Ulkomaat

Espanjan terrori-iskujen uhriluku nousi - sak­sa­lais­nai­nen kuoli sairaalassa

Ulkomaat 27.8.2017 14:16 | Päivitetty 27.8.2017 14:59
STT

Espanjan iskujen uhriluku on noussut yhdellä, kertovat Barcelonan viranomaiset. La Ramblan kävelykadulle tehdyssä iskussa loukkaantunut 51-vuotias saksalaisnainen on kuollut vammoihinsa sairaalassa.

Noin puolitoista viikkoa sitten tehdyissä autoiskuissa kuoli 16 ihmistä Barcelonassa ja Cambrilsin kaupungissa. Ainakin 120 ihmistä loukkaantui.

La Vanguardian mukaan iskuissa loukkaantuneista 25 on vielä hoidettavana sairaalassa. Viisi heistä on kriittisessä tilassa.

Äärijärjestö Isis on ilmoittanut olleensa Barcelonan iskun takana.

Epäiltynä 12-jäseninen terroristisolu

Espanjan poliisi on sanonut hajottaneensa 12-jäsenisen terroristisolun, jonka uskotaan olleen iskujen takana.

Solun jäsenistä on kuollut yhteensä kahdeksan. Kaksi heistä kuoli Alcanarin taloräjähdyksessä. Viisi kuoli Cambrilsissa poliisien ampuessa autohyökkääjiä.

Myös Espanjan viranomaisten etsintäkuuluttaman Younes Abouyaaqoubin matka päättyi poliisin luoteihin maanantaina. Hänen uskotaan olleen viimeinen terroristisolun jäsen, joka vielä oli vapaalla jalalla. Hänen epäillään ajaneen pakettiautoa, joka kaahasi ihmisten päälle Barcelonassa 17. elokuuta. Cambrilsissa hyökkääjät ajoivat autolla väkijoukkoon tunteja Barcelonan autoiskun jälkeen.

Alcanarin kaupungissa sijaitsevassa talossa sattui räjähdys päivää ennen Barcelonan ja Cambrilsin autoiskuja. Terroristisolun epäillään rakentaneen talossa pommeja.

Barcelonan ja Cambrilsin autoiskujen takana ollut terroristisolu suunnitteli iskua myös Barcelonan historialliseen Sagrada Familia -kirkkoon, yksi epäillyistä kertoi oikeudessa Madridissa tällä viikolla.

Linkki juttuun

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image