Ulkomaat

Etelä-Korean presidentti ydin­a­se­rii­sun­nas­ta: Liian aikaista optimismille

Ulkomaat 7.3.2018 1:04 | Päivitetty 7.3.2018 9:25
STT

Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in sanoo, että on liian aikaista suhtautua optimistisesti Pohjois-Korean ehdotukseen keskusteluista ydinaseriisunnasta Korean niemimaalla.

- Olemme vasta lähtöviivalla, Moon sanoi puoluejohtajille sen jälkeen, kun hänen valtuuskuntansa palasi matkaltaan Pohjois-Koreasta eilen.

Moon kiisti väitteet, joiden mukaan Pohjois-Korea olisi houkuteltu takaisin neuvottelupöytään salaisella sopimuksella. Hän sanoi, että missään nimessä ei ole kysymys järjestelystä, jossa Pohjois-Korea saa jonkun vastalahjan.

Presidentti myös tähdensi, että ydinaseriisunta on mahdollista vain, jos Yhdysvallat ja Etelä-Korea ovat yhtä mieltä asiasta. Koreoiden kahdenväliset neuvottelut eivät myöskään johda pakotteiden tai muiden painostustoimenpiteiden poistamiseen.

USA:n hallintolähteiden mukaan yhteiset sotaharjoitukset Etelä-Korean kanssa jatkuvat

Yhdysvallat suunnittelee jatkavansa yhteisiä sotaharjoituksia Etelä-Korean kanssa huolimatta mahdollisista diplomaattisista edistysaskelista Pohjois-Korean kanssa. Harjoituksien jatkumista kommentoi korkea Yhdysvaltain hallinnon viranomainen nimettömänä.

Yhdysvallat ja Etelä-Korea lykkäsivät yhteisiä sotaharjoituksiaan Pyeongchangin olympialaisten ajaksi. Hallinnon viranomaisen mukaan on luonnollista, että harjoitukset jatkuvat kisojen jälkeen.

Uutistoimisto AFP:n lähteen mukaan sotaharjoituksia on harkittu toukokuun puolenvälin tienoille, jolloin eilen ilmoitettu Pohjois-Korean ja Etelä-Korean huippukokous on jo pidetty. Huippukokous on määrä pitää Panmunjomissa huhtikuun lopulla.

Pohjois-Korea on tavannut tulkita Yhdysvaltain ja Etelä-Korean sotaharjoitukset provokaatioksi.

Koreoiden väleissä on tapahtunut edistystä Pyeongchangin olympialaisten aikana. Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in on sanonut olevansa valmis vuoropuheluun.

Etelä-Korea kertoi eilen myös, että Pohjois-Korea on luvannut pidättäytyä ohjus- ja ydinkokeista vuoropuhelun ajan. Etelä-Korean mukaan pohjoinen naapuri olisi myös valmis ydinaseriisuntaan, jos sen turvallisuus taataan.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

95
Sisäministeri vaatii uutta tulkintaa YK:n pakolaissopimuksesta – Haluaa estää rajan yli tapahtuvan hallitsemattoman maahantulon ja turvapaikanhaun
74
Vima hakeutuu konkurssiin – uusien vuokralaisten puuttuminen kiinteistöstä söi asiakasvirtoja
56
Keskusta purkaa suuttumustaan hallituskumppani kokoomukseen Soini-jupakassa – Sipilän mukaan keskustasta on luotu iljettäviä mielikuvia
44
Ylitöillä korvataan tuhansia työntekijöitä teollisuudessa – "Äijät menevät loppuun, kun joka viikonloppu ruuvaavat"
28
Pohjois-Pohjanmaalla varaudutaan voimistuvaan tuuleen – palomestari kehottaa tarkastamaan veneiden kiinnitykset
25
Soinin luottamus säilyi, mutta jälkilöylyt jatkuvat – keskustalla keitti yli kokoomuksen "kestämätön toiminta"
23
Kärppien ilta venyi voittomaalikisaan Mikkelissä, Pyörälällä kolmen maalin peli – katso kooste ottelusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

172 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Onko USAssa lapsilisää? Minä olen siinä käsityksessä, ettei todellakaan ole. Kertomuksesi kuulostaa uskomattomalta. Ver... Lue lisää...
JLow

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image