Ulkomaat

Etelä-Korean presidentti tapasi Pohjois-Korean muodollisen val­tion­pää­mie­hen

Ulkomaat 9.2.2018 12:04 | Päivitetty 9.2.2018 13:41
STT

Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in on tavannut Pohjois-Korean seremoniallisen valtionpäämiehen Kim Yong-namin. Koreoiden valtionpäämiehet tapasivat ja kättelivät perjantaina talviolympialaisten avajaisseremonian alla pidettävällä vastaanotolla.

Tilaisuutta isännöivä Moon otti vieraat vastaan yksitellen vaimonsa kanssa ja sekä Kim että Moon hymyilivät kätellessään rennon oloisesti.

Kimillä oli yllään rintamerkki, jossa oli Pohjois-Korean perustajan Kim Il-sungin sekä tämän pojan, maan edellisen johtajan Kim Jong-ilin kuvat.

Kim Yong-nam johtaa Pohjois-Korean parlamenttia, mutta hänen asemaansa pidetään suurimmaksi osaksi seremoniallisena. Tosiasiallista valtaa Pohjois-Koreassa käyttää maan johtaja Kim Jong-un.

Kim Yong-nam kuitenkin johtaa Pohjois-Korean olympialaisiin lähettämää delegaatiota ja on korkea-arvoisin Pohjois-Korean edustaja, joka koskaan on vieraillut etelänaapurissa. Pohjois-Korean delegaatioon kuuluu myös Kim Jong-unin vaikutusvaltaisena pidetty sisko Kim Yo-jong, joka ei kuitenkaan ollut läsnä perjantain vastaanotolla.

Pohjois-Korean korkea-arvoinen delegaatio saapui Etelä-Koreaan aiemmin tänään lentokoneella. Kone laskeutui Incheonin kansainväliselle lentokentälle lähellä pääkaupunki Soulia. Kuvissa näkyy valkoinen kone, jonka kyljessä lukee Pohjois-Korean virallinen nimi Korean demokraattinen kansantasavalta.

Samassa pöydässä Pencen kanssa

Kättelyiden jälkeen vastaanotolla oli vuorossa päivällinen, jonka istumajärjestys näytettiin Etelä-Korean televisiossa. Kim Yong-nam oli istutettu pääpöytään Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtajan Thomas Bachin ja YK:n pääsihteerin Antonio Guterresin väliin, vastapäätä Yhdysvaltain varapresidenttiä Mike Penceä. Samassa pöydässä istuu myös Japanin pääministeri Shinzo Abe.

Lauantaina Pohjois-Korean delegaation on tarkoitus lounastaa presidentti Moonin kanssa. Pencen tapaaminen sen sijaan ei ole pohjoiskorealaisten suunnitelmissa.

Pyeongchangin olympialaisten avajaiset alkavat kello 13 Suomen aikaa. Koreoiden on tarkoitus marssia avajaisissa yhtenä joukkueena, kuten vuosien 2000, 2004 ja 2006 olympialaisissa.

MAINOS

Kommentoi

Niin onnellinen oon
pöydässä, on Kim
Ja hymyilevä, Moon
mä tästä haaveilin
Raketteja, taivahalla
tänään, ei kait näy?
Suuri päivä Korealla
ja päivällinen, käy?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On niin hyvä nähdä Koreat yhdessä .Rauhan viesti koko Maailmalle 🦉Iloa ja mukavaa yhdessä oloa ,eri kansojen .Niin upeat avajaiset ja tekniikasta voidaan Suomessa vain uneksia .Suomalaiset on tarkoituksella pidetty pimennossa kaikista Aasian maista .Siellä on upeita kansoja joihin on hyvä tutustua Venäjän lisäksi .Meille jauhetaan pelkkää Eu tai joka ei ole yhtään mikään .Jokainen Eu maa on miljoonaa kertaa arvokkaampi Itsenäisenä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

133
Puheenaihe: Tarvitseeko Oulu lisää korkeaa rakentamista? – "Torni on torahammas muuten yhtenäisessä hammasrivissä"
29
Käännytykset Afganistaniin keskeytettävä Lukijalta
24
Unettomuutta ei kannata vähätellä – pahimmassa tapauksessa koko elämä saattaa kulua pienessä väsymystilassa
24
Uutisanalyysi: Putinin ja Merkelin tapaaminen käytiin epäluottamuksen ilmapiirissä – Putin saapui tapaamiseen Karin Kneisslin häistä
20
Elintärkeidenkin lääkkeiden saatavuudessa yhä enemmän jatkuvia ongelmia - SDP:n Tytti Tuppurainen jätti asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle
19
Nämä taidot jokaisen koiran pitäisi hallita, "Koulutustaso näkyy jo lenkillä" – katso kuvia tokon SM-kisoista Limingasta
15
Sirkkaleipää saa jo – missä viipyy sääskileipä? Tutkija kertoo sopivatko sääsket ihmisravinnoksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Työttömien joukossa on lukematon määrä luuseri loisijoita, mutta suotakoot se heille. Tuskin heistä mitään hyötyä työelä... Lue lisää...
Veronmaksaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image