Ulkomaat

Finnair lentää normaalisti Kiinaan ko­ro­na­vi­ruk­ses­ta huolimatta – ­kii­na­lais­ten ryhmämatkojen perumisen vaikutus Lapin-matkailuun ei vielä tiedossa

Ihmisten ruuminlämpöä tarkkailtiin Pekingin metrossa. KUVA: WU HONG / EPA
Ulkomaat 25.1.2020 21:35
STT

Wuhanin alueella on alle kymmenen matkustusilmoituksen tehnyttä suomalaista.

Uudenlaisen koronaviruksen leviäminen Kiinassa ei vaikuta Finnairin lentoihin, koska viranomaisilta ei ole tullut matkustusrajoituksia, kertoo yhtiön mediasuhteista vastaava johtaja Päivyt Tallqvist. Tällä haavaa Finnair lentää Pekingin lisäksi Guangzhouhun, Shanghaihin, Hongkongiin ja Nanjingiin.

Matkustamohenkilökuntaa Finnair on ohjeistanut pitämään huolta käsihygieniasta ja välttämään kosketusta eläimiin. Lisäksi yhtiö on tehnyt poikkeuksen normaaliin käytäntöön ja sallii nyt matkustamohenkilökunnan käyttävän halutessaan hengityssuojaimia. Kiinnostus suojainten käyttöön tuli Tallqvistin mukaan lähinnä yhtiön kiinalaiselta henkilökunnalta.

–  Meillä on ollut normaalikäytäntönä, että matkustamohenkilöstö ei käytä hengityssuojaimia työtehtävissä, koska niitä eivät terveysviranomaiset ole suositelleet. Mutta nyt olemme tehneet toistaiseksi poikkeuksen normaalikäytännöstä, kun Kiinan viranomaisilta on tullut sellainen suositus, että asiakasrajapinnassa työskentelevät henkilöt voisivat halutessaan käyttää hengityssuojaimia.

Finnair ilmoitti lauantaina tehneensä muutoksia Kiinan-lentojensa muutos- ja perumisehtoihin. Jos asiakkaalla on ennen 25. tammikuuta ostettu Finnairin lentolippu Kiinaan tai Kiinasta ajalle 25.1.–23.2.2020, hän voi halutessaan siirtää matkan ajankohtaa niin, että uusi matkustuspäivä on viimeistään 31.5.2020. Toinen vaihtoehto on perua matka ja hakea lipun hinnan hyvitystä.

UM: Mihinkään erityistoimiin ei ole ryhdytty

Matkustusilmoituksen tehneitä suomalaisia on Wuhanin alueella alle kymmenen, kerrotaan ulkoministeriön viestinnästä.

–  Pekingin suurlähetystö seuraa tilannetta yhdessä EU-maiden kanssa, mutta tällä hetkellä ei ole mitään erityistoimenpiteitä, mihin olisi ryhdytty, viestinnästä sanotaan.

Jos joihinkin toimiin ryhdytään, niin ne tehdään koordinoidusti muiden EU-maiden kanssa.

Vaikutus Lapin matkailuun vielä hämärän peitossa

Kiina ilmoitti lauantaina keskeyttävänsä kansalaistensa ryhmämatkat ulkomaille maanantaista alkaen. Toimella halutaan ehkäistä koronaviruksen leviämistä.

Lapin matkailuväki selvittelee parhaillaan, mitä ryhmämatkojen keskeytys käytännössä merkitsee, kertoo Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

Nyt hänen mukaansa odotetaan, miten Kiina ohjeistaa omia matkatoimistojaan toimimaan tässä tilanteessa. Tämän jälkeen suomalaiset voivat puolestaan lähteä neuvottelemaan kiinalaisten matkailijoiden operointeja tästä eteenpäin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

