Ulkomaat

Eu­ro­vaa­li­ää­nes­tys­päi­vän yllä leijui arvailu Mayn eroil­moi­tuk­ses­ta - May keskittyy "brexitin lop­puun­saat­ta­mi­seen"

Britannian pääministeri Theresa May ei reagoinut kiihtyviin erovaatimuksiin, vaan sanoi keskittyvänsä brexitin loppuunsaattamiseen. KUVA: UK PARLIAMENTARY RECORDING UNIT
Ulkomaat 23.5.2019 14:02 | Päivitetty 23.5.2019 14:39
Katja Ihatsu

Brittilehti The Times kirjoitti tukensa menettäneen pääministeri Theresa Mayn ilmoittavan erostaan perjantaina. Ensi viikolle kaavailtu erosopimusäänestys siirtyy.

Britannia äänesti torstaina europarlamenttivaalien ensimmäisenä äänestyspäivänä samaan aikaan, kun paineet pääministeri Theresa Mayn eroilmoitukselle kiihtyivät.

May kertoo eropäivänsä perjantaina, kirjoitti brittilehti The Times Reutersin mukaan. Usean brittimedian mukaan Mayn tuki oman konservatiivipuolueen sisällä on huvennut olemattomiin.

Ellei May kerro erostaan perjantaina, puolue äänestää pääministerin luottamuksesta, ilmoitti konservatiivipuolueen 1922-komitean puheenjohtaja Graham Brady torstaina The Guardianin mukaan.

Puolueen entinen puheenjohtaja Iain Duncan Smith yllytti lehden mukaan koko Mayn kabinettia eroamaan kerralla, jos ensi viikon EU-erosopimusäänestys julkistetaan perjantaina.

"May keskittyy brexitiin"

May ei reagoinut eroamispaineisiin torstaina, vaan kertoi tiedottajansa välityksellä keskittyvänsä edelleen brexitin loppuunsaattamiseen, kertoi Reuters.

– Pääministeri kuuntelee kollegoidensa mielipiteitä erosopimuksesta ja siitä käydään keskusteluja, Mayn tiedottaja sanoi.

Myös ensi viikolle suunniteltu Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin Britannian-vierailu on toteutumassa ja May odottaa vierailua, tiedottaja sanoi.

Erosopimusäänestys siirtyy

Britannian hallitus tiedotti lykkäävänsä ensi viikon EU-erosopimusäänestystä..

Brittiparlamentin oli tarkoitus ensi viikolla äänestää neljännen kerran EU-erosopimuksesta. May on luvannut, että parlamentti saa äänestää uuden brexit-kansanäänestyksen järjestämisestä, jos se hyväksyy sopimuksen.

Parlamentti on hylännyt Mayn neuvotteleman sopimuksen jo kolmesti. Viime äänestyksen alla May lupasi erota, jos sopimus olisi hyväksytty. Sopimus ei ole kerännyt lisätukea neljännen äänestyksen lähestyessä, päinvastoin.

Monet Mayn brexit-linjaa aiemmin tukeneet sanovat keskiviikkona eronneen hallituksen jäsenen Andrea Leadsomin tavoin, etteivät voi hyväksyä suunnitelmaa toisesta kansanäänestyksestä.

Juttua muokattu kello 14:20: Alkuperäisessä jutussa oli virheellinen tieto, että hallitus julkistaisi perjantaina ensi viikon erosopimusäänestyksen, vaikka äänestyy siirtyy.

 

Juttua päivitetty kello 14.38.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

50
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
15
Biologi kouluttautuu nyt 12 viikossa koodariksi, kun oman alan töitä ei löytynyt – pikakoulutuksista toivotaan apua ohjelmistoalalle
12
Oulun kaupunginhallitus myönsi Torihotellille jatkoajan tiukoilla ehdoilla – kaupungille 800 000 euron vakuus
8
Kauppa yritettiin ryöstää Oulun Koskelassa, teko keskeytyi toisen myyjän tultua paikalle – poliisi kaipaa havaintoja tapahtuneesta
7
Qstockin kahden päivän liput myyty loppuun kuukausi ennen festivaalia – tältä kesältä odotetaan uutta kävijäennätystä
6
Oulun kaupunki myy kaksi määräalaa Vaaranpihasta – Rintamäen paikalle rakennettavien tornitalojen rakentaminen etenee
5
Kati Leinosen kuvissa hevosharrastajat eivät pyynnöstä hymyile: "Koen, että hymy on maski, joka peittää alleen jotain"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kaleva rikkoo

Kaikilla suomen kansalaisilla on myös oikeus valittaa. Myös mediassa. Mikä ihmeen pyhä lehmä on eri uskonnot. Saako sitt... Lue lisää...
jussijuonio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image