalaisyrityksestä kärsinyt merkittävästi koronaviruksesta – Suomen talous erittäin riippuvainen Kiinasta
14
Selvitys ehdottaa Suomeen vesiveroja, tavoitteena käytön tehostaminen – suurimpia maksajia olisivat metsäteollisuus ja ydinvoimalat
8
Koirien kiinnipitoaika alkaa sunnuntaina – lailla taataan rauha luonnoneläimille pesiä ja kasvattaa poikasia
8
Vanhoista käsityötaidoista on hyötyä vielä tänäkin päivänä – "Käsityöihminen ei ole koskaan työtön"
8
HUSissa on varmistunut toinen koronavirustartunta – työikäinen nainen sai tartunnan Pohjois-Italiasta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Oletko kylmäpäinen sijoittaja?🤧🤒🥵

Ei näytä ainakaan puunkasvu hidastuvan coronataudista... Lue lisää...
Puu kasvaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image