... Siitä, että levität tartunnan Suomeen. Itämisaika 2-14 päivää, eli sairastuneet tulevat Suomeen ilman oireita ja levittävät tautia eteenpäin viikkojen ajan. No mutta mikäpä siinä, raha ratkaisee ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pankkisetä ei antanutkaan lainaa minun päähänpistoon, että olisin ostanut osakkeen lapista matkailukäyttöön.Tuumas että epävarmapisnes voi olla että et saa rahojas takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa valehdeltiin Chernobylin saastelaskeumien vakavuudesta ja sikainfluenssarokotteen haittavaikutuksista. Mitähän Koronavirusepidemiasta tullaan satuilemaan...? Varmaan että kaikki on hallinnassa ja hoitopaikkoja riittää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi kiinalaiset itse ymmärtävät nyt vaaran ja peruvat matkansa tuon tappavan tautinsa takia, täällä niiden tuloa ei nuo ahneet matkailuyrittäjät peruis millään kun mennään vaan rahankiilto silmissä ja ahneukissaan varmaan tapettais koko suomen kansa ja vähäjärkisyydensä takia ei tajuta että itekki kuoltais samalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hölmöläiset taas Suomessa Ei missä nimessä sallia ennenkuin selviää mistä kyse!!! Jos 10% väestöstä tai duunareista sairastuu on katasrofi mutta jos kohdistuu virkamiehiin esim Etlan,Sitraan tai Eduskuntaan ei merkitystä.Tässäkin nämme olemme rähmällä Kiinaan Ei pystytä päättämään vakavista asioista yhtään mitään Tämä sitä Suomettumista maan sisältäpäin.Hyvä muistaa siirtotyöläisiä alkoi virrata Suomeen ja kuinka kävi ongelma vielä päällä joka maksaa mrd Suomelle tämäkin haetaan väkisin Goronavirus joka maksaa mrd Suomelle joka hulluinta omaisille turhaa hautajaisia surua.Valtiovalta ettäkö osa hävetä yhtään missä kuiluusa kriisivalmius...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Finnairilla rahan ahneutta ei voi muuta sanoa, jälleen suomalaisten turvallisuus ei kiinnosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliskohan syytä pistää jäitä hattuun rakentamisessa. Majoituskapasiteettia on jo aivan tarpeeksi. Kuten nyt huomaamme matkailu on hyvin haavoittuvaista. Turha enää perustella lisärakentamista työllisyydellä eihän niihin nytkään löydy työntekijöitä. Ei lappi tarvitse olla täynnä matkailijoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä hyötyä on siitä, jos kiinalaiset on fiksuja ja yrittävät kaikin toimin estää viruksen leviämistä muualle maailmaan, kun sen sijaan tyhmät suomalaiset tekevät kaikkensa, jotta virus vaan saadaan leviämään Suomeenkin. Tässä taas näkee, miten tyhmiä suomalaiset ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä suomi ja finnair, käykäähän ihan vartavasten hakemassa se paha virus tänne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:19
Pohjoisen poliiseista kolmasosa katsoo työturvallisuuden heikentyneen – asiakkaat ovat entistä aggressiivisempia ja arvaamattomampia
8:45
Koronatartuntojen määrä Teneriffan eristyshotellissa kasvaa, Iranissa virus iski ministeritasolle – Tokion olympialaiset eivät vielä vaarassa
8:43
Väitös Oulun yliopistossa: Mobiilipelien grafiikkaoptimoinnin haasteet on mahdollista ratkaista
7:00
Päivän leffapoiminnat: Arto Paasilinnan Ulvova mylläri sai Asterix-käsittelyn – ranskalaisessa kyläkomediassa on sadunomaisia piirteitä
7:00
TV-arvio: Erityisherkkyys ei ole sairaus eikä se näy ulospäin – Katariina Männikkö kertoo Akuutissa, kuinka hän oireilee
7:00
Esteettömien autopaikkojen väärinkäyttö harmittaa – Kynnys ry:n puheenjohtaja: "Asiasta huomauttaessa vastaus on monesti välinpitämätön tai tyly – ei kuulu sinulle" Tilaajille
6:40
Turverekan pyörän laakeri syttyi tuleen Kuivaniemellä Iissä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

192 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Onko pakko omistaa auto?

Elämänympyrät jää aika pieniksi ilman autoa, varsinkin kesällä. Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image