Ulkomaat

Eu­ro­par­la­ment­ti hyväksyi Ursula von der Leyenin komission johtoon – ensimmäinen nais­pu­heen­joh­ta­ja alkaa koota komissiotaan

Von der Leyen haki viime hetken tukea varsinkin vasemmistolta ja vihreiltä. KUVA: Szilard Koszticsak
Ulkomaat 16.7.2019 20:55
Ilkka Hemmilä

Von der Leyenin mukaan meppien tuki hänelle on luottamus Euroopalle, joka on valmis taistelemaan tulevaisuuden puolesta yhdessä sen sijaan, että se taistelisi keskenään.

Euroopan parlamentti hyväksyi saksalaisen Ursula von der Leyenin Euroopan komission puheenjohtajaksi.

Keskustaoikeistolaista EPP-puoluetta edustava von der Leyen voitti viisivuotiskauden äänin 383–327. Tyhjää äänesti tai äänestämättä jätti 23 meppiä.

Saksan pitkäaikainen puolustusministeri kiitti parlamenttia valinnasta pian äänestystuloksen selviämisen jälkeen. Hänen mukaansa meppien häntä kohtaan osoittama luottamus on samalla luottamus Euroopalle, joka on valmis taistelemaan tulevaisuuden puolesta yhdessä sen sijaan, että se taistelisi keskenään.

– Työskennelkäämme yhdessä rakentavasti, koska sillä tavalla me saamme aikaan vahvan, yhtenäisen Euroopan, hän vetosi.

EPP-ryhmän ohella von der Leyen haki viime hetken tukea varsinkin vasemmistolta ja vihreiltä. EPP:n ohella pääosa sosiaalidemokraateista asettui hänen taakseen, samoin uusi liberaaliryhmä.

Uuden puheenjohtajan pitää seuraavaksi muodostaa komissionsa, jonka hyväksymisestä parlamentti äänestää syksyllä.

Von der Leyenin ehdokkuuden tehtävään siunasivat EU:n valtiopäänmiehet huippukokouksessa heinäkuun alussa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Olen tyytyväinen tähän valintaan. Kaikissa vaaleissa ehdokkaat käyvät vaalitaistelua ja joutuvat joskus keräämään puuttuvia ääniä kuten tässä tapauksessa. Asia ei ole sen kummallisempi.

Toinen asia on se, että suuret maat saavat itselleen päättäjien paikkoja. Tietääkseni Saksalla on ollut myös jokin toinen tärkeä EU vaikuttajan paikka, jota en nyt muista. Muillekin on annettava edustajia tähän suureen koneistoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ursula on hyvä komission puheenjohtaja ja hyvää uutta näkemystä ilman menneisyden paineita. Rinteen näkemys tasaarvosta on vähintäänkin virheellinen. Komission johtajan valinta pitää olla tasaarvoinen. Tehtävään pitää valita osaava, taitava , kyvykäs , ehdokkaista paras. Valintaan ei saa vaikuttaa sukupuoli onko mies vai nainen. Tietysti ei saa vaikuttaa ihonväri jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäis päästä pois EU:sta ja äkkiä.... :s
Norjan mallin mukaan vois yrittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harva vielä ymmärtää, mutta tämä on meille vapauden ystäville paras päivä sitten toukokuun EU-vaalien jossa hyvät tyypit ottivat ensimmäisen kerran EU:n historiassa niin suuren voiton, että eliitti ei enää pysty puskemaan agendaansa läpi sukkana. Von der Leyen on hyvien tyyppien valitsema edustaja ja se alkaa selvitä eliitille tässä kunhan hommat saadaan käyntiin. Osa eliitin edustajista suhtautui jo heti alkuunsa Leyeniin nihkeästi, koska varjoisilla käytävillä liikkui huhu jonka mukaan oli epäilyksen alaista josko Von der Leyen on eliitin vai hyvien tyyppien puolella. Hyvien tyyppien suunnitelma on kuitenkin niin täydellinen, että he voittivat jälleen. Hymyilkää rohkeasti vain, me olemme voittaneet ja Euroopan kansat vapautuvat eliitin vuosikymmenten valheista.

Myös muita massiivisia liikkeitä on tehty ja niihin palaamme hieman myöhemmin. Vihjeenä kerron, että se on nimenomaan naiset jotka tulevat kaatamaan eliitin Euroopassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi pyhä jysähdys näitä virkoja ja populistisia jankutusta vuodesta 2001 Suomi liittyessä Eurounioon Ei mikää parantunut postit,pankit,teidenkunto ja köyhyys kasvaa olemme maksaneet 2001-2019 jo'25 mrd euroa valtiovelka kasvaa 600000 tuhatta tunnissa syömävelkaa otetaan 1,5-3 mrd paisuu ja paisuu 109.7 mrd ja Virkoja lisää Suomen suurin verovaroja käyttää Valtionvarainministeriö 17.9 mrd tuottamattoman virkojaa tämä Maan nimeltää Suomi joka Suomettenut maansisältä...Puskin Itä-rajalta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:32
Kapinalliset vetäytyivät keskeisestä kaupungista Syyrian Idlibissä
13:14
Helsingin Sanomien toimittaja ja KRP väänsivät työvälineiden takavarikosta suljettujen ovien takana – sotilastiedustelu-uutisoinnista lähtenyt rikostutkinta alkaa olla loppumetreillä
12:40
Pudasjärven ampumistapauksessa nostettu syytteitä taposta – oikeudenkäynti alkaa Oulun käräjäoikeudessa ensi viikolla
12:30
Poliisi pyytää havaintoja 17-vuotiaasta kadonneesta rovaniemeläistytöstä
12:17
Mörköpilvi kohoaa Kittilän ylle kerran päivässä – puolustusvoimat räjäyttää vuosittain taivaan tuuliin 25 000–30 000 kiloa vanhoja räjähteitään Tilaajille
12:06
Presidentti Niinistö sanoo puhuvansa Putinin kanssa Moskovan mielenosoituksista ja Arkangelin räjähdyksestä – kutsuu Norjan puolustuskeskusteluihin
12:03
Ranskalaispari vei hiekkaa sardinialaiselta rannalta – nyt paria uhkaa jopa kuuden vuoden vankeustuomio
69
Utajärveläisen Attendon hoivakodin asukkaat saivat 750 euron yllätyslaskun – "Attendo tuottaa tukipalvelut ja voi periä niistä mitä haluaa"
61
Viinaralli Virosta kiihtynyt rajusti, suurtuojat suhaavat edelleen kauemmas – "Kasvuluvut yllättävät rajuudellaan"
25
Henkilöstöpalvelualalla pulaa työntekijöistä – toimitusjohtaja Merru Tuliaran mukaan työllistämiskynnystä tulisi madaltaa
25
Orpo ikävöi vanhoja SDP:n vastuunkantajia – "Nyt on tämän vuosituhannen vasemmistolaisin hallitus"
22
Kesälomalta palaava Sipilä kertoo saaneensa työtarjouksia – "En ole antanut ymmärtää, että olisin käytettävissä"
21
Oulun kaupungin velanotto voi kasvaa tulevina vuosina – kaupunginhallitus pohtii tulevia investointeja
19
Metsästyskausi pamahtaa liikkeelle tänään – Karhuja voi kaataa reilut 300, sillä tarkoitus on "pitää karhut karhuina"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Että meitä älykkäitä demareita on. Maailma on hieno paikka, kun meitä viisaita on. Tuntuu siis tosi hyvältä. Lue lisää...
On se hyvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image