Ulkomaat

EU-maiden kansalaisia lennätetään pois ko­ro­na­vi­ruk­sen riivaamasta kaupungista Kiinasta – "Tämä ei pääty ensi viikolla tai ensi kuussa"

Koronavirukseen on kuollut toistasataa ihmistä Kiinassa. Tartunnan saaneita on noin 4 500. Kuva Wuhanista, jossa epidemian uskotaan saaneen alkunsa. KUVA: YUAN ZHENG / EPA
Ulkomaat 28.1.2020 19:18 | Päivitetty 28.1.2020 21:49
STT

Virukseen kuolleita jo toista sataa Kiinassa, tuhannet ovat saanet tartunnan.

EU-maiden kansalaisia tuodaan lentokoneilla pois uuden koronaviruksen piinaamasta Wuhanin kaupungista Kiinasta, kertoi komissio tiistaina.

Komission mukaan ensimmäisellä lennolla Wuhanista tuodaan 250 Ranskan kansalaista. Toisella lennolla tuodaan yli sata muiden EU-maiden kansalaista. Komission mukaan lähipäivinä voidaan tuoda pois vielä lisää ihmisiä.

Yhdysvallat puolestaan kertoi kehittävänsä rokotetta virusta vastaan. Maan terveysviranomaisten mukaan rokotteen kehittäminen kestää kuitenkin pitkään ja eikä onnistumisesta ole takeita.

–  Toisin sanoen varaudumme pahimpaan mahdolliseen vaihtoehtoon, mikä tarkoittaa viruksen laajaa leviämistä, sanoi terveysviranomaisten edustaja Anthony Fauc.

Yhdysvallat haluaisi Kiinan myös tekevän enemmän yhteistyötä kansainvälisten terveysviranomaisten ja muiden maiden kanssa. Yhdysvallat kertoi tarjonneensa Kiinalle apua asiassa jo kolme kertaa, mutta turhaan.

"Tämä ei pääty ensi viikolla tai ensi kuussa"

Wuhanin koronavirukseen kuolleiden määrä Kiinassa nousi tiistaina jo 106:een. Myös tartuntojen määrä jatkoi kasvuaan, sillä sairastuneita kerrottiin olevan jo yli 4  500. Lisäksi ainakin Saksassa, Japanissa ja Taiwanissa kerrottiin tartunnoista, joissa sairastunut ihminen ei ollut käynyt Kiinassa.

Suurin osa tartunnoista on peräisin Wuhanin kaupungista ja sen ympäristöstä Hubein maakunnassa. Kiinan lisäksi tartuntoja on ollut eri puolilla maailmaa, enimmäkseen muissa Aasian maissa. Tapauksia on todettu myös Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Australiassa.

Asiantuntijat varoittavat, että virustartunnat saattavat jatkua vähintään kuukausia ja koskevat kymmeniätuhansia ihmisiä.

–  Tämä ei pääty ensi viikolla tai ensi kuussa, sanoo professori Alessandro Vespignani yhdysvaltalaisesta Northeastern University -yliopistosta.

Kiina yrittää estää viruksen leviämistä rajuilla karanteeneilla. Yli 50 miljoonan ihmisen liikkumista on jo rajoitettu, turistimatkoja ulkomaille on vähennetty ja koulujen ja yliopistojen lomakautta on jatkettu. Perinteiset uudenvuoden juhlat on siirretty kuluvan kuun loppuun, vaikka vuosi vaihtui jo viime viikolla.

Juttua päivitetty 28.1.2020 kello 21.49.

 
 
 
 
 
 
 
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Bongasin mielenkiintoisen analyysin.
Nyt "kuolleisuus" näyttäisi olevan reilut 2%, mutta on luultavaa että tartuntoja on kymmenkertainen määrä todettuihin verrattuna, kuolleisuus on siis tod. näk hyvin pientä.
"Länsimaissa" ei taida vielä olla kuolintapauksia.

+esimerkiksi perinteisemmät kausiflunssat tappaa vaikkapa Kaliforniassa enemmän kuin nyt on todettu coronan tappamia Wuhanissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ranska on ilmoittanut jo päiviä aiemmin tulijoiden ( n. 800 ) joutuvan 2 viikon karanteeniin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

24.2.
Janne Kuokkanen joutui kauppatavaraksi – Oulunsalon kasvatti vaihtaa maisemaa päittäin Sami Vatasen kanssa
24.2.
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
24.2.
Tshernobyl näkyy yhä Perämeren pohjassa: raskasmetallien pitoisuudet ovat laskeneet jo montakymmentä vuotta – "Jotakin ollaan merialueilla tehty oikein" Tilaajille
24.2.
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
24.2.
Hildur Larsson ikuisti Lappia upeisiin kuviin yli sata vuotta sitten – tekoälyn ansiosta ne loistavat nyt myös väreissä Tilaajille
24.2.
Jesse Puljujärven esimerkki houkuttaa – jääpallo ja jääkiekko sopivat yhteen ja tekivät yhteistyötä Oulussa pidetyssä turnauksessa Tilaajille
24.2.
Sodankylässä on kolmannes koko maan malminetsinnästä – etsintäinvestoinnit ovat 20–25 miljoonaa euroa ja maanomistajakorvaukset yli miljoona euroa Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

212 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lentoaseman vastuu koronaviruksen tarttumisessa

tuo korona virus hysteria ampuu yli ja kovasti enemmän tappaa normaali infulenssa kausi ihmisiä.pitäs kävellä suojain s... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image